0
MAMA ZIJN Uncategorized

Pure nostalgie met het Leukste Vriendenboek

Sinds ik twee schoolgaande kinders heb, gaat er een hele nieuwe wereld voor mij open. Je leert niet alleen leuke mama’s en papa’s aan de schoolpoort kennen die je ook na schooltijd nog terugziet (in het naaicafé bijvoorbeeld), maar ook onze kindjes maken heel veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes! Vriendenboekjes van Cars, K3, Maya De Bij…noem maar op doen de ronde en geregeld zit er zo’n exemplaar in de boekentas. Als kind had ik elk jaar een nieuw vriendenboek (veel boekjes heb ik zelfs bewaard als herinnering), dus ik besloot op zoek te gaan naar een leuk vriendenboek voor Kobe zodat hij al zijn vriendjes en vriendinnetjes erin kan laten schrijven dit jaar. Niet alleen leuk voor nu, maar vooral ook voor later! Zo spotte ik bij Uitgeverij Snor het leukste Vriendenboek ooit!
IMG_0197

Wat dit Vriendenboekje zo leuk maakt, is dat het vooral heel mooi vormgegeven is, maar dat elk kindje er twee pagina’s mag invullen, heel veel leuke vragen mag beantwoorden en ook mag tekenen en knutselen. Esther van de Paal (bekend van Babyccino Kids) heeft dat fantastisch goed bedacht! Samen met Julie Marabelle van  Famille Summerbelle, die de mooie illustraties ontwierp, maakte ze dit allerleukste vriendenboek ooit! Vragen zoals ‘Wat is het leukste dat jij en ik samen gedaan hebben’ of ‘Teken je bed of je droomhuis’. Achteraan het boekje zitten ook nog leuke stickers die de kindjes kunnen gebruiken om hun pagina op te fleuren! Wedden dat jullie mama’s die boekje minstens zo leuk vinden als jullie kids? Ik alleszins wel en daarom vulde ik zelf mijn lijstje aan voor jullie, wie zin heeft mag dit lijstje overnemen en meedoen!

Naam: Lobke
Geboortedatum: 31 maart 1983
Geboorteplaats: Etterbeek (Brussel)
Kleur ogen: blauw
Soort haar: blond krullend haar dat moet gestyled worden met een Steampod!
Lengte: 1m67
Sterrenbeeld: ram
Dit wil ik later worden: Oud!
Mijn sporten en hobby’s zijn: Joggen, naaien en bloggen!

Mijn favoriete
boek: Vele hemels boven de zevende
kleur: muntgroen
dier: onze kat!
muziek: Yann Tiersen
vakantieland: Frankrijk en Nederland
film: Les fabuleux destins d’amélie poulain
eten: Slaatjes, slaatjes en nog eens slaatjes (in alle soorten!)

mijn familie bestaat uit (heb je eventjes?):
moeder en vader, vijf broers en zussen waarvan 3 echte (Kwinten, Femke en Tim) en 2 halve (Viki en Timothy), 2 stiefbroers (Jan en Koen) en 2 kinders (Kobe en Frauke) en 1 plusdochter Mercedes!

Je maakt me blij met: een lach en een knuffel!

Schermafbeelding 2015-05-12 om 11.23.47
Schermafbeelding 2015-05-12 om 11.23.57

VriendenboekIMG_0199 IMG_0198

En ik heb god nieuws, want ik mag er eentje weggeven!
Win een exemplaar van dit leukste vriendenboek ooit!

Wat moet je hiervoor doen?
1) Like mijn Facebookpagina en die van De Wereld Van Snor, nog leuker is om mij te volgen op Instagram en DEEL DIT BERICHT
2
) Laat in de comments weten waarom jij het verdient om dit boekje te winnen!
3) Vrijdag maak ik de winnaar bekend via mijn Facebookpagina!

