0
EROPUIT

Mijn 5 leukste tips voor een geweldige skivakantie met kids

IMG_0115

“Wanneer vertrekken we op skivakantie mama?” Enkele weken voor onze skireis naar Oostenrijk, zaagden Kobe en Frauke de oren van ons hoofd. Ja, ze hadden er duidelijk zin in!

Vandaag zit onze geweldige skireis er al weer op, onze kindertjes genoten met volle teugen en mama en papa zagen dat het goed was!

Wij verzamelden voor jullie 5 leuke tips voor een onvergetelijke skivakantie met kids:

1. Een goede voorbereiding is alles! Zorg dat je alle skimateriaal en wintersportaccessoires in huis hebt voor je vertrekt zodat je het niet meer moet kopen op je bestemming want daar swingen de prijzen soms de pan uit! Sneeuwlaarzen, skikleding, een goede skihelm en skibril, warme kleding, handschoenen, mutsen en sjaals, genoeg kousen, een goede zonnebril, bescherming tegen de zon, lippenzalf…Wij vonden al ons sneeuwsportmateriaal bij Decathlon, deze gigantische winkel wint voor ons de prijs van beste sportwinkel, zeker als het op prijs-kwaliteit aankomt! Maak ook een reischecklist met alles wat je nodig hebt en hou hem bij voor volgend jaar zo ben je zeker dat je niets meer vergeet: een kidskit om de kids bezig te houden onderweg, medicijnen, het potje, noem maar op! Wij maakten ook een weekmenu op voorhand en namen zoveel mogelijk eten mee zodat we ginder niet te veel meer geld moesten spenderen.
2. Kies een leuke bestemming! Als Landal-fans van het eerste uur, kozen wij voor Landal Rehrenberg in het Oostenrijkse dorpje Saalbach-Hinterglemm. Naar horen zeggen is Oostenrijk één van de meest kindvriendelijke winterregio’s en optimaal voorbereid op een skivakantie met kids! Dat hebben wij aan den lijve ondervonden! Ons appartement was bovendien de perfecte uitvalsbasis voor leuke winterse uitstapjes en had alles wat we nodig hadden voor een verblijf van een weekje in de bergen.
IMG_0131 IMG_0130
3. Zorg voor een skivakantie met kinderopvang en kinderanimatie, zo heb je zelf ook nog iets aan je vakantie. Frauke was nog net iets te klein om al te leren skiën en voor Kobe was de plaatselijke skischool al gesloten, maar dat lieten onze kids niet aan hun hartje komen. Ze verbleven dagelijks van 8u30 tot 14u in de Bollo Club waar Melanie, Charlo en Marc met hart en ziel zorgden voor onze kindjes zodat wij met een gerust hart konden gaan skiën. Ze tekenden en knutselden met de kindjes, ontwierpen leuke t-shirts en speelden buiten leuke spelletjes! Onze complimenten voor dit dreamteam, zonder hen was onze skivakantie lang niet zo geslaagd! Onze kindjes hadden de tijd van hun leven.
IMG_0117
4. Maak winterse uitstapjes en neem sleeën en oefenski’s mee
Tijdens een skivakantie kan je je eigenlijk nooit vervelen want je kan buiten skiën nog zoveel meer doen. In het Landal Park konden we gaan zwemmen en spelen, maar daarbuiten kon je nog veel meer winterse uitstapjes maken. Wij hadden geluk, want deze week waren de skiliften gratis toegankelijk voor kleine kinderen. Zo konden we Kobe en Frauke meenemen naar de bergen en hen boven laten spelen in de sneeuw! Heel leuk waren onze Uski’s, handige oefenski’s om het evenwicht te leren bewaren en eerste stapjes op de sneeuw te zetten. Perfect voordat Frauke volgend jaar op echte ski’s zal stappen!
5. Wintersport is één van de weinige sporten die je met het hele gezin kan doen, geef het dus met de paplepel in de mond van je kleintjes. Ook al waren we niet de hele week samen, toch genoten we enorm van de fijne momenten met elkaar! Zowel met mijn Lief als met de kindjes deelde ik lief en leed! Samen skiën en genieten van de natuur deed enorm veel deugd, een week zonder Facebook (waarover later meer) was verrassend leuk! Onze batterijtjes zijn weer opgeladen!

Zijn jullie ook op skivakantie geweest met de kindjes? Ben benieuwd hoe jullie het gehad hebben! Alle tips zijn welkom!

Ook zin gekregen om volgend seizoen als eerste op wintersportvakantie te vertrekken met je kids? Je kan nu je skivakantie al boeken bij Landal Ski Life.

Genieten jullie nog even mee van onze ski-en sneeuwkiekjes?
IMG_0134
IMG_0118IMG_0114 IMG_0116
IMG_0127IMG_0128
IMG_0133
IMG_0123
IMG_0132
IMG_0119
IMG_0120
IMG_0126

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Nele
  april 12, 2015 at 4:56 pm

  Hallo Lobke,
  Ziet er een super vakantie uit!
  Liggen deze appartementen dicht bij de skipiste? Of moet je eerst nog een stuk met de auto/bus rijden om tot aan de pistes te komen?
  Groetjes, Nele

  • Reply
   Lobke Gielkens
   april 12, 2015 at 6:39 pm

   Hey Nele, de appartementen liggen op 3km van de lift, maar één blauwe piste komt wel aan op het park. Is wel allemaal heel goed te doen met bussen of je eigen auto. Wij hadden er alleszins geen last van, want de skipistes zijn echt fantastisch!

 • Reply
  Caroline
  april 12, 2015 at 6:17 pm

  Leuke tip! Welke taal spreken ze daar in de kinderopvang?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.