Zeven op zondag : onvergetelijke uitspraken van Kobe en Frauke

Plat van het lachen liggen wij hier soms. En liefst van al zou ik ze allemaal willen onthouden. Daarom schrijf ik de grappigste zinnen op in een boekje.
IMG_0167
Kobe en Frauke hun tetter staat bijna nooit stil, echte spraakwatervallen zijn het! Deze uitspraken wil ik graag met jullie delen:

 • Kobe kijkt naar Netflix en vraagt: “Mamaaaa zijn dit dokterhaaien?” “Nee schatteke, dat zijn verpleegsterhaaien.”
 • Frauke is doodmoe. Ik zeg tegen haar: “Frauke meisje je bent kapot!” waarop zij boos antwoordt: “Maar nee mama, ik ben niet kapot!”
 • Kobe en zijn kinderlogica: “Als je iets hard eet, doe je kaka. Als je iets zacht eet, doe je pipi. Wat doe je als je een ijsje eet mama?”
 • Frauke ziet mij in de zetel liggen met hoofdpijn en zegt: “Mama, jij moet een ander hoofd hebben!” Als het zo gemakkelijk zou zijn?
 • Mama: “Frauke, je moet geduld leren hebben meisje,” waarop zij zegt: “Wat is dat geduld mama?”
 • Frauke komt uit bad en vraagt heel lief: “Mamaaaaa, mag ik mijn badman hebben?” Ze bedoelt haar badjas, maar is zo bezeten als haar broer door superhelden!
 • Kobe: “Mama, je hebt het beloofd, nu ben je een liegerik!

Hebben jullie ook zo’n grappige uitspraken van jullie kinders? Ik hoor ze graag in de comments 🙂 Lachen, gieren, brullen!

6 thoughts on “Zeven op zondag : onvergetelijke uitspraken van Kobe en Frauke

 1. Miel (7 jaar) is bezig met het bij elkaar schrijven van een ‘eigen woordenboek’, o.a. ‘appelkastanje’ in plaats van ‘denappel’ en ‘stekkernoot’ in plaats van ‘beukennoot’. Ik maak af en toe een tekening (zie blog) bij de woordspelingen en vragen die ‘MIEL en zijn vrienden’ bedenken. Het geeft een leuke kijk op de wereld.

 2. “mama, jij moet naar de kapper want jou haar valt door jou kop”, sprak mauro toen hij mijn haarlokjes weg wreef die los gekomen waren uit mijn staartje.
  En dan nog een schattige: “mama, jij bent mijn grootste vriend van de beste wereld”

 3. Cisse ging in een heerlijk warm badje waarop hij zei : “Mmmm, zo heerlijk, hier krijg ik helemaal schapenwol van” (als tegenovergestelde van kippenvel)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.