0
MAMA ZIJN Uncategorized

Zeven (op zondag): redenen waarom onze papa een superpapa is

Net zoals er geen perfecte moeders bestaan, zijn er ook geen perfecte papa’s! Maar op deze vaderkesdag mogen we al eens stilstaan bij onze mannen die in vele gevallen echte superpapa’s zijn, wij hebben het geluk zo’n superpapa in huis te hebben. Alle respect voor alle mama’s of papa’s die er alleen voor staan, want ik zou het er verdomd moeilijk mee hebben! Ik geef jullie 7 redenen waarom onze papa  de beste is:

IMG_0241
1. Hij kan spelen als een groot klein kind
Ik kruip soms ook wel eens op mijn knieën door de woonkamer om paardje te spelen of probeer mijn best te doen om hoge LEGOtorens te bouwen, maar niemand kan beter spelen dan onze papa! Voetballen, met de poppen spelen, de circusartiest uithangen…vraag het hem en hij doet het! En dat vinden onze kinderen geweldig natuurlijk.

2. Hij trekt zich veel minder aan van rommel in huis
Terwijl ik soms tot ‘s avonds laat zit op te ruimen, trekt hij er zich schaamteloos niets van aan om eerst me de kinderen bezig te zijn! En daar kan ik echt iets van leren!

3. Hij voedt soms anders op dan ik
Ook al proberen we dezelfde opvoedstijl te hanteren, papa’s voeden toch anders op? Ze nemen meer risico’s, zijn zelfverzekerder, twijfelen minder aan hun eigen kunnen en worden al eens sneller boos dan wij ‘mama’s. Allemaal karaktereigenschappen die je kind overneemt en veel van kan leren! Hebben wij geluk dat wij zo’n papa in huis hebben!

4. Hij helpt onze kinderen hun grenzen te verleggen
Als Kobe of Frauke tijdens het spelen vallen en bloeden, komt mijn moederhart naar boven en heb ik meteen medelijden. Maar onze papa zegt direct: ‘Komaan Kobe en Frauke, sterk zijn!’ Moeilijk te aanvaarden voor een mama, maar zo leren ze wel hun grenzen verleggen.

5. Hij kan de dingen veel beter loslaten
Terwijl ik constant het management van ons gezin in mijn hoofd heb, kan hij de dingen veel meer loslaten! En dat helpt, vooral om een relaxte vader te zijn en relaxte kinderen te hebben!

6. Hij neemt onze kinderen mee in zijn wereld
Terwijl ik al begin te freaken wanneer Kobe een hamer of een schroevendraaier in zijn handen heeft, laat onze superpapa Kobe nagels kloppen en vijzen en laat hem helemaal mee opgaan in zijn zelfstandige job als vloerder. Wie weet komt er ooit nog Vloer-en tegelwerken Van Ael & zoon van?

7. Hij neemt bewust tijd voor meer quality time met zijn kinderen
Zo ging hij afgelopen vrijdag niet werken om er in de klas te zijn voor zijn kindjes. Hij ging er ballonnen draaien en maakte een echt feest in de klas!

Zeg nu zelf, wij hebben een echte superpapa, nietwaar?
Waarom is jullie papa een superpapa? Ik ben benieuwd naar jullie verhaal in de comments hieronder!
vaderdag IMG_0326

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.