0
Uncategorized

Hallo 36ste zwangerschapsweek

Welkom 36ste zwangerschapsweek!
In deze laatste vier weken (of drie, of twee, of één, wie zal het zeggen?), moet in principe het koffertje voor de kraamkliniek klaarstaan én zou alles ongeveer in orde moeten zijn. Ik kan bijna beginnen aftellen op het werk maar toch heb ik nog heel wat op mijn to-do-lijstje staan. Beebje groeit goed, mama komt niet te veel aan, zo hebben we het graag!
Tussen de aanvallen van zwangerschapsdementie, opzwepende hormonen en vermoeidheid door de af en toe slecht slapende zoon door, houden we ons overeind en tellen we af naar wat alweer de mooiste dag van ons leven zal zijn.
Maar goed, het koffertje staat misschien nog niet klaar, toch heb ik wel bijna alles in huis om erin te steken. Kleertjes voor de baby in overvloed, allemaal lustig bij elkaar geshopt via www.2dehands.be en gekregen van lieve vriendjes en vriendinnetjes! Haar kamertje is nog niet klaar, maar zolang ons meisje bij ons op de kamer slaapt is er nog tijd genoeg om alles klaar te maken. Ondertussen droom ik nog wat verder van mooie meisjeskamers op Pinterest.
TO DO:
  • De voorgedrukte geboortekaartjes, postzegels en envelopjes liggen klaar om bestempeld en opgestuurd te worden.
  • De ideetjes voor de kraamtraktaties en de suikerbonen zijn in orde maar moeten enkel nog verder uitgewerkt worden, met dank aan mijn tweede mama op het werk Véronique en dochter Morgane.
  • De meubeltjes zoals bed en park staan in elkaar, maar moeten enkel nog op hun plaats gezet worden en opgemaakt worden.

…ik ben ongetwijfeld nog dingen vergeten, maar ik steek het op de zwangerschapsdementie. Alles komt altijd goed.

Ondertussen probeer ik onze kleine man voor te bereiden op de komst van zijn zusje. Hij komt bijna dagelijks op mijn buik liggen, maar ook op die van mijn liefste Lief, dus ik denk niet dat hij echt beseft dat de aandacht binnenkort verdeeld zal worden. Verder leer ik elke dag om de consequente moeder te zijn, wat niet altijd gemakkelijk is. En ik probeer er op te letten om niet altijd en overal over baby’s en zwangerschappen te praten, want op den duur gaat iedereen denken dat mijn leven enkel nog om kinderen draait, maar dat is eigenlijk wel een beetje zo momenteel :-). Sorry mijn liefste, maar ik ben terug over een paar maanden :-), das beloofd!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.