0
MAMA ZIJN

Dagboek van een mama op dieet #1

Liefste Lobke,

Infraligne
Al bijna heel je leven ben je ongelukkig als je voor de spiegel staat en een dik meisje voor je ziet. Je weet wel dat je niet ongelooflijk dik bent, maar toch doe je al heel je leven keihard je best om af te vallen en dat schijnt maar niet te lukken. Alle soorten diëten heb je al geprobeerd: van Weight Watchers, proteïndiëten tot koolsoepdieten, al dan niet gecombineerd met extra sport. Het ene gaf al wat meer resultaat dan het andere, maar geen enkel dieet was blijvend. Eigen schuld dikke bult beste Lobke, want na je dieet at je gewoon weer als voorheen en natuurlijk komen er dan extra kilo’s bij.

Toen je twee keer op twee jaar tijd een baby in je buik had, was je dan ook ongelooflijk bang dat je nog meer ging verdikken. 9 kilo kon je afschuiven op Kobe en 8 kilo op Frauke, gelukkig vlogen die kilo’s er dankzij de borstvoeding bijna onmiddellijk weer af. Sterker nog, gedurende heel je borstvoedingsperiode vermagerde je zienderogen. Nooit eerder in je leven was je zo gelukkig met je lijf als toen die tijd.

Maar toen je kinders begonnen te groeien als kool en er van borstvoeding al een tijdje geen sprake meer was, vlogen de kilo’s er weer aan. Hoog tijd om er voor eens en voor altijd eens iets aan te doen. Vooral die dikke cellulitisbillen, love handles, zwabberarmen en blubberbuik moeten gewoon aangepakt worden en liefst zo snel mogelijk voor de zomer beste Lobke.

Je hoorde bij vriendinnen veel goeds over Infraligne, Daar combineren ze beweging onder infraroodstralen met gezond eten. Blijkbaar doen de oefeningen onder infraroodstralen je kilo’s snel verdwijnen terwijl je spieren steviger worden en je lichaam strakker aanvoelt. Strak plan beste Lobke? Slank de zomer in? Dat zou een droom zijn die uitkomt! Natuurlijk gaat dat niet vanzelf gaan want samen met een personal coach leer je ook goede eetgewoontes aan. En dankzij een eetdagboekje, ben je veel bewuster van wat je eet.

Infraligne                                                                          Foto Infraligne

Daar stond je dan afgelopen week voor je eerste figuuranalyse. Dankzij de lichaamsvetmeter kwam je niet alleen te weten hoeveel je woog, maar ook wat je vetpercentage is en je metabolische leeftijd enzovoort. Het viel al bij al nog mee bij jou Lobke. Je gewicht stond vorige week op 70,1kg, wat dus niet zo onoverkomelijk is. Je ideale gewicht zou 61kg zijn, maar laten we om te beginnen een streefgewicht van 64kg aannemen. Je werd ook opgemeten en daaruit leerde je dat je toch wel wat centimeters mag verliezen aan je armen, borsten, buik en billen. Je weet dus wat je te doen staat!

Vorige week maandag ging je voor de eerste keer trainen in de infraroodcabine van Infraligne te Grimbergen. Vet verbranden en spieren versterken doe je via oefeningen beste Lobke, twee keer per week een halfuurtje trainen onder begeleiding van een bewegingscoach is toch zo erg niet hé? Daarna kreeg je voor de eerste keer voedingsadvies. Diëten staat eigenlijk niet in het woordenboek van Infralige, maar je zal toch iets aan je eetgewoontes moeten veranderen om te vermageren. Je moet dus niet te hard zijn voor jezelf beste Lobke, maar gewoon je eetgewoontes wat aanpassen. Wat minder brood eten, nog meer groenten en fruit eten en die kleintjes tussendoor zoveel mogelijk proberen laten. Eigenlijk moet je zo clean mogelijk proberen eten, maar dat deed je al voor een groot stuk dus dat zal zo moeilijk niet zijn.

