0
MAMA ZIJN

De leuke mama in…Elsbeth Teeling van Relax Mama!

Sinds kort ga ik elke week op zoek naar leuke verhalen over het moederschap, de kleine dingetjes die het mama zijn zo fijn (en minder fijn) maken. Deze week is het de beurt aan Elsbeth Teeling, leuke mama van Keet (10) en Teun (4) en wereldberoemd door haar boeken Relax Mama!, Love Mama! en haar Club van Relaxte Moeders, een club met inmiddels meer dan 85.000 leden waar ze dagelijks haar belevenissen als moeder en haar kijk op het moederschap deelt. En er is nog meer goed nieuws, want binnenkort is er ook een Amerikaanse Relax Mama! beschikbaar! Benieuwd naar haar verhaal?

Schermafbeelding 2015-02-11 om 11.24.09

Moeder worden heeft zoveel gedaan met mij! In 2004 werd mijn eerste dochter Keet geboren. Toen ik zwanger was van haar was ik echt naïef, mijn buik werd een beetje dikker, het baby’tje groeide en alles zou goed gaan. Wist ik veel? Toen zij twee jaar was, zat ik in een totale dip, op dat moment was ik totaal geen relaxte moeder. Toen ik de tweede keer moeder werd, was ik nog kwetsbaarder, want ik wist wat me te wachten stond. Keet was 5 weken te vroeg geboren en ik dacht dat dit bij mijn tweede zwangerschap ook zo zou zijn. Toch was ik deze keer wel relaxter en rustiger!”

“Vrolijk, lief en toch ook wel relax, niet snel boos te krijgen. Zo zou ik mijzelf omschrijven als moeder. Voor mijn boek was ik totaal geen relaxte moeder,. Ik deed alsof alles wat relax was maar ik ging behoorlijk over mijn eigen grenzen heen! Als jonge moeder mag je echt niet vergeten om goed voor jezelf te zorgen en relax voor jezelf te zijn. Dat is een valkuil waar ik af en toen nog in durf te trappen, moeder zijn blijft een leerproces. Een echte relaxte moeder is dus moeder die er is voor haar gezin maar die ook echt goed op zichzelf past en haar eigen batterijen op tijd oplaadt. Ik vergeet nooit een gezegde van een collega: “Je moet voor je eigen knollentuin blijven zorgen!” Gelukkig let ik daar de laatste tijd weer meer op.”

“Het zijn de kleine dingen die het doen. Een paar wanten van 6 euro voor mijzelf kopen terwijl ik in de kou moet staan wachten op de trein, een lekker broodje kopen terwijl ik onderweg aan het rennen ben. Je hoeft dus echt geen grote veranderingen te doen of grootse plannen te maken, genieten van de kleine dingen doet al veel.”

“Wat van mij een echte leuke mama maakt? Dat ik wel heel goed luister naar mijn kinderen. Wat zij zeggen neem ik altijd serieus. Ik behandel ze als volwaardige mensen. Ik ben zeker geen knutselmama, spelen vind ik nog altijd lastig maar dat probeer ik wel te doen. Ik vind het vooral leuk om op pad te gaan met mijn kinderen!”

6938
“Die andere moeders doen ook maar wat is mijn levensmotto geworden. De grootste tip die ik kan geven aan andere mama’s? Durf hulp te vragen, je moet niet alles alleen doen! Bovendien is het voor je kinderen belangrijk om ook eens met andere volwassenen in contact te komen. En jij kan ondertussen weer even de tijd voor jezelf nemen en relax worden!”

Tip: De boeken van Elsbeth zijn hier te koop.
Volg haar op de Club van Relaxte Moeders.

Ervaren jullie het moederschap net zo als Elsbeth het omschrijft? Laat het ons gerust weten in de comments.
Wil jij ook eens leuke mama van de week zijn? Stuur een mailtje naar info@leukewereld.be en wie weet ben jij wel de volgende ;-)

IMG_0323

Het is een fase
Relax Mama Love Mama

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Ellen
  februari 11, 2015 at 8:36 pm

  Hier ook een mama van 2. Mijn oudste zoon is ook onverwachts 5w te vroeg geboren. Na de geboorte van de 2e probeer ik ook wat meer relax te zijn, mee te spelen of echt quality time in te lassen, ik geniet van elk moment!
  De “spitsuren” blijven voor mij het moeilijkst… De race tegen de klok om op tijd klaar te geraken, alle monden gevuld te hebben en iedereen proper gewassen,… Toch elke dag opnieuw een klein beetje stress;). De ene dag al wat meer dan de andere.
  By the way, super leuk groepje heb jij!

 • Reply
  fleur
  februari 16, 2015 at 12:35 pm

  Ha,

  Hier een mamma van 3 (5,3,1) . De oudste ook 5 weken te vroeg en zo bedacht dat dit zeker bij apie 2 en 3 dan ook wel weer zou gebeuren. Dat was lang wachten toen ze “op tijd” waren :-). Ik werk nog 4 dagen waardoor de momenten met de apies nu extra waardevol zijn. Soms wel lastig aangezien de spitsuren ( s ochtends en s avonds) niet altijd even easy zijn om van te genieten. Knutselen is fantastisch, ik haaaaaaaaaaat vingerverf 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.