0
Uncategorized Zelfgemaakt

Maak zelf een dinostaart

Dinosaurussen! Sinds onze Kobosaurus verslaafd is aan dino’s, hebben we hier heel wat exemplaren in huis! 

dinostaart

Ken jij al de gevaarlijke Kobosaurus, de zachtmoedige Fraukotops of de lieve Lobkoraptor? Voeg ook jezelf toe aan het lijstje en slinger jezelf terug naar de prehistorie met een echte dinostaart. Een handleiding!

Wat heb je nodig?
50 cm groene stof of dinostof (of een ander leuk stofje dat je nog in huis hebt)
vilt (meerdere kleuren)
elastiek
garen
kussenvulsel
veiligheidsspeld
naaimachine
strijkijzer

Zo ga je te werk
1. Leg de stof dubbel. Meet vanaf de stofvouw 25 cm en teken een streepje. Teken vanaf het streepje een driehoek met een been van 60 cm.Teken een cirkel met een doorsnede van 15 cm en teken er 1cm naadwaarde bij. Knip de stof uit en zigzag de randen.

2. Teken op het stuk vilt 8 driehoeken van groot naar klein en knip de driehoeken uit.

3. Meet je buikomtrek (of die van de jongen of het meisje dat de dinostaart zal dragen). Dat wordt de lengte van het lint. Knip voor dat lint een stuk stof van 14 cm breed met de juiste lengte. Vouw dubbel met de goede kanten op elkaar en strijk.

4. Tip uit de naailes: leg een biaislintje dat een beetje langer is dan het lint dat je maakt in de vouw tussen het lint, dat maakt het lint keren straks gemakkelijker. Stik het lint vast aan de korte zijde maar laat in het midden een opening van 1 cm om er straks de elastiek door te halen. Stik daarna ook de lange zijde van het lint dicht. Zorg ervoor dat het biaislint in de vouw blijft liggen en dat je het niet mee vast stikt. Knip de hoekjes af en strijk de naden open.

5. Keer het lint. Trek aan het biaislint en duw tegelijkertijd met je vingers de gesloten korte zijde wat mee naar binnen. Na het keren, knip je het biaislint af. Strijk alles nog eens mooi plat. Met behulp van een veiligheidsspeld haal je de elastiek door het lint. Speld vast.

6. Leg de grote driehoek met de goede kanten op elkaar, aan de lange zijde tussen de opening leg je de kleinere vilten driehoeken naar binnen. Speld vast en stik op 1cm van de punt naar de opening.

7. Speld de cirkel vast aan de staart, maar vergeet niet om het lint er tussen te steken. Positioneer dit lint mooi in het midden. Stik de cirkel op 1 cm vast, maar laat een keergat.

8. Keer de staart en duw de hoekjes goed naar buiten. Vul de staart met kussenvulling en naai de keeropening met de hand dicht.

Veel speelplezier! Kobe speelt hier al meer dan een jaar mee en vorig jaar maakte ik voor zijn verjaardagsfeestje voor elk kind zo’n leuke dinostaart, een echt succes :-).

Speeltip!
Benieuwjurassicworld_dinod waar ik de dino’s voor Kobe vond? De grote exemplaren vond ik vorig jaar voor geen geld in de Action. De Jurassic World dinosaurussen van Hasbro zijn o.a. een reeks gekleurde dinosaurussen met beweegbare lichaamsdelen, heel erg leuk om helemaal op te gaan in het spel! Dinofans kunnen hun eigen dinosaurus samenstellen met de nieuwste Jurassic World Hero Mashers-reeks van Hasbro: het lijf van een triceratops, één voet van een stegosaurus en de gevaarlijke kop van de velociraptor – het is allemaal mogelijk! Maak bijvoorbeeld een grote Tyrannosaurus Rex met uitschuifbare klauwen en projectielen! Kobe is er dol op!

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Iris
    januari 23, 2019 at 8:06 pm

    Stapt het kindje hier dan gewoon in?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.