0
Uncategorized

Keepy: Met deze leuke app bewaar je kleine kinderdingen

Sinds ik kinders op de wereld heb gezet, geniet ik nog meer van de kleine dingen. Volgende maand wordt Kobe al 4 en het is ongelooflijk wat dat kleine mannetje mij al geleerd heeft. Ook Frauke die onlangs twee is geworden, is de vrolijkheid zelve (tenzij ze haar kuren heeft!), maar ook zij doet, maakt en zegt kleine dingen die je liefst nooit meer wilt vergeten.

Maar hoe kan een mens in godsnaam alles onthouden wat je kinders je vertellen? En waar bewaar je alle leuke kunstwerkjes die ze tekenen of hoe onthoud je de leuke dingen die ze doen? 
Voor Kobe zijn schoolherinneringen maakte ik laatst een boekje waarin ik alles van zijn schoolcarrière wil bewaren. Maar alle tekeningen die Kobe en Frauke maken kan je onmogelijk in zo’n boekje proppen. Thuis heb ik één deur speciaal voor kindertekeningen, waar ik maandelijks zo’n 10 tekeningen of schoolwerkjes omhoog hang van de kinders. Maar om nu heel ons huis vol te hangen? Nee dank u! Ben net in opruimmodus, dus ik probeer zoveel mogelijk uit te dunnen en op te ruimen. Het is er het weer voor, nietwaar?
Ik las bij haar en bij haar (twee leuke blogs die je zeker moet volgen!) iets over een app waarmee je kindertekeningen en zoveel meer kan bewaren. Met Keepy kan ik alle leuke tekeningen digitaal archiveren en hoef ik nooit geen schuldgevoel meer te hebben wanneer ik een tekening bij het oud papier gooi. 

Je kan zo’n 30 kunstwerkjes per maand toevoegen, dus dat is toch al wat hé?
Wat ik ook leuk vind, is dat je er notities mee kan bewaren.
Zo heb ik me voorgenomen om telkens wanneer één van onze kinders iets nieuws of iets opmerkelijks zegt, dit te noteren.
Je kan archiveren onder verschillende tags van art, award, birthday, camp, craft, family, funny, graduation, holiday, milestone, mommy, schoolwork, selfie, vacation en zoveel meer.
Zo archiveerde ik Kobe zijn eerste tennisdiploma! Waar ik als mama best trots op ben :-), nooit gedacht dat ik mijn grootste kleine jongen bijna een week aan zijn lot kon overlaten, maar hij heeft dat fantastisch goed gedaan en zo kunnen we deze herinnering voor altijd bewaren.
Of zijn eerste dagje op het speelplein met zijn beste vriendje, ook een memorabel moment.
Eerlijk? Ik vind deze app een super aanrader! En ben eens benieuwd hoe dit er binnen een paar jaar zal uitzien. Maar eerst nog genieten van de kleine dingen die onze kinders nu maken, beleven en doen!
Je kan deze app hier gratis downloaden voor Apple en hier in de Google play Store. Benieuwd naar jullie ervaringen ermee?

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Jessie
  juli 13, 2014 at 9:49 am

  Ik ben ook écht reuze fan!! En euh: bedankt voor de reclame hier 😉

  • Reply
   Leuke Wereld
   juli 13, 2014 at 11:09 am

   Dat is graag gedaan, de waarheid mag gezegd worden! 🙂

  • Reply
   Jessie
   juli 13, 2014 at 6:52 pm

   Heb jij de betaalversie van Keepy eigenlijk?

  • Reply
   Leuke Wereld
   juli 14, 2014 at 5:35 am

   Nee Jessie, ik heb de gratis versie. Jij?

  • Reply
   Jessie
   juli 14, 2014 at 7:35 am

   Ik ook hoor, vroeg me gewoon af of er nog extra features waren bij betaalde versie (of enkel méér tekeningen kunnen behouden)

 • Reply
  Mammalien
  juli 13, 2014 at 5:20 pm

  Goeie tip! Ik ga eens kijken. Die enorme kartonnen doos met tekeningen hier zit inderdaad al weer bijna vol…

 • Reply
  mama Linda
  juli 14, 2014 at 2:32 am

  Leuke app, had hem gisteren al gedownload maar nog niets mee gedaan. Ga ik nu zeker doen.

 • Reply
  Sandy De Wispelaere
  juli 15, 2014 at 6:33 pm

  Nice ! Ga dat hier direct eens installeren op mijn smartphone. Bedankt voor de leuke tip !

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.