0
EROPUIT Uncategorized

Van schapen hoeden tot aardbeien plukken

IMG_0182
Van onverwachte quality time-weekendjes met ons gezin kan ik zo ongelooflijk blij worden! En als dat weekendje doorgaat in een land waar ik zou kunnen wonen, dan ben ik dubbel zo gelukkig! Afgelopen weekend vond je ons terug in bungalowpark Landal De Vers in het Nederlandse Overloon, iets meer dan 170km rijden vanuit Brussel dus eigenlijk vlakbij maar toch ver genoeg om even ons hoofd leeg te maken! Dat wij grote Landal-fans zijn, dat wisten jullie al! We waren dan ook superblij toen we uitgenodigd werden om samen met Frank en Monique van De Wereldboom schapen te gaan hoeden.
IMG_0177
IMG_0178
Zondagvoormiddag, 10 uur. Kinderboekenschrijfster Monique en herder Frank wachtten ons op om samen met de schapen en lammetjes een grote wandeling te maken! Kobe en Frauke zijn dolenthousiast! Dit is echt leuk! Ze mogen herder Frank helpen drijven, in de wei lopen tussen de schapen en tussendoor krijgen ze geregeld de kans om de lammetjes te aaien. Kobe wilt er zelfs eentje meenemen naar huis! Ze leren heel wat over schaapjes en ontdekken hoe wol groeit en verwerkt wordt. Na afloop krijgen we zelfs een plukje regenboogwol mee naar huis zodat we samen thuis vilt kunnen maken. Dankzij de Wereldboomkudde raken onze kindjes echt vertrouwd met deze dieren, heerlijk om te zien en 100% genieten! Ook de border collie Edge die de schapen mee drijft, werd Kobe zijn beste vriend!
schapen hoeden
Terwijl we wandelen, vertellen Monique en Frank gepassioneerd hun verhaal.
Zo komen we te weten dat Monique kinderboeken schrijft. In 2010 bedacht ze De Wereldboom! Een droom die uitgekomen is, want ze kan alles doen wat ze als volwassene belangrijk vindt en wat ze als kind al heel leuk vond! Frank, verpleger van beroep, is getrouwd met Monique. Toen ze in 2012 de Wereldboomkudde kochten, werd hij herder en kwam zijn droom uit! Nu werkt hij in een verzorgingstehuis én in de natuur. Dat dit koppel hun job met hart en ziel doen, hebben wij aan den lijve ondervonden! Ongelooflijk hoe zij met kinderen omgaan! En een ongelooflijke pluim op hun hoed, want het is prachtig om te zien hoe zij deze wereld een beetje mooier willen maken. Wij genieten hier nog heel hard na en beseffen dat we in de toekomst meer van dit willen doen, yes please!

schapen hoeden landal
IMG_0170
“Kinderen, mensen, dieren, bomen, bloemen, sterren, maken deel uit van een 
groot verhaal. Het is het universele verhaal van de aarde die ons nodig heeft 
en van de mensen die elkaar en de aarde nodig hebben. In dat verhaal is iedereen, 
hoe groot of klein ook, de moeite waard! Jammer genoeg is in onze tijd dit verhaal onderop de stapel geraakt. Onze wereld wordt getekend door een ziekmakende race om prestige, prestaties, efficiëntie, geld en goederen. We denken in defecten, niet in talenten, in euro’s, niet in menselijk kapitaal. We verbinden ons niet, we concurreren. We zijn omringd door abstracties en hebben vaak geen notie meer waar de dingen vandaan komen, hoe ze tot stand komen. De Wereldboom wil het grote verhaal opnieuw vertellen en grote en kleine mensen de kans geven zich weer te verbinden: met de wereld in zichzelf, met anderen, met de aarde,” aldus Monique en Frank!

Lieve Monique en Frank, wij zijn zo blij dat wij jullie ontmoet hebben maar we zijn vooral blij dat we onze kindjes Kobe en Frauke hebben kunnen laten proeven van jullie kinderactiviteiten! We willen jullie ook langs deze weg nog eens proficiat wensen met jullie prachtige project en hopen dat jullie vooral verder blijven doen waarmee jullie bezig zijn.

Tip: Alle info over De Wereldboom en de leuke boeken van Monique vind je op hun website.
IMG_0176
IMG_0171 IMG_0172 IMG_0173
IMG_0183
IMG_0179
Ons weekendje Landal stond helemaal in het teken van de natuur! Vlakbij ons vakantiehuisje (oh, wat hou ik van vakantiehuisjes!) was er een leuk bos waar Kobe en Frauke uuuuuuren konden spelen. Maar ook in de binnenspeeltuin aan de receptie konden ze lekker ravotten. Aan kids activiteiten geen gebrek hier!

Na een dikke middagdut (ha ja, hoe kan het ook anders na zo’n lange wandeling) stond er zondagnamiddag nog een ander leuk uitje op de planning: een bezoekje aan Aardbeienland! Hier konden Kobe en Frauke zelf een bakje aardbeien plukken en spelen in het kabouterbos en de aardbeienstrozolder! Na afloop genoten we met z’n allen van een lekker stuk aardbeienvlaai en aardbeiensmoothie!
IMG_0185 IMG_0186 IMG_0187 IMG_0188

Mochten we hier langer gebleven zijn, hadden we zeker nog meer leuke activiteiten met de kids kunnen doen. Zoals het Klimbos, het Oorlogsmuseum of de Zoo. Conclusie? Op weekend gaan tijdens verlengde weekends kan ik aan iedereen aanraden, zeker in een vakantiehuisje zoals dat van Landal! Hier gaan wij nog lang van nagenieten…

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Stannel
    mei 5, 2015 at 6:56 am

    Jij hebt aandelen bij Landal! ? zag er superleuk uit!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.