0
Uncategorized

Love Mama!

‘Hebben wij ooit geen kinderen gehad?’, vroeg ik laatst aan mijn Lief. ‘Wat deden wij toen eigenlijk?’ Het lijkt voltooid verleden tijd ondertussen, de dagen die mijn Lief en ik alleen met ons twee waren. We hebben er wel iets fantastisch voor in de plaats gekregen: twee prachtkinderen die ons wel weten bezig te houden. Zo intens zelfs, dat er soms amper tijd is voor ons tweetjes.

In mijn eigen boek gaf ik ook al enkele tips om meer tijd als koppel te maken, maar Elsbeth Teeling heeft een heel boekje vol leuke en herkenbare tips geschreven! Mijn Lief en ik hebben hier al wat afgelachen :-). ‘Scheiden is het nieuwe blijven’, heerlijk toch?

Persoonlijk vond ik de aanbevelingsbrief over ja man ook een toppertje. Heb het even voor mijn eigen Lief gedaan :-).
Beste andere vrouw,
Mijn Lief en ik zijn nu bijna 13 jaar (!) samen. 
We hebben elkaar leren kennen op cafΓ© in Londerzeel.
Hij is heel goed in vanalles en nog wat dat ik niet aan jullie neus ga hangen ;-).
Hij is echt een fantastische vader, met de kinderen kan hij geweldig goed spelen, maar hij leert ze ook opkomen voor zichzelf, werkt aan hun zelfvertrouwen en kan hen enorm hard laten lachen.


Ik hou geweldig veel van deze man omdat hij een doorzetter is, positief in het leven staat en soms echt de liefste man van de wereld kan zijn :-).
Tot slot wil ik je graag laten weten dat er zoals hem geen twee bestaan, je hebt dus pech andere vrouw, want hij is van mij :-).
Met vriendelijke groet,
Lobke
x
Ik verplicht jullie om dit ook eens te doen en lees de brief eens hardop aan jezelf voor! 
En vraag hem meteen ook om dit ook eens voor jou te doen, wedden dat het werkt?
Tot slot, dit boekje moet elke mama in huis hebben! Samen met Het Leuke Mamaboek.
Tip! De boeken van Elsbeth Teeling zijn hier te koop bij Bol.com 

 

x
Lobke
PS: niet gewonnen? Je kan Het Leuke Mamaboek nog steeds gesigneerd bestellen bij mij. Love Mama vind je hier

You Might Also Like...

26 Comments

 • Reply
  Nancy Knobbout
  mei 31, 2014 at 9:04 am

  Wat een geweldige blog. Ik hou echt van die relaxedheid waarmee geschreven word. Ik heb alles geliked en stiekem kende ik de club van relaxte moeders al. Ik ben mama in spe en zou het geweldig vinden om deze boeken te mogen winnen. Omdat ik een relaxte mama wil zijn met heel veel humor. Maar jullie kunnen mij daar vast mee helpen Door middel van de boeken. Ga zo door toppertjes!

 • Reply
  Moenaert Lisa
  mei 31, 2014 at 9:39 am

  Leuk cadeautje πŸ™‚
  Zelf ben ik nog geen mama (eerst nog enkele jaartjes studeren), maar die boeken zouden zeker met liefde gelezen worden.
  Dan nog het antwoord op je vraag: Wij zijn het perfecte koppel, want wij passen gewoon perfect bij elkaar. En dat gaan we vanaf volgende maand uittesten als we voor het eerst samen gaan wonen πŸ™‚

 • Reply
  Angellekes Design
  mei 31, 2014 at 1:18 pm

  Leuk boek zo te lezen.wij zijn een perfect koppel omdat wij elkaar verstaan zonder woorden.Eens naar elkaar kijken en we begrijpen elkaar soms tot ergenis van onze dochter als we zo in raadsel tegen elkaar bezig zijn

 • Reply
  Anonymous
  mei 31, 2014 at 4:22 pm

  Lijken me superboeken! Is hier nu wel nodig. Na een aantal ziekenhuisopnames en bezoeken van beide kids houden mijn vriend en ik elkaar goed in de gaten. We vullen elkaar perfect aan!

