0
MAMA ZIJN

Milestone Mini Cards

Hoe vaak zeggen je kinders, kleine spraakwatervallen, iets grappigs en denk je: ‘dat zou ik op moeten schrijven’? Sinds ik de Milestone Mini Cards in huis heb, is dat probleem van de baan, want ik kan al die onverwachte en grappige uitspraken inclusief datum opschrijven om ze nooit meer te vergeten!

Milestone Mini Cards
Speciaal voor jullie deel ik enkele onvergetelijke uitspraken kleuterpraat:

Kobe, ondertussen bijna 4,5 jaar is een echte spraakwaterval:
* Mama zegt: “Kobe, jij kent dat liedje vanbuiten. Kobe zegt: “Nee, mama, ik ken het vanbinnen!”
* Kobe zijn voet slaapt waarop hij zegt: “Mamaaaaa, mijn voet is moe!”
* Zondag reden we voorbij het justitiepaleis van Antwerpen waarop Kobe zegt: “Papaaaaa, dat gebouw is een stegosaurus-gebouw!”
* “Papa laat dikke protjes” (en daar moet hij dan keihard zelf om lachen)

Frauke, ondertussen 2,5 jaar, haar tetter staat geen minuut stil en ze kan zich met haar woorden zeer goed verstaanbaar maken:
* Mama staat onder de douche waarop Frauke zegt: “Mama dikke poep!” (dankjewel schatteke, ik weet dat het hoog tijd is om er weer iets aan te doen).
* Frauke wil altijd een bavetje aandoen voor ze begint te eten: “Mamaaaa, vetje aandoen!”
* Wanneer Frauke naar Masha De Beer wilt kijken, zegt ze: “Mamaaaaa, aaipet Netflix Masha tv-ke kijken”
* Wanneer Frauke een kleedje aan heeft dat mama gemaakt heeft zegt ze al spontaan: “Mama maakt, moooooooooooi eh!”
* Wanneer je Frauke ‘s morgens uit haar bedje haalt zegt ze spontaan: “Frauke goed geslapen, mama ook goed geslapen?”
* Vorige week was haar laatste dag bij de onthaalmoeder, maandag gaat ze naar school. “Frauke niet moeke gaan. Frauke wenen. Wel boekentas meenemen juf Ankie.”
* Het kind is ondertussen droog, maar kaka doen op het potje is toch nog moeilijk. “Mamaaaaa, Frauke dikke kaka doen, Frauke pamper aandoen en dan kaka doen!”

Genieten jullie thuis ook van zoveel grappige kleuterpraat? En willen jullie dat het liefst van al nooit meer vergeten? Schaf dan die Milestone Mini Cards aan of waag je kans hier om een setje van deze leuke kaartjes te winnen! Ik mag er namelijk 3 weggeven! Als dat geen leuk eindejaarscadeautje is van mij voor jou? 

Milestone Mini Cards
Wat moet je doen?
1. Word fan van mijn Facebookpagina en DEEL deze blogpost.
2. Laat hieronder in de comments dé uitspraak van het jaar achter van één van jouw kinders en vertel erbij waarom je die zo geweldig vond.
3. Morgen maak ik de winnaar bekend via mijn Facebookpagina, stay in touch! 

Niet gewonnen? Niet getreurd, want deze superleuke kaartjes zijn ook te koop bij De Kleine Zebra voor slechts 14,95 euro!

You Might Also Like...

54 Comments

 • Reply
  joaquim
  december 30, 2014 at 7:15 pm

  Oh Lobke zo’n toffe actie!! Mag een fiere papa ook deelnemen please please please? Onze kleine lieve en stoere man is nog maar 9 maanden, maar nu al een spraakwaterval 😉 Zwaait luid lachend naar iedereen en iedereen krijgt een “tata tata tata”.. .
  Maar het grootste smeltmoment was toch toen hij op kerstdag voor het eerst heel duidelijk en bewust papa zei.
  Voor mij nu al het moment van het jaar ;-). Sta nu al te popelen voor wat hij binnen een paar maanden nog allemaal te vertellen zal hebben ;-). Die kaartjes lijken me zo tof. Zou ook een leuke surprise zijn voor m’n vriendin. Het ouderschap is niet altijd even makkelijk want zoeken als newly’s, maar samen doen we dat goed!

