0
EROPUIT Uncategorized

Leuke activiteiten voor het verlengd weekend

“Is het echt al bijna mei?” vroeg ik vanochtend aan de ontbijttafel aan mijn Lief. Ja! En nog 2 keer slapen, en dan komt er weer een verlengd weekend aan! Eén van onze goede voornemens was zorgen voor meer quality time en daar horen leuke uitstapjes en leuke activiteiten met het gezin zeker bij! Ik zocht voor jullie 3 leuke activiteiten die jullie tijdens het verlengd weekend van 1 mei kunnen plannen:

Regio_01_26676_770x260px_jpg_46469.ashx

1. Leuke activiteit: schapen hoeden bij Landal De Vers
Kobe en Frauke kunnen niet meer wachten, want dit weekend gaan wij in samenwerking met de Wereldboom bij Landal De Vers in de meivakantie over de hei en door de bossen zwerven met schapen! Als dat niet de max is? Als een echte herder gaan we samen met herder Frank en bordercollie Edge over de hei en door de bossen van Overloon. Herder Frank heeft 23 schapen en een heleboel lammetjes. Tijdens deze twee uur durende wandeling komen we alles over schapen te weten, is er tijd om de schapen en lammetjes te knuffelen, geeft herder Frank een demonstratie samen met zijn border collie en worden we uitgedaagd om samen de schapenkudde over de velden te drijven.
Tip: Deelnemen aan het schapen hoeden kan op zondag 3 mei om 10.00 uur of op woensdag 6 mei om 13.00 uur. Vertrek en terugkomst is op Landal De Vers. De kosten voor het schapen hoeden zijn €12,50 p.p., kinderen onder de 3 jaar zijn gratis. Aan het einde van de wandeling krijg je een pluk regenboogwol als aandenken! Je kan bovendien nog een last-minute weekendje boeken bij Landal De Vers vanaf 179 euro in een bungalow voor 4 personen! Misschien tot dan?

2. Leuke activiteit: een bezoekje aan de Kinderbrouwerij
Een bezoekje aan De Kinderbrouwerij staat al lang op ons to-do-lijstje. Het is een centrum waar gezinnen met kinderen op de eerste rij staan in West-Vlaanderen. Ze organiseren voorstellingen, workshops en toeristische activiteiten voor families en voor groepen met volwassenen en kinderen. Er is ook een gezellige familiekroeg met tientallen spelletjes (meestal eigen creaties geïnspireerd op de Westhoek) die je kan spelen binnen en buiten op de koer. Wij gaan dit zeker nog testen binnenkort, ben benieuwd naar jullie ervaringen?

3. Leuke activiteit: gezellig shoppen op De Bonte Fabriek
Terwijl de kids spelen in de kinderhoek samen met het Springbeest kunnen mama’s en papa’s shoppen tot ze erbij neervallen. Zaterdag kan je shoppen tussen 13u-18u, op zondag ben je welkom tussen 10u-17u. De Bonte Fabriek selecteerde voor jullie meer dan 65 (web)winkels vanuit heel België én Nederland, met een gevarieerd assortiment aan hippe kleding, juwelen, design, speelgoed, schoenen, stoffen en interieurspullen, voor jong en oud. Er staan heel wat van mijn favoriete webshops!

hetleukevakantieboek2Extra tip!
Geen zin om ver weg te gaan en thuis leuke dingen te doen? Dan vind je zeker en vast nog een leuke activiteit in Het Leuke Vakantieboek! Binnenkort organiseer ik trouwens een leuke actie rond mijn boek.

Wat gaan jullie doen dit weekend? Alle tips zijn welkom! Ik hoor ze graag in de comments hieronder.

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Sofie Parmentier
  april 29, 2015 at 1:35 pm

  Als het weer wat meezit, gaan wij naar een kinderboerderij. Hoeve Ter Kerst in Gits (Hooglede), een kinderboerderij waar mensen met een beperking instaan voor de zorg van dieren. Ze doen dat schitterend!

 • Reply
  Maai
  april 29, 2015 at 4:25 pm

  Als ik je tips zo lees toch jammer dat ik zo ver weg woon. Gelukkig is hier zat leuks te doen. Ons mailverkeer is een beetje mis gelopen maar wil je boek nog steeds graag hebben 😉 liefs

 • Reply
  mister and Misses V (Sofie)
  april 29, 2015 at 7:00 pm

  Bedankt voor de tip van De Kinderbrouwerij! Gaan we zeker eens ontdekken!

 • Reply
  Judith
  april 29, 2015 at 7:10 pm

  Leuk overzichtje, thanks!

 • Reply
  lielebeesje
  april 30, 2015 at 7:39 pm

  Naar ‘t schijnt is de jaarlijkse O-Parade op 1 mei in Genk echt de moeite!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.