0
MAMA ZIJN

Dagboek van een mama op dieet #2

Liefste Lobke,

Schermafbeelding 2015-03-12 om 19.48.25
Een complimentje aan jezelf, want een maand geleden vond je jezelf nog een Dik. Lelijk. Wijf. Maar daarstraks stapte je met volle moed op de weegschaal (iets wat je lange tijd zelfs niet meer durfde), en ja hoor, na enkele Infraligne-beurten gecombineerd met gezond eten, ben je al 2kg lichter en 14cm smaller! Ongelooflijk maar waar, je kan het zelf bijna niet geloven, maar het werk echt mannekes! Als je er zelf maar hard genoeg je best voor doet en hard genoeg in gelooft!
Eigenlijk doen die kilo’s er zo niet toe, je bent al blij dat er al enkele weken opnieuw een 6 verschijnt wanneer je de weegschaal opstapt in plaats van een 7. Maar je voelt je ook gewoon veel beter sinds je nog gezonder leeft en je zelf bewust bent van elk stukje eten dat je in je je mond steekt! Die centimeters die je verliest door geweldige oefeningen te doen in zo’n Infrarood-cabine, dat vind je pas echt motiverend. Want zo ga je er eigenlijk eens wat strakker uitzien en hopelijk zal die cellulitis dan ook verdwijnen als sneeuw voor de zon! Ondertussen begin je zelfs al stilletjes te dromen van een bikinilijf, iets wat je nog nooit in je leven durfde dragen met je lijf met welgevormde rondingen…wordt dus zeker nog vervolgd.

Schermafbeelding 2015-03-12 om 20.34.42
Al heel je leven worstel je met de overtollige kilo’s aan je lijf en dus ook met je zelfbeeld. Durf je een geheimpje verklappen? Weet je nog dat je vroeger op je bed ging liggen om jezelf in je smalle jeansbroek te persen zodat je je billen kon laten pletten. Wie schoon wilt zijn, moet lijden dacht je!
Vandaag besef je dat perfectie niet bestaat en dat je moet stoppen jezelf te vergelijken met anderen, je zal al blij zijn met enkele kilo’s minder en een strakker uitzicht, maar je beseft ook wel dat je nooit 55 kilo zal wegen, so what? Je blijft wie je bent, of je nu dik bent of mager. Maar je zal wel merken dat je meer energie hebt door je gezondere levensstijl en dat is toch ook geweldig leuk, nietwaar?
Hoe je eetdagboek eruitziet en wat je dieet-essentials zijn, verklap je volgende week. Maar deze gouden regel zit voortaan altijd in je hoofd:

Schermafbeelding 2015-03-12 om 19.47.29
Goed bezig Lobke! De aanhouder wint altijd!

Oh ja, voor wie ook benieuwd is naar zo’n Infraligne-kuur, dit weekend zijn het Energiedagen. Van voedingsadvies en kookworkshops tot figuuranalyses en kleurenadvies: ze vertellen je er alles over in het weekend van 14 en 15 maart tijdens de Infraligne Energiedagen. Surf naar http://www.infraligne.be/studio-in-jouw-buurt/ ontdek het programma van de studio in jouw buurt. Ook in Grimbergen waar Lobke gaat, kan je zeker terecht!
Schermafbeelding 2015-03-12 om 20.48.15

468x60 Kleertjes Lente Jongens

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Maai
  maart 12, 2015 at 8:51 pm

  Jeetje meis, dat klinkt goed. Ik probeer ook een beetje minder mij maar op dit moment veel belangrijker wat lekkerder in mijn hoofd. Ik doe het heel anders dan jij denk ik, vooral veel wandelen nu nog en gezonder eten. In een rustig tempo uiteraard, voordat men me weer helpt herinneren dat ik net bevallen ben. Super om te lezen, mooie motivatie om door te gaan hier. Het wandelen en buiten zijn doet al zoveel met het humeur! Succes, liefs

 • Reply
  (Homemade by) Sarah
  maart 15, 2015 at 3:39 pm

  Hey Lobke,

  Toen ik je zag op het naaiweekend van Femma, ging het geen seconde door mijn gedachten dat er wel een paar kilootje afmochten hoor… Maar je moet natuurlijk zelf doen waar je je goed bij voelt!
  En je bent ondertussen al heel goed bezig!

  Op naar een zomer waar we ons allemaal goed in ons vel voelen :-)!

 • Reply
  Heleen
  maart 15, 2015 at 7:42 pm

  Hoi! Ik ontdek je blog via de Blogameetup introductie en ben hier al even aan het rondkijken 🙂 Dit artikel is wel herkenbaar. Anderhalf jaar geleden stapte ik een gezonder leven binnen, ook dankzij Infraligne! Ondertussen ga ik zelf aan de slag, maar het heeft mij heel erg geholpen, het volhouden waard dus 🙂

 • Reply
  Judith
  maart 16, 2015 at 1:57 pm

  Knap! Ik heb het tot nu toe niet kunnen opbrengen. Zeg, maar iets heeeel anders: je doet dat infrarooddinges in Grimbergen. Van waar ben je misschien? (ikke Vilvoorde, vandaar :-))

  • Reply
   Lobke Gielkens
   maart 16, 2015 at 1:59 pm

   Hey Judith, wat fijn! Ik ben van Londerzeel, maar woon nu in Breendonk. Grimbergen is de dichtstbijzijnde studio, daarmee dat ik daar ga. Ik werk in Schaarbeek, dus passeer daar altijd.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.