Niet gewonnen vrijdag? Dan kan je het vriendenboek hier bekijken of bestellen.
Vriendenboek – Esther van de Paal en  Julie Marabelle – € 14,95 – Uitgeverij Snor – ISBN: 978-90-79961-92-4

You Might Also Like...

17 Comments

 • Reply
  Karen
  mei 13, 2015 at 1:45 pm

  Hoi, graag zou ik dit prachtige boek winnen om te gebruiken in de klas… Ben een kleuterjuf van de 3de kleuterklas en ik ga elk jaar op zoek naar een leuk vriendnboek, meestal naar een boek dat niet van ‘studio 100’ komt… Die zien er allemaal hetzelfde uit en vind er helemaal niet zo mooi… Maar elk jaar kom ik toch thuis met zo een boek, omdat ik er gewoon geen nader vind en nu tja…eindelijk een prachtig boek met leuke tekeningen , prentjes en leuke vragen… Zo komen we meer te weten van de kleuters en vinden ze elkaar ook terug!

 • Reply
  Liesbet R
  mei 13, 2015 at 2:42 pm

  Omdat mijn dochtertje net naar school begon te gaan, lijkt mij leuk om de klasgenootjes te leren kennen!

 • Reply
  Karen
  mei 13, 2015 at 3:23 pm

  Oh wat zou ik hier een kleine meid dolgelukkig mee maken!!!!! Mijn nichtje gaat naar he eerste leerjaar volgend schooljaar maar ze vindt alles wat met letters, kleuren, knutselen, … te maken heeft reuze-interessant en zoekt dan ook overal letterkes 🙂

 • Reply
  Hoge Hakken En Snottebellen - Charlotte
  mei 13, 2015 at 4:45 pm

  Eindelijk een origineel vriendenboekje! Aangezien we dit jaar verhuizen naar een ander dorp, veranderen de kids ook van school. Ik zou al op voorhand een vriendenboekje willen laten invullen door de kindjes van zijn nieuwe klas. Zodat hij zo al eens kan kennismaken. Met dit boekje zou hij wel de perfecte first impression geven!!!

 • Reply
  Sofie
  mei 13, 2015 at 6:42 pm

  Ooh ik heb een zwak voor mooie boekjes! Mijn dochter is nog jong maar ik zou het boekje koesteren tot ze klaar is voor een echt vriendenboekje, en wat voor één! Geweldig mooi, ik doe graag mee!

 • Reply
  Elke
  mei 14, 2015 at 4:34 am

  Hallo
  Ook ik heb mijn vriendenboekje van vroeger nog. Kan en wil het niet wegsmijten.
  Ik heb 3 tieners en een peuter. Die peuter wordt in september een kleuter. Wat gaat het snel… Ik zou het super vinden moesten we dit vriendenboekje winnen. De ouders van de vriendjes die Ennes in de kribbe heeft zouden dit al kunnen invullen. En dan kan het mee naar de kleuter- en lagere school. Ik ben al benieuwd naar al de leuke antwoorden en toffe kunstwerken die erin zouden staan.
  Het lijkt me trouwens een geweldig idee om dit ook in mijn klas te hebben. Mijn meisjes van het 4de lopen vaak rond met boekjes en ik heb een paar jongens die prachtig kunnen kleuren en tekenen. Bedankt voor de super tip. Prettig lang weekend. Geniet ervan en van jullie gezin. Groetjes Elke

 • Reply
  karen
  mei 14, 2015 at 8:22 am

  Omdat mijn dochtertje vrijdag, 15 mei jarig is!!! Hieperdepiepjes langs alle kanten!

