Pippi Langkous

Nog één dag en het is Krokusvakantie! Traditioneel sluit het schooltje van Kobe & Frauke (zoals vele andere) deze periode af met een carnavalstoet. “Uw kinderen mogen zich die dag verkleden, ook de juffen en meesters doen mee en waarom zouden de mama’s en papa’s zich eens niet verkleden?” stond er op het briefje te lezen.

Frauke en Kobe die zich moeten verkleden, dat mag geen probleem zijn! Thuis doen ze niet anders dan zich omkleden in hun favoriete helden…Toevallig heeft Frauke dezelfde heldin als haar mama vroeger: Pippi Langkous is back!

Pippi Langkous schort

Sinds wij Apple Tv in huis hebben om Netflix te kunnen kijken, is ook You Tube hier een favoriet tv-kanaal. Hier kan Frauke namelijk uren naar de echte oude afleveringen van Pippi Langkous kijken uit de jaren ’60. Bij deze een warme oproep naar Netflix om ze misschien ook eens te lanceren ;-).

“twee maal drie is vier
wiede wiede wie en twee is negen
richt de wereld in wiede wiede naar mijn eigen zin”

Frauke zingt dit ondertussen helemaal mee in haar eigen taaltje!

Zelf een Pippi Langkous-schortje maken, kon dus echt niet uitblijven voor haar allereerste carnavalstoet. Een patroontje voor het maken van zo’n schortje vond ik hier, ik tekende een patroon van een bestaand A-lijn-kleedje over in maat 98. De werkbeschrijving vind je ook op deze blog. Ik dook in mijn stoffenkast en vond nog een vintage stofje uit de Kringwinkel dat ik gebruikte voor de binnenkant en de zakjes, de buitenkant is rode baby ribfluweel, een stofje dat ik vorig jaar kocht bij Pieke Wieke.

Een oproep op Facebook zorgde voor dé accessoires om het geheel af te werken! Eeuwige dankbaarheid Riet om te zorgen voor de leuke beenwarmers en het diadeemke met twee Pippi-staarten. Een snelle levering vandaag van de tweekleurige legging van Kousen en Karton maakte onze mini-Pippi Langkous helemaal af!

Ons Frauke is helemaal klaar om morgen de show te stelen, nietwaar?
Benieuwd naar Kobe zijn outfit? Meneertje twijfelt nog, het resultaat ziet u ongetwijfeld morgen verschijnen.

“Hai Pipi Langkous
chalahee chalahee chala hopsasa
Hai Pipi Langkous die doet haar eigen zin”

DSC_0006DSC_0004
DSC_0009

Schoentjes Frauke: Anna Pops
Tweekleurige legging: Kousen en Karton

Beenwarmers en diadeem: Leven met liv met hulp van mijn lieve collega Bieke 😉

Leuke vakantietip! 
Volgende week gaan wij naar de musical van Pippi Langkous in Hasselt. Wie verkleed komt als Pippi Langkous, Tommie, Annika, haar aapje Meneer Nilsson, haar paard Witje, boef, tovenaar of schatkist, mag na de voorstelling op het podium voor een groepsfoto met Pippi en haar vrienden! Wij weten dus wat te doen!

Schermafbeelding 2015-02-12 om 19.15.34
Foto: VtmKzoom

16 thoughts on “Pippi Langkous

  1. En hoe gaan mama en papa verkleed?Of hebben jullie jammer genoeg gene vrij kunnen krijgen om te gaan kijken naar die schattige verklede kinderen in hun geweldige stoet?

  2. Oh, overdosis schattigheid!!!! Eloise is morgen goudlokje, net als de andere meisjes in haar klas. De jongens zijn de beren. Het eerste jaar dat ik een outfit wou naaien en nu knutselen ze er zelf één! Volgend jaar dus 🙂 maar pipi is een super idee (ik was trouwens fan van Annika) 🙂

  3. Mijn Maraintje is verhuisd naar Zweden en woont in het dorp waar die oude reeksen zijn opgenomen. Ge daar dat huis etc gaan bezoeken *stoef* Pipi is en blijft onwijs cool.

  4. Wij zagen de musical bij de Belgische première in Ieper. Prachtig!!!! De Nederlandse actrice is gewoon echt Pipi. Ik zou het nog eens willen zien, dus best wel jaloers ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.