0
MAMA ZIJN Uncategorized

Collect moments, not things #1

IMG_1310IMG_1385IMG_1446IMG_1315logeeIMG_1508
Toen ik iets meer dan drie jaar geleden met deze mamablog begon,had dit één reden: ik wilde leuke momenten zoals de eerste stapjes, de eerste keer naar school, de eerste nieuwjaarsbrief vastleggen, maar ook kleine familiegelukjes, dingen die fijn zijn, koestermomenten, zoals afgelopen kerstvakantie bijvoorbeeld. In de eerste plaats voor onszelf als persoonlijk archief, maar wat ben ik blij dat er zoveel leuke mensen als jullie mee komen kijken! Een goed voornemen? Vanaf nu deel ik één keer per maand onze leukste gezinsmomentjes.

Deze kleine kerstvakantiegelukjes wil ik het liefst nooit meer vergeten:
* Uitkijken naar nieuwjaarspakjes. Kobe en Frauke hebben hun pakjes wel 100 keer betast, zelfs bijna opengedaan. Het verlangen naar pakjes is toch zoveel mooier dan ze echt hebben?
* De eerste nieuwjaarsbrief van dochter Frauke. 1 januari 2016
Bijna nooit eerder was ik zo fier dan op het moment dat ons madammeke in volle glorie haar allereerste Nieuwjaarsbrief stond voor te lezen voor ons, haar oma’s en opa’s (en ja, dat zijn er heel wat!), haar meter en haar peter.
* Genieten van het hier en nu zonder onze agenda vol te plannen met taakjes en afspraken. Tijd hebben om lang in bed te blijven liggen, even uit werkmodus te springen en genieten van ‘onnozele tijd’ met onze kindjes.
* Ondanks deadlines voor magazines en een klepper van een boek, toch tijd hebben om te tekenen en te knutselen met de kindjes.
* Verplichte familiebezoekjes die plots heel erg gezellig blijken te zijn.
* Tijd hebben om met je beste vriendin af te spreken die speciaal voor Kerst van Canada naar Belgie komt! Maar ook tijd voor één van mijn beste blogvriendinnen.
* Onverwachte logees op bezoek krijgen met mijn favoriete neefje als hoogtepunt!

Daarom liefste schatjes: bedankt om deze kerstvakantie bijna perfect te maken! Jullie zijn geweldig!

2016 heeft nu al heel wat leuke dingen voor ons in petto met de lancering van mijn boek als hoogtepunt, maar ook het jaar waarin ik uitdagende dingen op mijn werk zal doen, een jaar waarin ik vooral veel wil blijven bloggen en leuke inspiratie met jullie wil blijven delen, het jaar waarin ik voorgoed komaf wil maken met mijn extra kilo’s en veel ga sporten, het jaar waarin we nog een deel van ons huis zullen verbouwen, waarin we leuke uitstapjes en reizen zullen maken, waarin we af en toe uit de ratrace willen stappen en meer tijd zullen maken voor elkaar! Doen jullie mee?
IMG_1670IMG_0757

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Victorine
  januari 3, 2016 at 8:56 pm

  Oh, zo leuk deze nieuwe rubriek! En wat straalt jullie poppemie met haar nieuwjaarsbrief! Lieve groet, V.

 • Reply
  Sofie
  januari 3, 2016 at 9:01 pm

  Ziet er leuk uit allemaal. Om warm van te worden. Martha had dezelfde nieuwjaarsbrief. Zo schattig!

 • Reply
  Mieke
  januari 3, 2016 at 9:27 pm

  De foto met haar brief is echt goud waard! Prachtig!

 • Reply
  Resaarcle
  januari 3, 2016 at 9:32 pm

  Ooooh, dat is een leuke nieuwjaarsbrief! Ik begrijp ook helemaal dat je stond te blinken van trots. Wij mochten dit jaar ook voor het eerst naar de nieuwjaarswensen van onze petotter luisteren. Blinkblinkblink.

 • Reply
  Barbara
  januari 3, 2016 at 10:10 pm

  Wat een leuke, fijne, warme post! Geeft me helemaal zin om ook zoiets te doen op m’n blogje, want je hebt gelijk: het zijn die kleine momenten die het ‘m doen!! Als het ervan komt, laat ik het je weten 🙂

 • Reply
  trijnewijn
  januari 4, 2016 at 12:32 pm

  zo leuk! De brief van de dochter begon hetzelfde, maar zij stak lichtjes aan in plaats van vuurwerk. Doordat ze hem tot juni bleef opzeggen, ken ik hem ook nog steeds (rood, rood, ik ben al groot; geel, geel, ik wens je veel; blauw, blauw ik hou van jou; groen, groen, ik geef je een zoen). Ik moet het toegeven: de nieuwjaarsbrieven, die heb ik gemist. Spijtig dat ze dat fenomeen niet kennen in Ierland!

 • Reply
  Stephanie
  januari 4, 2016 at 1:18 pm

  Die foto van Frauke met haar nieuwjaarsbrief is zo lief! De fierheid druipt er gewoon van.
  Een mooie gebaar trouwens, die momenten blijvend koesteren. In deze vluchtige wereld met meer aandacht voor het materiële dan het emotionele is dat zeker een schoon gebaar.

  PS: De Nellie en Cezar-nieuwjaarsbrief is ook in mijn bezit. Ik heb hem in een mooi fotoalbum gekleefd.

 • Reply
  Lies
  januari 4, 2016 at 8:52 pm

  Je bent geweldig! Echt! En je hebt gelijk, verzameld dat wat er echt toe doet… Deze blog is er alvast een mooi dagboek voor! X

 • Reply
  Lotte
  januari 4, 2016 at 9:07 pm

  Die foto van Frauke met de brief is echt heel schattig 🙂 Die kersttruitjes vind ik de max en blijkbaar vonden ze ze zelf ook erg leuk, hihi.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.