 • Reply
  Hilde
  mei 14, 2015 at 1:39 pm

  Mijn dochter verandert volgend jaar van school. Ze gaat van buitengewoon onderwijs terug naar het gewone onderwijs, zomaar, in het 3e leerjaar.
  Dat wordt niet simpel!
  De andere kindjes gaan elkaar dus al een paar jaartjes kennen, maar zij nog niet.
  Dit zou een hele leuke binnenkomer zijn. Zowel voor de anderen als voor haarzelf, om elkaar te leren kennen. Plus, voor de mama’s en papa’s die het boek zien passeren… (oh wat een leuke familie is dat daar! hihi)
  Liefs
  Miss Koffieklets 😉
  xxx

 • Reply
  Ciska
  mei 14, 2015 at 2:05 pm

  Eindelijk eens een leuk vriendenboekje. Ik word helemaal niet blij van die boekjes waar vooral mama erg veel werk heeft aan het invullen. Deze is over na gedacht! Een feestje om naar te kijken. Dat zou wat voor onze Lotte zijn.

 • Reply
  Joan
  mei 14, 2015 at 2:15 pm

  Ik heb een zoontje van 9 maanden. Maar ik denk niet dat ik kan wachten met het invullen van dit boekje tot hij ouder is. Ik ga hem zelf gebruiken!

 • Reply
  Petra
  mei 14, 2015 at 4:27 pm

  Leuk, ik waag m’n kans voor m’n zoontje die naar de 3e kleuterklas gaat!

 • Reply
  Tinke Bloem
  mei 14, 2015 at 8:45 pm

  Ik zou heel graag dit vriendenboekje voor mijn oudste zoon, Boyt, van 7 winnen. Hij zit in groep 3 en kan nu zelf de vriendenboekjes lezen en invullen.

 • Reply
  Rhanie
  mei 14, 2015 at 8:49 pm

  Naam: Miro Huys
  geboortedatum: 18 december 2010
  Mijn familie bestaat uit: stoere papa, coole mama(=die doet mee aan deze wedstrijd;-) en kleine baby Nina
  Ik hou van: kleuren met scherpe puntjes op mijn potlood, luid zingen in de wagen, al mijn bakken speelgoed in 1 keer omgooien, appelmoes met kip en gebakken patatjes, verjaardagsfeestjes met pannenkoeken, een verhaaltje van Pluk met de Petteflet voor het slapengaan, gras dat kriebelt tussen mijn tenen, Iets langer opblijven omdat het weekend is, glitterstiften en draken.
  Je maakt me blij met: een cool nieuw vriendenboek om door te geven aan mijn vriendjes, neven en nichten.

 • Reply
  WennekesPen
  mei 14, 2015 at 9:38 pm

  Wat een geweldig leuk vriendenboek! Ik zou hem heel graag winnen. Mijn dochter is 7, deed net haar eerste communie en is dol op vriendenboekjes. Ze leest en herleest haar kleutervriendenboekje vaak en als ze naar een verjaardagsfeestje gaat kijkt ze zelfs in haar oude vriendenboekje naar de interesses en lievelingskleuren van de jarige vooraleer ze een, aangepaste, tekening maakt. Natuurlijk veranderen die interesses wel eens dus een nieuw boekje is zeker welkom. Ze houdt zelf enorm van tekenen en schrijven dus ze zal smullen van de creatieve opdrachten.

 • Reply
  Melanie
  mei 14, 2015 at 10:03 pm

  Kijk dit is nou een vriendenboekje die ook ECHT echt leuk is! Creatief in alle opzichten! Zou hem super graag winnen voor onze jongste dochter Lobke!

  Groetjes Melanie

 • Reply
  Veerle Lesecque
  mei 15, 2015 at 12:55 pm

  Omdat ik hier ook zo goede herinneringen aan heb, al waren het vroeger poëziealbums waarin geschreven en getekend werd! Mijn dochter zou dit super vinden. Ze heeft dit jaar leren lezen en schrijven en de vriendenboekjes gaan lustig rond in de klas. En omdat dit gewoon het allerleukste vriendenboek is!

 • Reply
  Brandie
  november 16, 2016 at 8:48 am

  Please teach the rest of these internet holiagons how to write and research!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.