0
EROPUIT

5 x leuke doe-tips voor de Krokusvakantie

Dagtrippers van het eerste uur, dat zijn wij en dat willen wij onze kleine monsters ook graag meegeven. Op pad gaan, nieuwe dingen ontdekken en er daarna nog uuuuuuuren over navertellen, het zijn kleine dingetjes waar wij oh zo hard van kunnen genieten! Maar ook gewoon thuis lekker in onze zetel cocoonen of samen creatief bezig zijn, wij zullen ons niet vervelen tijdens de vakantie! Speciaal voor jullie een lijstje van onze plannen (niet dat we die allemaal gaan doen, maar dan kunnen we tenminste kiezen hé):

De Gelaarsde Kat
DSC_0009

1. Maak een verkleedkoffer en doe je favoriete superhelden na
Kobe en Frauke hun verkleedkoffer begint ondertussen serieus uit te breiden. Spiderman, Pippi Langkous, piraten, ridders, poezen, beren, feesthoedjes, sjaaltjes…noem maar op, hoe gekker hoe liever! Afgelopen week verwelkomden we hier het kostuum van de Gelaarsde Kat, ondertussen één van hun favoriete series op Netflix.
Tip: ga nu zeker eens een kijkje nemen in je dichtstbijzijnde Kringwinkel, verkleedkledij wordt daar voor geen geld verkocht!

2. Voer een knutselmiddag in
Slecht weer? Geen nood! Kinderen zijn namelijk dol op knutselen. Op Pinterest verzamelde ik massa’s ideeën, maar ook in Het Leuke Vakantieboek staan zeker en vast nog leuke knutseltips.

3. Ga naar de musical van Pippi Langkous
Woensdag gaan wij helemaal uit de bol tijdens de musical van Pippi Langkous. Frauke kan al niet meer wachten om haar superheldin in het echt te zien en ook Kobe verlangt ernaar om verkleed als Tommy te gaan.

4. Bezoek het Jeugdfilmfestival
Filmpjes kijken, ook iets waar onze monsters dol op zijn. Het Jeugdfilmfestival in Brugge en Antwerpen brengt de beste kleuter-, kinder- en jongerenfilms van het moment op het grote scherm. Wie weet kom je ons daar eens tegen en anders is er nog altijd Netflix om leuke films te zien.

5. Trek naar de bibliotheek
Als thuis alle boeken zijn verslonden, verleg je je actieterrein naar je plaatselijke bib. Alleen al een bezoekje aan de bib is een geweldige uitstap waar de meeste kinderen dol op zijn, die van ons toch tenminste ;-).

Hebben jullie nog leuke tips? Ik hoor ze graag in de comments ;-).

Schermafbeelding 2015-02-13 om 20.45.19

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.