  • Reply
   Lobke Gielkens
   december 30, 2014 at 7:25 pm

   Wat geweldig dat er ook papa’s deze blog lezen *bloos*

   • Reply
    joaquim
    december 31, 2014 at 11:53 am

    wees daar maar zeker van 😉 . Ook meegelezen in het mama boek hoor ;-). Geen plannen voor een papa boek trouwens? :p

 • Reply
  katrien
  december 30, 2014 at 7:17 pm

  toen we vorig jaar vroegen aan de kinderen waar ze graag op vakantie zouden gaan zei mijn jongste heel spontaan “in de speelgoed winkel!” iets wat ik nooit ga vergeten. het was zo oprecht, spontaan en super grappig!

 • Reply
  Yoko
  december 30, 2014 at 7:19 pm

  Oh, zo’n leuke actie! Ons kleintje is nog op komst, dus kan nog niet veel zeggen. Maar het is nu al leuk op het te voelen schoppen als we tegen de zwangere buik praten.

 • Reply
  sarah frans
  december 30, 2014 at 7:20 pm

  helaas ons kind zit nog lekker in men buik dus nog niet veel te vertellen.
  Maar ook ik be nvan plan alle gekke uitspraken te gaan bewaren van guppielief.

  Groetjes en een geweldig 2015 gewenst!!
  sarah

 • Reply
  isi declercq
  december 30, 2014 at 7:21 pm

  Wat leuk!
  Hier een zoon van 3 jaar in huis, die ons vaak een grote glimlach bezorgd met zijn uitspraken en eigen denkwereld…
  In juli gingen we op vakantie. Papa was nogal aan het treuzelen voor we vertrokken, dus ik zei: ‘komaan papa, het is tijd om in gang te schieten’! Waarop Robbe heel hard en een beetje in paniek riep: ‘Nee mama, papa mag niet in de gang schieten!’ 🙂
  Ik kreeg de slappe lach en Robbe begreep niet waarom! Een geweldig moment! Of hoe uitspraken van volwassenen heel anders kunnen begrepen worden Door onze kleine ukkies!

 • Reply
  Lieke
  december 30, 2014 at 7:23 pm

  Onze oudste is 4,5 jaar en doet heel vaak van die uitspraken waarvan je denkt, waar haalt ze het. Ik probeer ze te onthouden maar is idd soms moeilijk. Er ligt hier een boekje klaar waar in ik het zou noteren maar na 4 jaar nog steeds niet gelukt. Met die kaartjes zou het mss vlugger gaan.

  Er 1 uitkiezen is moeilijk 😉

  Onlangs was er een kindje ziek in de klas en vroeg ik haar wat het had. Zei ze ‘Mama C is naar het ziekenhuis, ze gaan zijn diamanten uit zijn keeltje halen! ” 😀

 • Reply
  Jill T.
  december 30, 2014 at 7:24 pm

  Hier nog geen spraakwaterval, maar hij blijft wel consequent “mamaaaa” zeggen tegen zijn allerliefste papa 😉

 • Reply
  Melanie
  december 30, 2014 at 7:26 pm

  1 uitspraak?
  Onze meid hoort twee talen Engels en Nederlands , ze is een spraakwaterval in het Nederlands Engels begrijpt ze maar sprak ze niet. Tot vorige week ging ze aan haar papa iets zeggen : papa I know everrrrrything,… Jaja met de rollende rrr die ze de week ervoor tot vervelends toe had geoefend ( de rrrrr van lollemops )

 • Reply
  Sophie
  december 30, 2014 at 7:32 pm

  Mijn zoon van 2 ligt niet graag op het verschoningskussen. Onlangs passeerde hij en vroeg ik of hij kaka had gedaan. Hij reageerde snel. “Nee mama! Nie kaka! Is een seet.”
  Ik moest lachen.

 • Reply
  Sylvia
  december 30, 2014 at 7:33 pm

  Na de gewone milestone cards bijna allemaal doorlopen te hebben voor dochter (1j) wil de zoon (3 j) ook graag een stapeltje mini cards. Recente uitspraak van mijn 3-jarige: Zeg mama, pinguïns die wonen in de sneeuw, he? Nu het hier sneeuwt, komen ze dan ook naar ons? Dan moeten ze wel oppassen voor de auto’s in onze straat!
  De logica van een kleuter, geweldig toch 🙂

 • Reply
  Katrien
  december 30, 2014 at 7:33 pm

  Zo jammer dat ik mijn kindjes had toen de milestone baby cards uitkwamen of toch al één kindje en toen vond ik het zo jammer dat de eerste ze niet had kunnen gebruiken, dus kocht ik ze niet. Maar nu zijn er deze en die kan ik nog voor beide gebruiken.

