0
MAMA ZIJN

Mijn baby essentials

Het is deze maand exact vijf jaar geleden dat ik zwanger was van Kobe en dus exact zoveel jaar geleden dat ik mijn low-budget-babyuitzet bij elkaar begon te sprokkelen. Nu we de baby fase zo goed als ontgroeid zijn, ben ik volop bezig met zoveel mogelijk weg te geven aan mijn pas bevallen schoonzus en grote stukken ga ik verkopen op de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond in maart. Maar wat ik dus wil zeggen, is dat je je hoofd niet op hol moet laten lopen door de reclame en de voorstellen van babywinkels die je krijgt om ellenlange geboortelijsten aan te leggen. Ik zal mij altijd het zinnetje dat mijn gynaecologe tegen me zei toen ik zwanger was (en midden in een verbouwingsstrijd zat) blijven herinneren: “Je baby heeft enkel jou nodig!”. En kijk, enkele jaren later, Kobe en Frauke zijn toch ook groot geworden?

Schermafbeelding 2015-02-24 om 19.51.01
Lees hieronder mijn tips om je babyuitzet zo goedkoop mogelijk te houden, voor je jullie bankrekening begint te plunderen om onnodig nieuwe stukken te kopen. Less is more!

Deze babyspullen kon ik echt niet missen:
Cheeky wipes in plaats van billendoekjes, pas later ontdekt toen mijn Frauke de luiers al bijna ontgroeid was, maar wel de beste investering ooit! Ooit heb ik even overwogen om wasbare luiers te gebruiken, maar het gedoe schrok mij te veel af. Gelukkig heb ik dankzij de Cheeky Wipes toch een beetje mijn steentje bijgedragen tot een beter milieu. Dankzij deze wasbare billendoekjes hebben we hier al meer dan 100 euro bespaard en u waarschijnlijk nog meer als u het van bij de geboorte gebruikt. Last but not least, Cheeky Wipes zijn niet alleen handig in gebruik maar gewoon ook veel beter voor je baby. Zeker ons Frauke met haar gevoelig huidje heeft er nog altijd veel baat bij. Geen chemische stoffen, enkel etherische olien indien gewenst en water. Ideaal voor het gevoelige babyhuidje en dus puur natuur! Nog niet overtuigd? Bekijk hier dan eens een filmpje over Cheeky Wipes. Ze zijn trouwens te koop bij webshop Klein Spook.
cheeky-wipes_billendoekjes

– Een draagdoek : uuuuuuuuuren heb ik rondgelopen met Kobe en Frauke in de doek. Een echte aanrader, niet alleen onderweg maar ook thuis of als je boodschappen doet. En ook handig als je ongestoord borstvoeding wilt geven. Zelf had ik eerst een Tricot Slen en later een Mei Tai draagzak.

draagzak
– Ik heb lang borstvoeding gegeven bij Kobe en iets minder lang bij Frauke, maar investeer in deftig borstvoedingsgerief zoals minstens twee voedingbeha’s, katoenen zoogcompressen, een borstvoedingskussen en eventueel een afkolfapparaat wanneer je wilt gaan afkolven (of vraag eerst eens bij je mutualiteit of je er één mag huren) en dan heb je ook extra flesjes en bewaarpotjes nodig. Ik werd trouwens heel goed geholpen bij Boops-‘n-burps.
– Een goede wipstoel of relax, maar dat hoef je dus ook weer niet spiksplinternieuw te gaan kopen maar vind je zeker en vast tweedehands op het internet of op één van de vele tweedehandsbeurzen van de Gezinsbond. Ook grote stukken zoals een park, een bedje en een kinderwagen, een badje vonden wij tweedehands of hebben we gekregen. Een kleerkast heb ik gepimpt tot een prachtexemplaar. Een Maxi-Cosi en een autostoel hebben we gekregen bij de mutualiteit. En een matrasje hebben we dan wel weer nieuw gekocht.
relax frauke
Babyverzorgingsproducten zoals babyzeep, babyolie en luierzalf. Zelf zweer ik al een tijdje bij de productjes van Galenco. Zeker de nieuwe productjes van Galenco®Baby Atopicare die gericht zijn op baby’s met een heel droge tot atopische huid, ideaal voor ons Frauke met haar gevoelig velleke. (Tip: wie naar De Leuke Mamamarkt komt, krijgt leuke goodies van Galenco om eens te testen ;-))
omegapharma_jan150054

