0
MAMA ZIJN

Dagboek van een mama op dieet #3: mijn essentials

Liefste Lobke,

“Je begint het echt te zien”, “Amai, ben jij vermagerd?”…zijn vragen die je meermaals per week krijgt. Laten we eerlijk zijn, je geniet enorm van de complimentjes die je krijgt sinds je 4kg lichter ben en 34cm (!) kwijt bent. Ok, je dacht dat de kilo’s er sneller af gingen vliegen, maar dat heb je verkeerd gedacht. Toch sprong je een gat in de lucht toen je afgelopen week een King Louie-kleedje kocht in een Medium in plaats van een Large, iets waar je vroeger alleen maar van durfde dromen! Je bent dus goed bezig Lobke, nu is het een kwestie van volhouden om je ultieme doel te bereiken: 62kg zien verschijnen op de weegschaal en zo weinig mogelijk vetrollen bespeuren!

Met deze 5 dieet-essentials zal dat geen probleem zijn:
havermout
Schermafbeelding 2015-04-17 om 07.20.57
1) Een eetdagboek
Alles wat je eet, schrijf je op in een eetdagboek. Zo eet je ‘s morgens rond 6u30 een kom havermout met magere melk aangevuld met fruit zoals een appel of bosbessen en walnoten. Rond 10u eet je een tussendoortje zoals een yoghurtje of een stuk fruit. Als lunch eet je zoveel mogelijk groenten! Zelfgemaakte soepjes! Of slaatjes maken was nog nooit zo leuk sinds je zo’n slicer hebt van de Colruyt. In de namiddag eet je nog een tussendoortje zoals een stuk fruit, magere platte kaas of 2 rijstwafels. ‘s Avonds probeer je zoveel mogelijk à la Pascale Naessens te eten. Mager vlees of vis gecombineerd met veel groenten of aardappelen, pasta of rijst gecombineerd met groenten, maar nooit alledrie samen. Koken was nog nooit zo simpel! (en de kids smullen graag mee!). ‘s Avonds heb je soms moeilijke momentjes, maar dan eet je rauwkost zoals wortels, komkommer of paprika of je maakt een appeltje in de oven met een beetje kaneel.

IMG_01362) Runkeeper
Naast de wekelijkse oefeningen die je bij Infraligne gaat doen, probeer je één tot twee keer te gaan lopen met de Runkeeper-app! Een ongelooflijke uitvinding, want deze app maakt gebruik van de GPS-module in de telefoon om je gelopen rondje op een kaartje te tonen. De app berekent niet alleen je gemiddelde snelheid en topsnelheid, maar ook het aantal calorieën die je verbrandt na een rondje lopen! En je kan tijdens het lopen naar je favoriete muziek luisteren, wat je echt super vindt! Love Runkeeper!

Schermafbeelding 2015-04-17 om 07.20.08
3) Je zweetbroek 🙂
Ook wel hotpants genoemd. Bij Decathlon vond je er één voor 15 euro! Niet meteen het meest flatterende kledingstuk en je zal er ook geen kilo’s mee verliezen, maar je trekt ze wel elke keer aan als je gaat lopen. Het kan maar helpen om centimeters en cellulitis te verliezen!

4) Je waterfles
Een hele dag door drink je water, om minstens 1,5 liter naar binnen te spelen, soms zelfs 2 liter. Dit is belangrijk om de vrijgekomen afvalstoffen bij de vetverbranding te verwijderen. Dat je daardoor tot 10 keer per dag moet gaan plassen, moet je erbij nemen!

Schermafbeelding 2015-04-17 om 07.19.51

5) Je Infraligne-programma
Last but not least, maar dankzij je wekelijkse oefeningen in de Infrafood-cabine bij Infraligne, ben je al 34 cm kwijtgespeeld. Het neemt best wel wat tijd in beslag om elke keer naar daar te rijden, maar als je ziet wat het resultaat is, heb je dat er graag voor over! De begeleiding die je krijgt van de supersympathieke dames van de Infraligne-studio in Grimbergen, maakt het extra motiverend!

Hoera voor jezelf Lobke! Doe zo voort!

x

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  gerhilde maakt
  april 17, 2015 at 10:33 am

  Goed bezig!

 • Reply
  Korreltje
  april 17, 2015 at 12:23 pm

  Ik vind je ontzettend stoer. Wow, 34 cm?! Dat wil ik ook! Maar je doet dan ook wel heel hard je best. Die havermout, dat kan ik tegnewoordig ook. Maar sporten, en geen grote porties lasagne eten (laat staan chips)… zucht…

 • Reply
  Nederbuur
  april 17, 2015 at 3:11 pm

  mijn essentials:
  1. My Fitness Pal app: hou bij wat je eet, en je eet gelijk al minder. Besef waar je steken laat vallen en stuur bij.
  2. My weight app: stel een doel, en zie het mooi grafisch voor je. Heel motiverend.
  3. Eigengemaakte suikervrije granola. Superlekker bij je ontbijt, voedzaam, blijft 3 weken goed in gesloten voorraadbus. En je hele huis ruikt verrukkelijk. (Mijn recept: zie Brenda kookt)
  4. Start to Run: de app. Ik stoom me klaar om op 17 mei mee te doen aan de grootste ladiesrun van Nederland: de Marikenloop. 14000 anderen doen mee.
  5. Runkeeper, want ik hou van visualisaties en het bijhouden van vorderingen.
  6. Seven of Workouts app: krachttrainoefeningen thuis. Spieren aansterken.
  In 12 weken 12,5kg kwijt. Maar dat mocht dan ook wel (BMI 28 naar BMI 24).

  • Reply
   Lobke Gielkens
   april 17, 2015 at 6:41 pm

   Wow! Bedankt voor je vele tips! En dikke proficiat, je bent echt goed bezig! Ik ga zeker eens kijken op je blog!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.