0
EROPUIT

Leuk uitje: skywalken op de Sint-Romboutstoren

20150217_153840

Met een oma die gids is in Mechelen, hebben Frauke en Kobe veel geluk, want afgelopen week nam ze haar twee kleinkinderen voor het eerst mee naar de Sint-Romboutstoren in Mechelen voor een leuk uitje! Van leuke oma’s gesproken!

Ik kan mij al levendig voorstellen wat mutti (want zo wordt mijn mama door iedereen genoemd) allemaal te vertellen heeft over de Sint-Romboutstoren. Wisten jullie trouwens dat dit een van de hoogste torens is in België? Frauke en Kobe beklommen met hun korte beentjes wel 538 treden (!) maar hun moeite werd beloond met een adembenemend zicht! Vanop de skywalk kan je zelfs het Atomium zien blinken! Vanop de skywalk kunnen ze de wereld aan! Sinds Kobe en Frauke thuis zijn, vertellen zij meermaals per dag hoe hoog ze geklommen hebben!

20150217_153919 20150217_154306
s
Ze komen zelfs vertellen dat ze de echte paasklokken hebben gezien! En dat ze het kabinet van de beiaardier en de Torenkamer gezien hebben. Hoe de max is dat toch!

Speciaal voor jullie zocht ik nog enkele leuke weetjes op over de Sint-Romboutstoren:

Volgens een legende dachten de Mechelaars in 1687 verkeerdelijk dat de toren in brand stond. Bij het blussen verscheen de maan echter van tussen de wolken en de rossige gloed verdween. Men probeerde in feite de maan te blussen. Dit nieuws kon niet lang stil gehouden worden en tot op vandaag worden Mechelaars maneblussers genoemd.

De toren met spits moest volgens de plannen uit een bepaalde periode 167,5 m hoog worden, waardoor hij de hoogste van Europa zou zijn!

Met alles erop en eraan weegt de toren 42.000 ton. Dat zijn ongeveer 8400 olifanten!

De toren bevat twee beiaarden van elk 49 klokken.

De toren heeft als enige belfort twee werkende beiaarden.

20150217_165821

20150217_165312
Foto’s: opa Bob

Beneden kregen Kobe en Frauke nog een lekkere pannenkoek van mutti en opa Bob! Van een geweldig leuk uitje gesproken!

Ook zin gekregen om de Sint-Romboutstoren te beklimmen?
Hier vind je alle praktische info.
Zoek je een leuke stadsgids om met jullie mee te gaan? Dan kan ik mijn mama zeker aanraden, stuur mij gerust een mailtje voor meer info :-).

Trouwens, Mechelen is naast een historische stad met monumenten, kerken en musea ook een echt kinderparadijs met PlanckendaelTechnopolis en het Speelgoedmuseum Mechelen. Je kan er een geweldig leuke daguitstap van maken. Veel plezier!

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  lielebeesje
  februari 22, 2015 at 9:31 pm

  Amai zeg, flinke kindjes, dat zijn heel wat trappen! Mijn collega en ik beklommen de toren beiden al met hoogzwangere buik, maar dat was toch puffen toen. Toen was het project nog niet gerealiseerd, ze vroegen bij ons een subsidie aan. Later hebben we het nog eens opnieuw gedaan en ik vind het echt de moeite, vooral de skywalk!

 • Reply
  Angélique
  februari 23, 2015 at 12:12 pm

  Dat zag er mij een hele leuke uitstap uit

 • Reply
  Viki
  februari 24, 2015 at 10:10 am

  Tof uitje !!! Ze zullen wel fier geweest zijn. De leuke oma ziet er trouwens met de dag jonger uit !

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.