Schermafbeelding 2015-02-15 om 14.04.12

Vandaag mag je best trots op jezelf zijn, want toen je afgelopen vrijdag voor de eerste keer weer op de weegschaal ging staan, verscheen er voor het eerst sinds maanden weer een 6. Keep up the good work Lobke!

Wordt vervolgd.

xxx
Lobke

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Carl
  februari 15, 2015 at 2:18 pm

  Ik herken mezelf in jouw verhaal maar besef goed dat dit ook niet blijvend is als je erna stopt met dit te doen en dan geen andere sport of beweging gaat doen,om nog maar te zwijgen om weer stilletjes aan in het gewone meer eten/snoepen ritme te glijden.Ik hoop voor je dat je nu echt de klik kan maken om blijvend op je eten te letten en gezonder door het leven te gaan.

 • Reply
  Esther
  februari 15, 2015 at 3:41 pm

  Zet m op Lobke, jij kan dat! Je bent al hartstikke goed bezig! Ik worstel ook eeuwig met mijn gewicht, nou ja meer met mijn blubberbenen en billen dan specifiek dat getalletje op de weegschaal. Als er een Infraligne giveaway komt doe ik mee 😉

  • Reply
   Lobke Gielkens
   februari 16, 2015 at 7:26 am

   Esther, dat zal ik eens moeten besprekende Infraligne, het is wel een goed idee 😉

 • Reply
  miss pixie
  februari 15, 2015 at 4:37 pm

  Waauw, sterk dat je dit durft delen.
  Veel succes ermee! Ik geloof alvast in je 😉
  Liefs,
  Miss Pixie

 • Reply
  Marit
  februari 15, 2015 at 6:56 pm

  Zo herkenbaar! Veel succes!

 • Reply
  Heidi
  februari 16, 2015 at 7:20 am

  Proficiat met die eerste kilo’s! Heel herkenbaar allemaal, al heb ik voor de weight watchers methode gekozen. Ik ga liever op mijn eentje sporten dan in zo’n cabine, dat kan je ook makkelijker volhouden eens je op gewicht bent. Maar dat is elk zijn ding hé. Het principe is hier ook: diëten is niet nodig, ga gewoon gezonder eten! Deze zomer ben je bikini-fit, en ik hopelijk ook 😉 Yes you can!

  • Reply
   Lobke Gielkens
   februari 16, 2015 at 7:25 am

   Bedankt om mee te komen lezen! Yes we can! x

 • Reply
  josfien
  februari 16, 2015 at 7:29 am

  Ik kom hier graag lezen , want vaak zo herkenbaar! Per toeval schreef ik onlangs ook over Infraligne 😀
  https://everythingandmore1.wordpress.com/2015/01/13/mijn-lijf-en-ik1-de-blubberbuik/ Succes! Het werkt echt!

 • Reply
  Petite Bout de Chou
  februari 16, 2015 at 7:50 am

  Ik duim voor een schitterend dieet die je de kracht heeft om er achteraf mee door te gaan. Zorg er vooral voor dat je je goed in je vel voelt, want stress en zorgen kunnen de teller soms naar omhoog doen gaan ondanks dieet-pogingen (ik kan het weten 🙂 )

 • Reply
  Saartje
  februari 16, 2015 at 8:29 am

  Herkenbaar!
  Ik ben nu 3 maanden bevallen en ben door de borstvoeding ook afgevallen, 10kg!
  Nu ben ik verder aan het oen (volgens de methode van Pascale Naessens). Voel me er echt goed bij, resultaat : nog eens 7 kg eraf! Nog even doorbijten!
  grtjs Saartje

 • Reply
  Maryshoppings
  februari 16, 2015 at 8:36 am

  Leuke post! Go for it!

 • Reply
  Veronique
  februari 18, 2015 at 10:20 am

  Ik ben helemaal benieuwd naar je ervaring. Zelf ben ik 8 jaar geleden ook begonnen met sporten met InfraLigne (maar dan in Nederland). Dit was voor mij echt de stok achter de deur, goede begeleiding op voedingsgebied en effectief sporten. Ben 15 kg afgevallen en deze zijn er ook niet meer bijgekomen!!! Dus, zet m op en ga ervoor! Succes

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.