0
Uncategorized

Bye bye plastieken wasflessen! Hallo wasstrips van Brauzz!

Elke dag een wasmachine. Minstens. Soms zelfs 2 of 3. Als moeder van 3 kinderen draai ik hier wel wat wasjes per week. Tot groot ongenoegen van onze PMD-zak want je kan je voorstellen hoeveel plastieken flessen hier soms in de zak gaan. Dat moet toch anders kunnen? Ja! Ik ontdekte de wasstrips van Brauzz! Ik zet de voordelen en mijn ervaringen hier graag op een rijtje:

1. Gedaan met gesleur met zware plastieken flessen of zware dozen waspoeder. Toen ik Brauzz in de brievenbus ontving, was ik aangenaam verrast. Als je je abonneert, krijg je 32 wasstrips rechtstreeks door jouw brievenbus wanneer jij ze nodig hebt. Hoe handig is dit?

2. Je gebruikt 1 wasstropje per gewone wasbeurt. Bij een kleinere wasbeurt (wat hier eigenlijk niet vaak voorkomt), knip je ze gewoon door twee. Bij een grotere wasbeurt (in kilogram; <6kg) of erg vervuilde mag je 2 wasstrips gebruiken. Echt vuile vlekken behandel ik voor. Ik heb het hier enkele weken uitgetest en ik moet zeggen dat het echt een krachtig wasmiddel is en dat het zelfs hardnekkige vlekken verwijdert.

3. De wasstrips zijn universeel en zowel geschikt voor witte als bonte was. Gedaan dus met een fles voor witte was, een fles voor zwarte was en een fles voor bonte was. Gewoon 1 wasstrip en klaar. Je gebruikt dus niet alleen minder plastiek, je neemt ook gewoon veel minder plaats in. Ik zei toch dat het handig was?

4. Je kan kiezen tussen wasstrips met parfum en zonder parfum. De wasstrips met parfum hebben echt een aangename subtiele geur na het was die wij hier wel weten te appreciëren. Ze zijn trouwens dermatologisch getest. Dat kan je hier terugvinden.

5. Je bespaart er echt geld mee! Gedaan met betalen voor plastic bidons, water én een merknaam. Doe de was al vanaf €0,32 per wasbeurt. Bekijk hier hoeveel je kan besparen.

6. Zei ik al dat de wasstrips goed voor het milieu zijn? De CO2-stoot van het vervoer bijvoorbeeld, die is vele malen kleiner dan het transporteren van wegwerp platick flessen gevuld met vloeibaar wasmiddel ( bestaat tot 90% uit water!). Zelfde geldt voor waspods. Waspoeder daarentegen niet, maar daar is het vervoerde aantal kilogram meer dan een 10-voud. De verpakking is trouwens ook volledig vervaardigd in recycleerbaar karton en is dus zeer afvalarm. 

7. Je geeft het goede voorbeeld aan je kinderen. Zo leer ik ons Milleke nu wassen met wasstrips en hij kan zelf een wasstropje bij de was doen en op het knopje duwen. Ik moet je niet vertellen hoe leuk hij dit vindt?


8. Weet je wat ik echt handig vind? Je kan de producten zowel eenmalig aankopen of in abonnement vorm. Het abonnement is €5 goedkoper en is heel flexibel samen te stellen en te beheren. Je kiest het aantal doosjes die je wil ontvangen per 1, 2, 3 of 4 maanden en bespaart dus op elke 32 wasbeurten €5! Het abonnement is op elk moment makkelijk te pauzeren, aan te passen of annuleren!

9. Gedaan met gedoe en gemors! Met de wasstrips is stuntelen tijdens het wassen voltooid verleden tijd (je kan het zelfs je kind laten doen!). 1 wasstrip betekent 1 wasbeurt. De wasstrips lost gewoon volledig op. Simpel! En minder overdosering is ook weer goed voor de planeet en portemonee.

Ik ben nu een maand BRAUZZ wasstrips aan het uittesten en ik denk dat ik niet meer terugwil naar mijn oude plastieken bidons of waspods. Geef mij maar een BRAUZZ-abonnement, lekker handig, goed voor het milieu en goed voor onze portemonnee!

Benieuwd naar de wasstrips van Brauzz? Je kan ze hier bestellen en ze zelf eens uittesten!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.