0
MAMA ZIJN

De leuke mama in…Evi Bex

Sinds kort ga ik elke week op zoek naar leuke en minder leuke verhalen over het moederschap, de kleine dingetjes die het mama zijn zo fijn (en minder fijn) maken. Deze week is het de beurt aan Evi Bex, leuke mama van  een 6-jarige dochter. Het mama worden was voor haar een lange lijdensweg met injecties, puncties, zwangerschap, miskraam…tot we de weg van adoptie gingen bewandelen. Ook die weg had heel veel hobbels, maar nu is ze de gelukkigste mama ter wereld met haar dochter. “Ze werd geboren in Kazachstan. We hebben er zelf 9 weken in de winter (-30 graden) doorgebracht, en kijken er nu nog steeds met heel veel plezier en heimwee op terug!” Benieuwd naar Evi haar verhaal?

02
“Het moederschap is een cadeau. Wat zeg ik? Een heel groot cadeau, eentje dat je met beide handen moet aannemen, koesteren en heel dankbaar voor moet zijn.
Ik ben zo’n moeder. Zo eentje die elke dag opnieuw blij is dat ze überhaupt van het moederschap kan en mag genieten. Waarom? Ons pad liep niet over rozen. Het was niet evident om moeder te worden. We doorliepen de hele medische mallemolen, tot mijn lichaam op een dag voelde dat het genoeg was. Een jaar volgespoten worden met hormonen, behandeld worden als een broedkas, met nul komma nul resultaat, het was genoeg geweest.
Al heel lang stond mijn hart open voor adoptie. Weten dat je een mensje kan helpen, een mooie toekomst kan geven, en heel veel liefde kan schenken, dat zagen we voor 200% zitten.
Na 3 lange jaren, die eindeloos leken, mochten we het prachtigste geschenk ooit ontvangen. We werden mama en papa van het allermooiste meisje van Kazachstan (ja, ik weet het, mijn kind schoon kind he). Ze keek ons met grote ogen aan, en veroverde binnen de seconde onze harten.
We brachten 9 hele intense weken door in Kazachstan, namen deel aan het plaatselijke leven, proefden van de Kazachse sfeer en de koude winters (- 30 graden was het), en leerden zo het geboorteland van onze dochter kennen. Nog steeds hebben we heimwee naar die periode, het was zalig om met ons drietjes te genieten van ons prille gezin.

Maar de vraag hier is waarom ik een leuke mama ben?

 1. Ik ben een mama die meer dan ooit beseft wat een voorrecht het is om mama te mogen zijn. Ik geniet er dan ook met volle teugen van. Natuurlijk zijn er ook wel eens momenten dat ik met mijn handen in het haar zit, maar altijd probeer ik er iets positiefs van te maken. Ja, ik weet even niet hoe ik met die driftbui om moet gaan, maar hey, ik kan tenminste mijn dochter helpen omgaan met haar gevoelens.
 2. Naast mama ben ik ook echtgenote. Echtgenote van een lieve echtgenoot, eentje uit de duizend. We hebben samen de grote weg naar het ouderschap beleefd, eentje met vallen en opstaan, en hebben een band die nooit meer stuk kan gaan. We beleven een hele intense relatie, voelen mekaar perfect aan. Naast ouders zijn we ook partners. Als gelukkige echtgenote kan ik ook een gelukkige moeder zijn.
 3. Er is ook nog een professioneel leven. Dankzij mijn job (ik sta in het onderwijs) ben ik voldoende thuis voor mijn dochter. Doordat ik genoeg tijd voor haar kan vrijmaken, ben ik gelukkiger, en een leukere mama.
 4. Uiteraard moet ik er ook tijd zijn voor hobby’s. Ik heb 2 hobby’s, de ene wordt al wat intensiever beleefd dan de andere. Voor de ene hobby ben ik dirigente van het leukste popkoor van Vlaanderen (www.vocalicious.be), voor het andere zet ik me achter mijn naaimachine en maak ik leuke dingen. Dochterlief is bij beide hobby’s betrokken. Voor het koor is zij de mascotte, degene die alle liedjes kan meezingen en zelfs de choreo kan meedansen. Bij alle kooractiviteiten die overdag plaatsvinden, is dochterlief erbij.
  Tijdens het naaien dan is dochterlief meestal bij mij aan tafel te vinden achter haar eigen kleine naaimachine. Ze staat te springen voor mijn restjes stof, en tovert er prachtige dingen mee. De creatieve kriebel is duidelijk doorgegeven 😉
 5. Mijn gezin is het allerbelangrijkste voor mij. We noemen onszelf het ‘dreamteam’, en zijn altijd samen op pad. Je zal ons zelden zien zonder de dochter. Vorige zomer wilde de oma dolgraag een weekendje weg met de kleinkinderen. Met een klein hartje brachten we een dolenthousiaste dochter naar de oma. Wijzelf vertrokken voor een weekendje Amsterdam, het eerste weekendje weg zonder de dochter. Het werd de slechtste vakantie ooit. Nooit zullen we nog weggaan zonder de dochter. We misten haar zo hard!

Als ik dit zo lees lijkt het wel of we een verstikkend gezin zijn. Het tegendeel is waar. Dochterlief krijgt alle kansen om zich te ontplooien, om zelfstandig te worden, om haar eigen ding te kunnen doen. Het mooiste compliment kregen we van de juf bij het oudercontact van december: M. voelt zich duidelijk zeer goed in haar vel en je ziet dat ze in een warm gezin opgroeit. Prachtig toch!

De dochter geniet ondertussen van haar wekelijkse paardrijlessen (onze Kazachse amazone is duidelijk een natuurtalent), van de Chiro, maar ook van de ‘pyjamadagen’, van gezellig thuis zitten met z’n drietjes, van een hele namiddag spelletjes spelen, van samen knuffelen, van samen wandelen, van samen uitstapjes maken, en meer: van een leuke mama ;-)”

MinisessieMila002 RK9A3936bew trrt
IMG_4914

Dankjewel Evi om deze mooie blogpost met ons te delen!
Ervaren jullie het moederschap net zoals Evi het omschrijft? Deel jullie verhalen en geef jullie tips in de comments hieronder.

Of wil jij ook eens leuke mama van de week zijn en jouw ultieme tips delen? Stuur een mailtje naar info@leukewereld.be en wie weet ben jij wel de volgende ;-)

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Soetmin
  februari 25, 2015 at 1:27 pm

  Oooh! De foto met het grijze mutsje is mijn favoriet! Cute.

 • Reply
  Sofie Parmentier
  februari 25, 2015 at 8:22 pm

  wat een mooi artikel

 • Reply
  Marleen (Petrol and Mint)
  februari 26, 2015 at 11:35 am

  Mooi! Af en te moeten we inderdaad eens stilstaan en nadenken… het niet allemaal zo vanzelfsprekend…

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.