0
Uncategorized Zelfgemaakt

DIY: easypeasy paasboom

IMG_3051

Het moet niet altijd Kerstmis zijn om een boom te zetten, waarom eens geen kleurrijke Paasboom in huis halen en hem samen met je kids versieren?
Voor ons was dit gisteren een ideale naschoolse activiteit! Na het versieren kregen Kobe en Frauke nog zin om paastekeningen te schilderen die we vonden via Kleurprentjes.be en daar waren ze nog een uurtje zoet mee! Wat een heerlijk begin van de week!

Wat heb je nodig?
Ga eerst op zoek naar takken! Wij hadden het geluk dat ons liefste mutti zorgde voor deze leuke takken. Maar je kan dus kiezen voor wilgentakken, takken van krulhazelaar maar het kan evengoed met een tak uit je eigen tuin!
Schaar en gekleurde wol om de onderkant te versieren
Paaseitjes en paaskuikens (wij vonden onze kleurrijke exemplaren bij de Hema)
Vaas
Washitape

Zo ga je te werk
Je kan ervoor kiezen om je volledige takken van vrolijke kleurtjes te voorzien zoals we in ons Happy Kids boek hebben gedaan, maar bij deze takken ging dat moeilijker en daarom gaf ik enkel de onderkant een vrolijk kleurtje door een stukje wol rond de onderkant van de tak te wikkelen. Het geeft toch net dat ietsje meer! Wil je van kleur wisselen? Knoop dan een nieuwe kleur aan de andere kleur vast en wikkel verder. Ga zo door tot je tak er vrolijk uitziet! Het laatste stukje stop je mooi weg zodat je het niet ziet hangen.
Zet de takken in een vaas, fleur nog wat op met washitape. Laat je kinderen er de eieren en paaskuikens in hangen, fun verzekerd! Je kan natuurlijk ook zelf eieren gaan uitblazen en laten versieren door je kids, maar dat zagen we vandaag niet zo zitten. Misschien volgend jaar?

Vrolijk paasfeest volgende week!
Benieuwd of jullie een paasboom zetten?
IMG_3027
IMG_3058
pasenIMG_3056
IMG_3059

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.