0
KINDERKOST MAMA ZIJN Uncategorized

5 redenen waarom ontbijten met The Breakfast Club een goed idee is

IMG_0297

Of ik een ontbijtpakket aan huis wilde testen? Natuurlijk! Daar moest ik geen twee keer over nadenken! Sinds deze week levert Smartmat ontbijt aan huis waardoor gezond en gevarieerd ontbijten nog gemakkelijker wordt.

Ik geef jullie graag 5 redenen waarom kiezen voor een ontbijtpakket van The Breakfast Club een goed idee is:

1. Gedaan met elke dag hetzelfde ontbijt te eten
Boterhammen met choco, een tas koffie, een kom onbijtgranen of altijd dezelfde havermoutpap…elke dag hetzelfde liedje hier. We beseffen hier maar al te goed dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en ik ga bijvoorbeeld nooit de deur uit zonder eerst een stevig ontbijt gegeten te hebben én ik probeer dat ook aan de kinderen mee te geven. Dankzij het ontbijtpakket van afgelopen week aten we met het hele gezin elke dag iets anders en krijg je massa’s inspiratie.

2. Gezellig samen ontbijten wordt nog leuker
Ook al is onze ochtendspits meestal heel erg druk en sta ik sowieso al een uur vroeger op dan de kinderen, samen aan tafel ontbijten vind ik heel belangrijk en wil ik echt aan onze kinderen meegeven. Dankzij het gevarieerde ontbijt afgelopen week, waren Kobe en Frauke super geïnteresseerd, zeker wanneer de bananenpannenkoeken op het menu stonden! 

3. Je hoeft voor de rest van de week niet te denken aan de boodschappen voor je ontbijt omdat er een hele doos boordevol lekkere ingrediënten voor je klaar staat
“Shit, ik moet nog een brood gaan halen in de broodautomaat voor morgenvroeg!” Dit zinnetje heb ik afgelopen week geen enkele keer uitgesproken. Ik moest mij een hele week geen zorgen maken, want onze frigo was goed gevuld met allemaal lekkere producten voor ons ontbijt. Wat een luxe!

4. Biologische producten staan centraal
In onze ontbijtbox zaten allemaal biologische producten zoals zelfgemaakte granola en confituur, maar ook bio framboos-braambessensap, bio waldkornbrood, bio jonge kaas, bio eieren, bio yoghurt en bio havervlokken. Overheerlijk en goed voor het milieu!

5. Je ontdekt nieuwe combinaties en lekkere smaken waar je zelf niet aan dacht
Bananenpannenkoeken hadden wij nog nooit gegeten, zelfgemaakte granola was nog nooit zo lekker en ik had nog nooit havermoutpap gemaakt met water en geraspte appeltjes. Dankzij de handige menukaarten die mee in de doos zaten, was het supergemakkelijk om alles snel klaar te maken. Op de blog van The Breakfast Club staat trouwens nog meer inspiratie voor lekkere ontbijtjes.

Wie mij volgt op Instagram, heeft gezien dat wij hier heel hard van genoten hebben en zelfs Kobe en Frauke smulden lekker mee van elk ontbijtje! We aten afgelopen week yoghurt met granola en aardbeien, waldkornbrood met beleg en een eitje, havermoutpap met appel en rozijnen en bananenpannenkoeken met aardbeien. Mmmmm! Ook als is zo’n ontbijtpakket vrij duur, wie zichzelf eens goed wil verwennen, is bij Smartmat aan het juiste adres! Ik zou dit wel elke week willen, gewoon omdat het zo lekker en gemakkelijk was!

IMG_0302

Wie ook eens bananenpannenkoeken wilt eten, ik geef jullie graag het receptje mee:
Wat nodig voor 4 personen?
6 bananen
8 eieren
Aardbeien
Vloeibare honing
Kaneel
Boter

Zo maak je het:
1. Snij 150g aardbeien en 2 bananen in schijfjes
2. Breek 8 eieren in een mengkom, voeg 4 gepureerde bananen en 1tl kaneel toe en mix alles samen
3. Smelt 1el boter in een pan op een matig vuur. Gebruik bij voorkeur een koekenpan met anit-baklaag. Bak van het beslag 12 pannenkoeken.
4. Serveer de pannenkoeken met het voorgesneden fruit en eventueel wat vloeibare honing of siroop.

Eet smakelijk!

IMG_0305 IMG_0303
IMG_0301 IMG_0300 IMG_0299

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Joke Lamaire
  juni 13, 2015 at 12:56 pm

  Hoe heb jij je pannenkoeken zo mooi kunnen keren? Die van mij vielen in brokken uiteen… 🙁 Ik vond ze niet lekker, maar ik lust geen banaan. Kleine Berre en de papa lustten ze wel! Ik vond de granola overheerlijk! De havermout met water was niet zo mijn ding, te flets. Ga het volgende keer meteen met melk warmen, maar de appel, kaneel en rozijnen erbij vond ik wel een goed idee. Maar fijn om eens iets anders te eten hé 🙂

  • Reply
   Lobke Gielkens
   juni 13, 2015 at 1:01 pm

   Hey Joke, het was niet gemakkelijk om ze te keren maar met wat handigheid van mijn Lief is het wel gelukt :-). De havermout met water was ‘anders’, maar niet slecht vond ik, met melk eet ik het ook wel liever :-). Ik ga bij jou ook eens komen lezen…x

 • Reply
  Rhanie
  juni 14, 2015 at 12:29 pm

  Smartmat is super, enkel jammer dat ze (voorlopig) geen rekening kunnen houden met allergieën. Manlief is koemelkintolerant, zoonlief mag geen eieren eten… Voor ons minder geschikt, maar wie weet… Misschien komen ze ooit met anti-allergenen ontbijtmand ?.

 • Reply
  An_nononsonsmoms
  juni 14, 2015 at 8:34 pm

  Dat ziet er leuk uit, maar dan voor in de vakantie of zo. Ik zie me om 6 uur ‘s ochtends geen bananenpannenkoeken maken. Elke minuut telt hier dan.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.