0
Uncategorized Zelfgemaakt

Gastblog Veerle Dobbelaere: Creatief met WC-papier

kind jarig15
Soms mag ik mensen gaan interviewen waar ik echt naar opkijk, dat is het leuke aan mijn job. Eén van die mensen is actrice en creatieve bezige bij Veerle Dobbelaere. Waarom? Omwille van wie ze is, hoe ze in het leven staat, hoe ze omgaat met mensen en vooral ook wat ze al bereikt heeft in haar leven. Haar rol in Vriendinnen vond ik het einde! En weet je wat leuk is? Sinds kort heeft ze ook een eigen creatieve blog: Veerle & Ka, een blog over de schone dingen des levens en daar word ik ontzettend gelukkig van! Toen we tijdens de fotoshoot nog wat bleven babbelen over onze gezamenlijke passie, namelijk bloggen en creatief bezig zijn, vloeide er dit uit: een geweldige gastblog van de enige echte…Veerle Dobbelaere:

“Ik beken: ik ben niet het type mama dat op handen en voeten met mijn zevenjarige dochter uren met de poppen speelt. Een gezelschapsspel vind ik de eerste maal zalig om te spelen en laat ik met plezier een van mijn kinderen winnen, de tweede keer speel ik het al met iets minder enthousiasme, de derde keer probeer ik te beargumenteren waarom het toch echt beter is dat ze een andere speelpartner vinden of dat ‘kleuren toch ook plezierig is en je kan het lekker alleen doen’ en de vierde maal zeg ik resoluut ‘Nee, mama’s dienen niet om heel de tijd hun kinderen te entertainen’. Kinderfeestjes zijn dus niet mijn ideale invulling van een vrije zaterdagmiddag …

Je voelt me al komen: ik ben blij dat mijn kinderen stilaan volwassen worden en hun eigen feestjes entertainen. ( al heb ik af en toe flink heimwee naar de tijd waar ze nog jong en onschuldig waren :-))

Gelukkig kan ik dan genieten van de twee kleine spruiten van mijn zus, waar mijn man en ik meter en peter van zijn. Dus voor haar en alle andere mama’s die wat inspiratie nodig hebben: creatief met wc–papier.

Ook in mijn boek hou ik een warm pleidooi voor minder afval en bedenk ik zoveel mogelijk plezante dingen om te doen met wat je normaal weg zou gooien. Toiletpapier rolletjes zijn wat dat betreft erg dankbaar: ze kosten niets en worden in een 7 koppig gezin als het mijne aan de lopende band geproduceerd. Ik bewaar ze dan ook in een doos tot de tweeling langskomt of ik mijn zus te hulp schiet als creatante bij een kinderfeest. En dan maken we bijvoorbeeld armbanden van papier. Niet alleen zijn de kinderen er een tijdje zoet mee, ze zien er ook erg leuk uit.

kind jarig11

Wat heb je nodig:
Lege rolletjes wc papier, minstens zoveel als er kinderen zijn en liefst wat extra.
Kleurpotloden of stiften.
Schaar
Masking tape ( optioneel)

Hoe maak je ze:
Je laat de kinderen voorzichtig een tekening maken op een rolletje. Wees niet te rap tevreden en laat hen een tafereel uit hun lievelingsboek of – film tekenen, een figuur waar ze gek op zijn, je huisdier, het gezin…kortom spreek hun fantasie aan en laat ze dat zo goed mogelijk uitwerken. Je kan ook werken in thema’s, die je dan verder gebruikt in de rest van de festiviteiten.
Als ze klaar zijn én jij bent content, mag de rol aan de achterzijde doorgeknipt worden. Dan rond je de hoeken af en schuift over hun arm van de trotse ontwerper.

Voilà, de kinderen content, de mama’s trots en het milieu een stukje lichter!kind jarig16kind jarig28
kind jarig31

Foto’s: Karen Van Winkel

Schermafbeelding 2015-12-16 om 17.18.19

Benieuwd naar meer van deze leuke projecties? Op haar blog en in haar nieuwste boek Te Gast bij Florina, een inspiratieboek voor mensen met weinig tijd en veel goesting, vind je nog veel meer van deze gemakkelijke DIY-projecten. Ik ben fan! Jullie ook? Zet het boek dan nog op jullie wishlist voor Kerstmis of Nieuwjaar!

Bedankt Veerle voor deze geweldige gastblog! Ik wens je heel veel succes in alles wat je doet!

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Maai
  december 17, 2015 at 12:57 pm

  Super leuk idee. Hier worden ze altijd wel versierd en ingekleurd maar vervolgens eigenlijk niks. Ik ga het ook eens zo af maken, iedereen weer wat blijer 🙂 En ben haar gaan volgen, tof blog!

 • Reply
  Veerle Dobbelaere
  december 17, 2015 at 3:39 pm

  Dank je wel Maai!

 • Reply
  Mamafien
  december 17, 2015 at 3:58 pm

  Leuk idee, al is ons kindje hier nog net een paar jaar te jong voor. Het boek ziet er trouwens ook echt tof uit. Misschien wel iets voor op mijn kerst-wishlist… 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.