Leuk idee om kindertekeningen te bewaren

IMG_0424
Nog een weekje en het schooljaar is weer om! Wat doe je in godsnaam met die bergen kindertekeningen en werkjes die je kindjes gemaakt hebben dit jaar? Eerder testte ik al eens de Keepy-app, maar heb het eerlijk gezegd niet volgehouden. Bij Mama Van Vijf zag ik laatst een geweldig idee passeren: foto’s maken van de mooiste kindertekeningen en er een fotoboek van maken! En toen ik een tijdje geleden Boekje van karton,een leuke website waar je je eigen stevig boekje van karton kan laten maken, ontdekte, had ik meteen in mijn hoofd wat voor boekje ik wilde maken: de tekeningen van Kobe & Frauke! We kozen samen de mooiste tekeningen en werkjes die Kobe en Frauke het afgelopen schooljaar maakten, namen foto’s en ontwierpen ons eigen boekje met de leukste tekeningen. 4 dagen later zat ons zelfontworpen kinderboekje in de brievenbus, van een supersnelle service gesproken.
Nu weten we wat we volgend jaar moeten doen: onze mooiste kindertekeningen sparen voor een nieuw boekje en zo hebben we aan het einde van de kleuterklas een hele boekenreeks, geweldig toch?

IMG_0420
IMG_0422
IMG_0426
IMG_0423
IMG_0428
IMG_0427

Wil je ook eens zo leuk boekje ontwerpen? Op www.boekjevankarton.nl kan je zelf aan de slag. Ik kreeg bij mijn bestelling nog een bon met 15% korting. Laat hieronder een leuke reactie achter en wie weet stuur ik de code wel naar jou door ;-).

Wat doen jullie met kindertekeningen?

22 thoughts on “Leuk idee om kindertekeningen te bewaren

 1. Zelf kleuterjuf en mama van 4 (tweemaal een tweeling) heb ik heel wat tekeningen in huis! Mijn oudste tweeling gaat net naar school en oh wat hou ik van al hun krabbels! Jouw idee is dus fantastisch! Met code of niet.. Dat proberen we uit!! Bedankt Lobke ?

 2. Hier hebben de kinderen allemaal een waslijn in hun kamer hangen. Daar is plaats voor 10 tekeningen. Telkens als ze nieuwe werkjes mee krijgen van op school, dan kunnen ze een aantal oude vervangen. Wat van de waslijn weggaat, ligt voorlopig nog in een grote verhuisdoos op zolder, omdat ik het niet over mijn hart krijg om het weg te doen. Misschien is zo’n kartonboekje dan wel de oplossing inderdaad!

 3. Leuk idee van dat boekje. Ik ga eens kijken wat daar nog allemaal mee kan. Nu kies ik samen met Mats altijd zijn favorieten uit om omhoog te hangen. Maar lijkt me geweldig om fijne foto’s en tekeningen in boekje te gieten.

 4. Leuk idee! Maar wat doe je dan met de originele? Krijg je het over je hart om weg te gooien? Bij ons gaan ze per schooljaar in een kartonnen doos op zolder. (Voorlopig)

 5. Oh super. Onze grote doos zit vol en wou van alles een foto nemen en deze dan bewaren. Ik weet weer wat doen deze vakantie. Nu dat de kleinste ook zijn eerste schooljaar achter de rug heeft, ga ik een deel boekjes kunnen maken. Welk type had je genomen? Extra dik of is de gewone dikte ook bestand tegen enthousiaste en fiere kleuters?

 6. Leuk!!! Wat een geweldig idee!! Kan ik eindelijk eens die grote doos met knutselwerkjes op de foto gaan zetten en boekjes gaan maken voor onze 3 kids 🙂

 7. Dit is nu eens een super leuk idee ! Ze gaan bij “boekjevankarton ” niet weten wat hen overkomt ! Ze worden van de zomer overspoelt met kindertekeningen 🙂

 8. Wow! Leuk idee om ook later mee te kunnen geven aan je kinderen. Ik heb zelf ook nog al mijn boekjes, rapporten en knutselwerkjes (ben nu 38 jaar) en ik vind het super dat Ik zo mijn kindertijd van tijd tot tijd nog eens kan herbeleven. Dus zelfs met het boekje zou Ik het niet over mijn hart krijgen om onze dochters’ knutselwerkjes in de vuilbak te kieperen, maar wel handig om ze van tijd tot tijd nog eens te bewonderen.
  Bedankt voor de tip!