  Broertje is geboren op 24 december (2 jaar geleden) en de dochter van 4 was onlangs bij oma en opa en oma vroeg: “Hoe kan je mama ook noemen?” en ze antwoordde: “Moeder”.
  “En hoe kan je je oma ook noemen?” en ze antwoordde: “Grootmoeder”.
  En toen vroeg oma: “En hoe kan je je broertje nog noemen” (in de veronderstelling dat ze zijn naam zou zeggen) en ze antwoordde: “Het kindje Jezus”.

  Oma en opa en wij nadien ook vonden het super!
  Zoiets zou ik onmiddellijk willen noteren en daarom doe ik graag mee 🙂

 • Reply
  Anke
  december 30, 2014 at 7:37 pm

  Eén van de betere dit jaar vond ik ‘ Mama, wanneer ga jij nu vervallen?’ (ipv bevallen)

 • Reply
  fenna mossel
  december 30, 2014 at 7:37 pm

  Hoi
  Onze kleine meid (3jr) is soms echt een spookje, of liever een heks.
  Ik zei: “Nieke jij bent echt een heks”
  Nieke zei: “Nee mama ik ben Roodkapje dan mag jij de heks zijn, goed?”

  Zij is zo pienter, zo ad rem en open. Een heerlijk kind.

  Groetjes Fenna

 • Reply
  Wouter
  december 30, 2014 at 7:43 pm

  Leuke winactie! De actie samen met sddsign vond ik al leuk maar deze ook :-). Ik heb de milestone cards voor mijn vriendin gekocht en steeds meer en meer op blogs kom ik deze kaartjes tegen en ook al win ik ze niet, deze ga ik ook kopen 🙂 !

  Ons kleine ventje is ondertussen al achtenhalf maand en we hebben al het kaartje ‘Vandaag zei ik voor het eerst mama’ mogen gebruiken! Nu dat van papa nog en daarna de mini cards! (In de Libelle lees ik stiekem de prietpraat rubriek en dat is soms nogal grappig, het zou dan ook tof zijn om deze mini cards te winnen dan kunnen we de prietpraat of de grappige quotes van ons kleintje erop schrijven)

  Groeten
  Papa Wouter

 • Reply
  KOPERROZE
  december 30, 2014 at 7:51 pm

  Leuke wedstrijd, ik kan niet meteen een grappig moment bedenken. Daarom dat we die kaartjes nog zo hard nodig hebben. Al die mooie momenten gaan te snel verloren…

 • Reply
  Birgid Decleyn
  december 30, 2014 at 8:06 pm

  Wat een leuke actie! Ik ben zot van de milestone cards voor onze kleine Lena van bijna 7 maand. Zij brabbelt er nu al op los. Grote zus, Mare van 2,5j was een late babbelaar. Ze haalt alvast haar schade in, nu ze naar school gaat. Net als Frauke zegt ze ook ‘vet’ tegen bavet en zoveel andere grappige dingen. Het is echt een geweldige leeftijd nu ze zo goed babbelt en begint te redeneren. Ik probeer alles bij te houden in een worddocument maar dat is niet zo handig!
  Een paar weken geleden reden we naar school en in de tegenovergestelde rijrichting stonden de auto’s in de file. Mare zei toen: ‘mama kijk, auto’s maken een trein!’ (net zoals zij elke ochtend met de juf een treintje maken om naar de klas te gaan. Zalig gewoon 😉

 • Reply
  anke volders
  december 30, 2014 at 8:07 pm

  In de zomer waren we naar een safaripark geweest,en halverwege kwamen we bij de zebra’s,1 van die zebra’s had een enorm “spel” hangen,en mijn zoon van 7 riep heel hard : papa! Die is een babyolifantje aan het krijgen! :-O
  Nu een half jaar later lachen we daar nog mee maar hij wordt boos als we daarover beginnen 🙂

 • Reply
  Karen
  december 30, 2014 at 8:08 pm

  Oh wat zou dit een leuk cadeautje zijn. Ik kan elk moment voor het eerst mama worden dus het zou fijn zijn om zo’n setje te krijgen! Als mijn kleine man een even grote tateraar wordt als zijn mama dan gaan die kaartjes zeker goed van pas komen 🙂

