0
MAMA ZIJN Uncategorized

Klein klein kleutertje

IMG_4116
Lieve Kobe,
Lief klein groot kleutertje,

Is dit echt? Ik vraag aan je papa om eens in mijn arm te knijpen. Ik kan het eigenlijk niet goed geloven wanneer ik je op de rode loper zie lopen. Ik kan niet geloven dat wij vandaag niet alleen afscheid namen van een schooljaar waarin je weer wat groeide als klein mooi mensje en klaargestoomd werd voor het eerste leerjaar, maar we zeiden ook goodbye tegen de mooie kleutertijd. Het klinkt cliché en noem mij een melancholische emochick maar toen ik pas bevallen was van jou bijna 6 jaar (!) geleden, hoorde ik iedereen zeggen: ‘Geniet ervan, want het gaat veel te snel. Zeker als ze naar school beginnen gaan.’ En weet je wat? Ik moet ze allemaal gelijk geven.

Je kleutertijd was een fijne tijd. Je bloeide open van een klein verlegen gevoelig manneke tot een flinke leergierige grote kerel die graag naar school gaat en altijd bij zijn vriendjes wilt zijn. Een kleine deugniet die graag kattenkwaad uithaalt, maar tegelijkertijd superlief is voor zijn klasgenootjes en graag een zorgende rol voor zijn kleine zusje opneemt. Een kleuter die zo klaar is voor het eerste leerjaar, ook al vind je de moetjes soms nog niet zo gemakkelijk. Je lieve kleuterjuffen Ankie, Annemie, Véronique, Anneke, Joyce en Inge wil ik allemaal ongelooflijk bedanken voor wat ze jou bijgebracht hebben. Jullie zijn één voor één schatten!

Bij het oplaten van jullie wensballon, kreeg ik kippenvel en pinkte ik zelfs een klein traantje weg. Wat ben ik ongelooflijk trots op jou en wat ben ik blij dat ik jouw mama mag zijn!
En weet je wat ik op het kaartje van jouw wensballon zou schrijven wanneer de ballon in onze tuin terecht zou komen?

‘Lieve Kobe, het leven zit vol kleine en grote uitdagingen. Ik wens dat je doet wat je graag doet, dat je jezelf kan zijn en dat je veerkracht genoeg hebt om te vechten wanneer het moeilijker gaat.’ 
Ook al valt het kaartje niet in onze tuin, ik wens jou dit sowieso!

Ik zie je graag lieve schat. Elk afscheid is een nieuw begin, zo is dat in ‘t leven. Het gaat je ongelooflijk goed in het eerste leerjaar! Mama en papa zijn trots op jou. Ik hoop dat je deze brief later zelf leest en terugdenkt aan de mooiste herinneringen. Want daar, daar doen we het allemaal voor.

Liefs,
Je mama
x
IMG_4150
IMG_4156IMG_4112IMG_4163IMG_4122IMG_4127IMG_4129

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Zoë
  juni 24, 2016 at 7:32 pm

  Oooh dat vond ik ook zo’n emo-moment. Inslikken van tranen, ze worden groot en soms wil ik de tijd stop zetten. Of terugdraaien.

 • Reply
  Evy
  juni 24, 2016 at 9:46 pm

  Waw, op naar een volgende mijlpaal! Wat een leuke manier om afscheid te nemen van het kleuter zijn!

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje.com
  juni 25, 2016 at 5:31 am

  Ook hier gisteren kleuterdiploma-feest. Een trotse mama, maar wel met een klein hartje. Ik hoop dat hij nog lang zijn lieve knuffelachtige zelf blijft. En van zijn babyzusje geniet ik des te meer, omdat ik nu weet dat het inderdaad angstwekkend snel gaat.

 • Reply
  Lottes Anekdotes
  juni 25, 2016 at 8:48 am

  Proficiat, Kobe! Op naar de grote school 🙂

 • Reply
  Mammalien
  juni 25, 2016 at 12:30 pm

  Wat een leuke traditie zo, einde kleutertijd. En ja, ik ben er ook zo een die bij dat soort gelegenheden gaat zitten janken (heel onopvallend, hoop ik). Het is niet niks!

  Mooie wens. Daar gaat het allemaal om, dat hij gelukkig wordt en zichzelf kan zijn.

 • Reply
  Liesbet
  juni 25, 2016 at 1:19 pm

  Mooi gezegd en heel herkenbare gevoelens!

 • Reply
  Rimke
  juni 26, 2016 at 1:36 pm

  Ooooh en nu pink ik ook een traantje weg! Mijn kleutermeid gaat na de vakantie ook naar het eerste leerjaar. Je hebt het zo mooi en herkenbaar verwoord! Ik wens Kobe veel plezier na de vakantie!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.