 9. Gewoon geweldig! Dat ik daar nooit zélf op gekomen ben!! Van de kleinste hangt het huis momenteel vol met werkjes, en van de oudsten hoef ik maar alles uit “de doos” op te diepen! Dit wordt plezant ! Super idee, dankjewel om het te delen met ons! Grtjs, Ann

 10. Super tof idee! Mijn zoon gaat in september naar school en in juni maak ik zeker zo’n boekje van z’n tekeningen. En hoe cool als je na hun schoolcarrière een hele reeks boekjes hebt!!

 11. Wat een gaaf idee! Met 2 kindjes in de kleuterschool heb ik hopen tekeningen. Ik kan er niet eentje weg gooien omdat ik dat zo erg vind! Ik ga ze nu bundelen om een mooi boekje van te maken! Bedankt!

 12. De mooiste hang ik op : ofwel op magneetbord, muur, koelkast of zelfs raam : zo ziet iedereen dat hier twee kleine creatievelingen wonen. Meteen een happy gevel van je (rij)huis (in de stad) ☺ Nadien gaan ze in een doos onder het bed om daarna naar de zolder te verhuizen. (En toegegeven, de minder mooie gaan meteen bij oud papier want.je.kan.niet.alles.bijhouden ?

 13. Oooh, wat een leuk idee! Het lijkt me ook leuk om bijvoorbeeld een boekje “Mijn familie” te maken, voor de allerkleinsten om in te bladeren! Heel tof 🙂 Bedankt voor de link.

 14. Onze zoon is elf ondertussen en heb voor alle jaren samen al een fotoboek gemaakt vorig jaar! De laatste jaren van het lager doen ze toch zoveel niet meer… Het is eerder voor moeder- en vaderdag en die houden we sowieso nog een tijdje bij, want het waren nuttige zaken! Dus iets bijgeleerd heb ik niet echt…maar mooi voor diegene die er nog niet op kwamen om dit te doen!

 15. Wat een leuk idee. Ik ben onthaalmoeder en gedurende de jaren dat de kindjes hier zijn neem ik veel foto’s van hen die ze op een stick of cd mee krijgen als ze afscheid nemen en naar school gaan.
  Maar nu zal ik ook een boekje laten maken met de mooiste momentopnames van hier in de opvang.
  Daar zal dan wel vlugger nog eens naar gekeken worden. Tof idee.
  groeten ,Martine

 16. Supertof boekje! Op die manier kijken ze zelf ook nog eens naar hun kunstwerkjes en moet je geen hartzeer hebben van ze bij het oud papier te smijten!!
  Die Elmer olifant is hier trouwens ook een bekende! Wekenlang heeft dochterlief verteld over het hele proces met gazettenpapier en warme lijm en een ballon om een echte 3D-Elmer te knutselen. Leuk hoor!
  Een Elmer foto zou dus ook hier zeker in het boekje terecht komen!
  En wie weet kan het hele idee ook wel als geboorte-album..? Na 4 en 2 jaar wordt het de hoogste tijd om ook daar eens werk van te gaan maken.. Oeps! 😉

 17. Lijkt mij super leuk om een familieboekje te maken. Ik ben nu zwanger, maar lijkt mij leuk als cadeautje voor een eerste verjaardag. 🙂

 18. Ik heb in de paasvakantie de eerste fotoreeks gemaakt en was van plan een fotoboek te printen geïnspireerd door mama van 5, maar dit lijkt me veel veiliger en leuker voor de kindjes zelf! Die code zou ik maar al te graag gebruiken! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.