 • Reply
  Jennifer
  december 30, 2014 at 8:19 pm

  Muts sjaal en wanten zijn heel IN deze tijd. Toen ik mijn kleine man van bijna 3 hielp met jas ed. zei ik: ‘jawel, alles flink aandoen want er is veel wind buiten.’ Waarop hij volmondig zei: ‘ojaa ee mama het is veel winter buiten.’
  nu snapt hij het al…(min of meer) maar als het waait dan is het veel winter….nu nog altijd.

 • Reply
  Ann Vergote
  december 30, 2014 at 8:36 pm

  superwedstrijd! er gaan zoveel toffe momenten en uitspraken verloren door ze ‘straks wel eens te noteren op een blaadje’,en dit dan te vergeten uiteraard, maar kant en klare kaartjes hebben klaarliggen op elk moment van de dag… tja daar willen we wel gebruik van maken!
  Van onze twee oudste kapoenen (6 en 4 jaar) zijn al heel wat prachtuitspraken verloren gegaan in de veronderstelling dat we zo’n straffe uitspraken wel zouden onthouden… niets is minder waar natuurlijk!
  Daarom willen we voor onze kleinste telg (net 1jaar) alle uitspraken bundelen 🙂
  Eentje die me spontaan te binnen schiet is het volgende:
  dochter moest hoesten en zegt me:
  mama ik ben een beetje ziek, ik heb de ‘hoesting’

 • Reply
  Freya Keirsmaekers
  december 30, 2014 at 8:39 pm

  Ooh leuk. Mijn dochter is 2,5. Ongelooflijk wat allemaal uit dat mondje komt. Ik heb er al vaak om moeten lachen. Toch moest ik even nadenken over een concreet voorbeeld. Meestal is het iets wat ze ergens heeft gekopieerd van ons. Zoals ik zeg dat ze vlug naar het potje moet gaan als ze pipi moet doen. Zo zei ik ook eens dat ik pipi moest doen. Zei ze tegen mij: vlug mama, naar wc gaan! En als ik terug kom vraagt: mama pipi gedaan? Fliiiink!

 • Reply
  Femka
  december 30, 2014 at 8:47 pm

  Wel, een gesprekje met m’n dochter is me altijd bijgebleven:
  – mama: Floor, wat wil jij later worden?
  – Floor: juf…zoals jij!
  – mama: en jij, Fien? (Tweelingzus)
  – Fien: euh, mama, maar dan ook zo een lieve als jij!!

  Niet alleen haar spontane reactie, alsof ‘mama zijn’ een beroep is, maar dan de ‘smeltwoordjes’ erachter… Het is een tijdje geleden, en ik schreef het reeds op in een schriftje, maar zo’n mooie uitspraken verdienen mooie kaartjes!! 🙂

 • Reply
  Barbara
  december 30, 2014 at 8:50 pm

  Haha, het blijft toch heerlijk, al die uitspraken! Moeilijk om te kiezen zeg! Overlaatst zei dochter 1 (3 jaar) dat ze meloenen wilde eten, waarop we probeerden uitleggen dat die uit een ver land komen en we die nu niet hebben, en ze zei dat ze bij de Sint waren, waarop wij ‘Ah ja, de Sint zal ook wel meloenen eten dan’ en zij ‘maar nee! De Sint eet courgette’ 🙂 Hilarisch vond ik dat. Vandaag heeft ze ook een uur lang ‘het leven is mooi’ geroepen nadat ze dat op de radio hoorde. En zoveel meer… In feite zouden die kaartjes goed uitkomen, dan schrijft ik die grappige dingen tenminste op 🙂

 • Reply
  Jolien
  december 30, 2014 at 8:55 pm

  Wauw wat leuk ! Ik gebruik nu de mile stone baby cards voor mijn kleinste (bijna 8 maanden) maar voor mijn grootste zouden deze mini cards wel leuk zijn ! Hij is 2,5 jaar en moet net zoals jouw meisje maandag naar school. Mama loopt nu al met een klein hartje rond (slik). Anders doen we maandag een emo-momentje samen 😉 ?