 • Reply
  Ilka Dingenen
  mei 31, 2014 at 5:42 pm

  Oh oh met een puberende kleuter van 3 en een klein hoopje liefde van bijna 3 maanden durven mijn hubbie en ik elkaar wel eens uit het oog te verliezen.. Maat ondanks dat en ondanks enkele tegenslagen blijven wij elkaar zien, en kunnen we er af en toe stiekem wel om lachen als onze grootste bengel kattenkwaad uithaalt. Want naast hectisch en vermoeiend is ons leven met elkaar ook wel gewoon heel erg mooi πŸ™‚

 • Reply
  An Vande Velde
  mei 31, 2014 at 9:53 pm

  ojee jong, waarom wij een super koppel zijn??? (denk denk…):
  1/ wij geven elkaar de vrijheid om te doen wat we willen
  2/ hij is een super vader voor mijn kinderen en
  3/ 18jaar geleden zag ik hem en het was crash boem bang, smoorverliefd…
  en dat kan ik niet precies uitleggen, maar hoeft ook niet! :-))

 • Reply
  Sarah
  juni 1, 2014 at 8:23 am

  Na mijn eerste zwangerschap heb ik ‘Relax Mama’ van mijn lief gekregen. En na mijn tweede zwangerschap zou ik graag ‘Love Mama’ willen lezen? Waarom? Het kan nooit kwaad wat extra tips voor je relatie te krijgen, want (eerlijk is eerlijk) het gras bij de buren is altijd groener! Maar toch ben ik nog altijd heel gelukkig met mijn lief! Dan maar iets minder groen gras ;-).

 • Reply
  De wereld van Sofie (Jade or)
  juni 1, 2014 at 11:14 am

  Oh cool, jullie zijn ook al 13 jaar samen! Manlief en ikzelf ook bijna deze zomer, sh*t zeg, wat gaat het snel. Ik kan me mijn leven zonder hem echt niet voorstellen. Van mijn dertig levensjaren bijna de helft aan mijn zijde…Voor alle belangrijke beslissingen was hij daar: wat gaan we verder studeren, welk kot, welke job, welke kleur van koffietassen πŸ˜‰ Maar vooral: wanneer is het tijd om onze ‘kliek’ uit te breiden. En zo kwam Jade in ons leven bijna 2 jaar geleden. Mademoiselle zat in mijn buik op onze trouwdag, zo speciaal. Waarom zijn manlief en ik zo’n goed duo…omdat we niet streven naar perfectie (want dat bestaat niet, trust me, zeker met een kleintje erbij), omdat we elkaar nemen zoals we zijn. Als je bij je partner ongestoord protjes mag laten in de zetel en met een onfrisse mond om 6u met dochterlief in de zetel mag hangen (en vloeken waarom ze niet wat langer kon slapen) en dan nóg een kus krijgt…dan weet je dat je safe zit πŸ˜‰ Ik zie J. graag…en krijg er warempel de tranen van mijn ogen…good one Lobke, je sloeg de nagel op de kop, door er alleen maar over te schrijven komt al het besef: i’m in loooove…zelfs na 13 jaar πŸ˜‰

  • Reply
   Leuke Wereld
   juni 1, 2014 at 12:04 pm

   Amai Sofie, zo mooi wat je schrijft! Krijg er zelf al de tranen van in mijn ogen! x

 • Reply
  Julie
  juni 2, 2014 at 9:06 am

  Het perfecte boekje voor ons: vriendlief en ik zijn sinds (bijna) één jaar de trotse ouders van een tweeling. Twee super meiden: L&E. Dat zet natuurlijk wat druk op een relatie maar ik had me dit leven met geen enkel andere man kunnen voorstellen! Het boekje zal ons wellicht ook héél erg laten lachen: hopelijk krijgen wij hem! πŸ˜‰

 • Reply
  La mama
  juni 2, 2014 at 2:01 pm

  Mijn man en ik zijn 9jaar samen waarvan 4 jaar getrouwd en 1 jaar trotse ouders van onze meid. We zijn van in het begin de beste vrienden van elkaar en dat is sinds de komst van onze meid niet veranderd. We voelen elkaar perfect aan in de opvoeding en we blijven zoals voorheen het zotte koppel dat staat te dansen in de keuken met enige verschil dat er nu een kleine meid mee doet en die hartelijk lacht als ze papa en mama ziet kussen. Wat moet een mens nog meer hebben? 2 leuke boekjes om samen op vakantie te verslinden πŸ™‚