– Een verzorgingskussen met een zestal hydrofiele washandjes, een zestal hydrofiele luiers, twee badcapes, een koortsthermometer, een zacht haarborsteltje, een nagelschaartje en krabwantjes voor in het begin.
Kleertjes, natuurlijk! Ook hier schuim je het internet af op zoek naar leuke tweedehandsspullen, Facebookgroepjes of tweedehandsverkopen. Koop vooral niet te veel, want ze groeien er zo snel uit.

Een tip van jewelste! Ga zeker ook eens kijken naar My Fair Baby want My Fair Baby helpt kersverse of toekomstige ouders eerlijke en duurzame keuzes te maken voor de verzorging van je kind. Op deze website vind je tips voor geboortekaartjes, doopsuiker, verzorging, voeding, kleding, kamerinrichting, mobiliteit en speelgoed voor je kleine spruit. Ook leuke alternatieven voor je geboortelijst tot een geweldige My Fair Baby Planner!

Voila, deel deze lijst met al je zwangere vriendinnen, (schoon)zussen….en schreeuw het van de daken dat een baby helemaal zo duur niet hoeft te zijn, né!  Hebben jullie zelf nog tips? Vul ze gerust aan in de comments hieronder.

Tip: In Het Leuke Mamaboek dat nog steeds te koop is, vind je nog meer tips om je babyuitzet zo goedkoop mogelijk te houden.

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Katrijn
  februari 25, 2015 at 7:57 am

  haaa! een gelijkgestemde ziel!!
  Uit overtuiging en uit noodzaak (we wonen op 50 m²) beperk ik mij voor de baby-op-komst (1 mei) tot de essentials. Dit zijn tot nu toe:
  verzorgingskussen, wipper, bedje met goede matras en toebehoren, badje. Op het badje en verzorgingskussen na niets nieuws gekocht, wel tweedehands.
  Zelf gemaakt of te maken: speelmat, cheeky wipes.
  gekregen: wiegje (veel te schattig)
  te kopen: overbroekjes voor de derdehands luiers.
  ook nog aan te kopen (mss ook via CM): maxicosi en toebehoren.

  een wandelwagen koop ik niet, noch buggy! ik hoop dat een goede draagzak (tricot slen, nadien ergobaby tenzij betere tips?) het gebrek aan stockageruimte voor ‘n wandelwagen oplost.

  Nu nog de bezoekers, familie en vrienden op een subtiele manier kunnen duidelijk maken dat we écht geen cadeaus willen… en hopen dat ze niets kopen ook al leggen we geen geboortelijst aan. Simpelweg geen plaats voor al die spullen! Tips over hoe we dat op een goede en duidelijke manier op het geboortekaartje vermelden altijd welkom ;).

 • Reply
  Inspinration
  februari 25, 2015 at 8:18 am

  Hier ook helemaal fan van de draagdoek! Ik lees vaak dat mensen zo blij zijn met hun relax/wipstoel. Toen wij de eerste kregen woonden we erg klein en leek het ding me behoorlijk groot. Ze legde haar gewoon op een deken op de grond naast me. Dat heb ik bij de andere drie ook gedaan, ging super, nooit de behoefte aan een relax gevoelt en snel draaien dat ze deden bij mij :).

 • Reply
  Ahmed Lizaola
  december 12, 2016 at 8:36 am

  plumbing supplies should always come from reputable suppliers so always check their backgrounds.,

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.