 • Reply
  Veerle E
  juni 2, 2014 at 8:37 pm

  Dol enthousiast ging ik hier mee doen en dan zag ik de volgende vraag: “waarom zijn mijn lief en ik zo’n goed koppel?”. Jeetje is dat geen simpele om te beantwoorden. Hier in huis is het al een tijdje crisis, onze emmer zit vol en we zijn op zoek terug naar elkaar en onze weg. Wij zijn al 4 jaar samen en hebben al heel veel meegemaakt; als we 4 maanden samen waren is mijn vriend langdurig ziek geworden, tijdens zijn ziekte ben ik ontslagen, de dag dat hij terug moest gaan werken is hij ontslagen, een week later lag hij in de plaaster met een achillespees die over was, dan is onze kleine meid geboren, heb ik een postnatale depressie gehad, heeft hij als startende zelfstandige een faillissement te slikken gehad en bijna zelf overkop gegaan, wij hebben een huis gekost, hebben het afgelopen jaar op 1 loon geleefd en zo wat schulden opgebouwd, hebben nu een aflossing voor de schulden, gaat mijn lief opnieuw voor een baas werken en ben ik mij aan het omscholen.
  Wij zijn nog samen en maken dit allemaal samen mee. Mijn lief laat mij ook mijn kuren hebben, ziet me graag zoals ik ben. En ik ben blij dat hij er is, een leven zonder hem zou ik me niet meer kunnen voorstellen. Sinds dag 1 wil ik bij hem zijn en ik ben bij hem en hij bij mij.

  • Reply
   soetmin demedts
   juni 6, 2014 at 9:26 pm

   Met die ingesteldheid raak je er samen wel, denk ik.
   Als je al die troubles al hebt gehad aan het begin van je relatie, heb je dan geen véél grotere kans dan een ander koppel op een ongelooflijk gelukkig en symbiotisch leven samen in het latere stadium?
   Zo een koppel dat als twee handen op één buik samen oud wordt.
   Ik denk het wel…het is je gegund!

  • Reply
   Veerle E
   juni 7, 2014 at 7:28 am

   He Soetmin, dank je wel!!
   Volgens mij komen we er wel. Het is inderdaad niet onze eerste uitdaging.

 • Reply
  Anonymous
  juni 3, 2014 at 8:20 am

  Oh wat een leuk blog. Kende het nog niet, maar ga het zeker volgen. Tof boek, lijkt me…makkelijk leesbaar met leuke ‘denkertjes’ πŸ˜€

 • Reply
  Homemade by Sarah
  juni 3, 2014 at 3:31 pm

  Omdat we samen, ook met twee kids, nog altijd leuke plannen kunnen maken. Omdat hij me laat gieren met de kinderen. Omdat hij mijn rots in de branding en mijn knuffelbeer is!

 • Reply
  Eveline Kersten
  juni 3, 2014 at 3:53 pm

  Omdat we ondanks dat mensen zeiden dat het nooit zou lukken tussen ons (wegens cultuurverschil) niet hebben opgegeven…We hebben zelfs het tegendeel bewezen en zijn 2 weken geleden getrouwd. We verstaan elkaar zonder woorden. Ik hoef niets tegen hem te zeggen, hij snapt meteen hoe ik me voel en hoe ik zal reageren wanneer hij iets zegt. We hebben elkaar altijd door dik en dun gesteund ook in momenten dat we onszelf even kwijt waren. Ik zou niet weten wat doen zonder hem… Binnen 3 maanden mogen we ook ons eerste kindje omarmen. We kijken er samen enorm naar uit… Voor de bevalling heb ik minder bang dan ik voordien dacht, voornamelijk omdat mijn man me zo goed kent en ik er niet aan twijfel dat hij me op de juiste momenten steun en moed zal geven.

 • Reply
  Liesje
  juni 3, 2014 at 4:31 pm

  Iets meer dan 2 jaar geleden zou ik echt niet kunnen antwoorden op de vraag waarom wij een fantastisch koppel waren. Ons leven bestond uit pampers, flesjes, werken… véél werken op de boerderij, huishouden, … en als er tijd over was: SLAPEN! πŸ™‚
  En toen wonnen we een reis en werden we op de Kaapverdische eilanden gedropt. Zonder kinderen, zonder werk, … En het werd de reis van ons leven: geen moment ruzie of ergernis, geen werk én we wisten nog altijd wat te vertellen tegen elkaar (en dat ging niet enkel over de kindjes). Toen besefte ik echt: tiens, dat zit hier nog altijd goed na (toen) 13 jaar.
  Die reis veranderde veel voor ons: we reserveren veel bewuster nu en dan wat tijd voor ons samen en genieten van andere dingen dan vroeger. En bovendien staat vast: we gaan terug!

  • Reply
   soetmin demedts
   juni 6, 2014 at 9:21 pm

   Dat heb ik graag gelezen!
   Wij zitten nu in de pamper-dip. Voor romantiek is er aleen poos weinig energie over, van langs beide kanten. We lachen minder, zijn gehumeurder en slagen er maar niet in op regelmatige basis tijd met zijn tweetjes te nemen.
   Maar we weten dat dat zal beteren, dus doen dapper verder.

   Gisteren vierden we ons 6 jaar samen. We geven het nog een jaartje en dan verwachten we weer helemaal terug ons te zijn. En dan wil ik ook eens een weekje écht weg, wij twee.
   Dus dat boek…laat maar komen! Baat het niet, dan schaadt het niet!

 • Reply
  Sara @ in-pakt
  juni 3, 2014 at 4:48 pm

  Ha twijfelde al over het boek maar nu ik hier wat pagina’s zie, geweldig!en waarom wij als koppel zo fantastisch zijn? Tja als je met drie kids in de auto op vakantie gaat naar Portugal en nog kan lachen dan moet het helemaal goed zitten ;). Groetjes uit het zonnige Portugal!

 • Reply
  mieke
  juni 3, 2014 at 4:48 pm

  Bij elkaar blijven is het nieuwe scheiden. Er zijn hier al zoveel mooie woorden en reacties neergeschreven… Ik geniet nog altijd het meest als wij als gezin samen tijd kunnen doorbrengen. Dat hoeft niet groots te zijn: een fietstochtje voor het slapengaan, een gezelschapspelletje samen, de verhalen als we aan tafel zitten, … Zoveel mogelijk genieten, want de tijd vliegt echt voorbij …

 • Reply
  Edje
  juni 3, 2014 at 8:52 pm

  Ohh leuk die giveaway!! Ik heb geliked en gevolgd (voor zover ik dat nog niet deed)!!

  Waarom mijn man en ik zo leuk zijn samen? Omdat wij potje en dekseltje zijn, soulmates pur sang!

  We leerden elkaar 10 jaar geleden kennen maar hij had al 2 kids en wilde zeker niet nog een kind (en ook niet trouwen). Ik wilde wel graag kinderen (en dat is een understatement) en ook trouwen. En ik wilde absoluut geen man met kinderen.

  Niet gemakkelijk, maar we hebben er niet eens lang over gedaan om te beslissen. We gingen ervoor, zijn anderhalf jaar later getrouwd en na heel wat ellende (op medisch vlak, niet tussen ons ;-)) is onze prachtige dochter geboren. En ik kreeg er 2 stiefzonen bij en dat gaat super.

  We zijn nog elke dag zoooo happy met de keuzes die we toen gemaakt hebben en genieten van elkaar en ons gezin. Oh en we kussen ook veel en vaak. Wist wel dat dat goed was πŸ˜‰

  ‘Ons’ liedje is ‘if tomorrow never comes, will she/he know how much I loved her/him?’
  Oh yes we do!!

 • Reply
  Petra Ielegems
  juni 4, 2014 at 12:17 pm

  12 jaar samen, 2 jaar huwelijk (oh boy, dat klinkt volwassen) en een koningswens (bedankt goede genen, hubbie!) later voel ik mij nog elke dag een dikke gelukzak. Ik was 17 en had toen nooit gedacht dat dit voor ‘t leven was, maar al gauw wist ik: this is the one! En ik wéét dat hij dat van mij ook denkt, da’s het mooiste van al… Love is for the lucky ones! O zo waar!

 • Reply
  soetmin demedts
  juni 6, 2014 at 9:31 pm

  Ik doe dus ook graag mee!
  Wij zijn een superkoppel, dat is gewoon zo.
  Een superkoppel dat nu al even door een rompslomp-fase gaat en daardoor dreigt elkaar te verwaarlozen, dat wel. Maar nog steeds een superkoppel diep vanbinnen.
  Stiekem zit ik al jaren te wachten op ‘de vraag’, bij elke grote gebeurtenis of speciale dag hoop ik erop. Maar het zit er precies niet aan te komen. Ik wacht nig even gedildig verder,
  Dus voor min graag het boek ter ontspanning en amusement, omdat ik zo een wachtende ongehuwde zielepoot ben!

  • Reply
   Leuke Wereld
   juni 7, 2014 at 12:53 pm

   Hi Soetmin, de give-away is spijtig genoeg al afgelopen (An heeft em gewonnen Btw ;-). Wel leuk dat je nog even reageert. Ik zit stiekem ook al jaren te wachten op de grote vraag, maar je weet nooit hé. Hoop doet leven! En anders blijven jullie voor de rest van jullie leven elkaars Lief, das toch ook schoon hé.

  • Reply
   soetmin demedts
   juni 7, 2014 at 7:57 pm

   Mo gij. Ik loop hopelioos achter!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.