  Hij is een babbelgat en zijn mondje staat geen minuut stil, kan ook niet anders met een logopediste als mama zeker (haha stoef stoef). Uitspraken worden ook hier vaak vergeten, ook al moesten we er zo hard om lachen. Maar deze van zondag laatst was ook wel fijn: We leren hem vaak cijfers of letters aan (je kan niet vroeg genoeg zijn), toen opa jarig was hadden we geleerd dat hij 55 was. Dus bleef ons zoontje dat getal herhalen telkens we vroegen: “hoeveel jaar is opa nu weer ?” Afgelopen zondag was mijn man (zijn papa dus) jarig en toen we hadden we hem (wel maar 1 keer ofzo) gezegd dat papa 28 werd. Op een onbewaakt moment zei hij in volle publiek: mijn papa is jarig en hij is 55 🙂 🙂 Voelde ik mij even oud zeg !

 • Reply
  Caroline
  december 30, 2014 at 8:58 pm

  Gisteren sprak ik met ons zoontje (3 jaar) over beroepen:
  J: Wat mag ik later worden?
  Ik: Van mama en papa mag je worden wat je zelf wil.
  J: Dan wil ik een blauwe takelwagen worden!

  Zo’n uitspraken wil ik dus graag bijhouden 🙂

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  december 30, 2014 at 9:00 pm

  Oh, dat is echt iets voor mijn kleine babbelkous die in september pas 2 werd! ‘s Avonds zegt ze steeds “slaapterusten” in plaats van slaapwel of welterusten, eentje om te onthouden vind ik!

 • Reply
  Nederbuur
  december 30, 2014 at 9:00 pm

  Onze oudste dochter Stine (2 jaar 4m) is nu ook zo’n spraakwaterval. Anderhalve week telde Stine voor het eerst tot tien. En wel op een heel vrolijke manier:
  Een (1), tee (2), tie (3), vier (4), sijf (5), zes (6), seven (7), zacht (8), leven (9), … Stine (10).

 • Reply
  Sarah isebaert
  december 30, 2014 at 9:11 pm

  Anouk weet niet welk truitje ze zal nemen. Ik raad haar aan haar bolerootje aan te doen, waarop ze zegt: ” mama, ik denk dat dat bolegroentje toch beter past”.ik denk dat ze tot op vandaag nog altijd niet wet waarom ik toen in een deuk lag… Fijn deze kaartjes, geweldig!

 • Reply
  Binst Els
  december 30, 2014 at 9:18 pm

  Mijn dochtertje gaf haar tutjes aan de sint mee. ‘s Nachts vroeg ze of ze niet één tutje mocht terughebben. Ik probeerde haar uit te leggen dat de sint dan ook niet veel cadeautjes zou brengen. Maar “jawel hoor, zou hij dan niet één cadeautje geven?’.
  Of deze week nog in de autogarage waar er een grote hond was “die haar voetjes niet mocht opeten” 🙂

 • Reply
  CreativEls
  december 30, 2014 at 9:21 pm

  Ik doe graag mee om deze leuke kaartjes te winnen. Mijn zoon kwam tot de ontdekking dat ik in de vorige eeuw geboren ben. “Mama, ben jij nog van 1900? ” Ik : “Ja van 1973” Zoon : “Toen was het nog oorlog hé ! ”
  Zijn manier om te zeggen dat ik echt wel oud ben.

 • Reply
  Ellen
  december 30, 2014 at 9:40 pm

  Super leuke actie!
  Hier deze ochtend nog een leuke uitspraak van mijn 3,5jarige Mauro.
  Ik zit aan de ontbijttafel en ik zeg luidop tegen mezelf: “mama zal er eens invliegen”, waarop Mauro’s ogen groot worden en fonkelen! En hij kijkt naar mij en zegt: “oh mama, kan jij vliegen?” Dat vond ik nu zo schattig:)

 • Reply
  Katrien
  december 30, 2014 at 9:52 pm

  Fien: “Als koeien scheten laten, dan is dat eigenlijk slecht voor de natuur.”
  Klaas: “Ah ja? Waarom?”
  moeder: “Omdat daar slechte gassen inzitten.”
  Klaas: “Ah, ik wist niet dat koeien op gas leefden?”

  Uitspraken van lagere schoolkinderen zijn ook nog zwaar de max! <3

 • Reply
  Kirsten
  december 30, 2014 at 10:02 pm

  Ijsprinsessen, Studio100-prinsessen, Lenne vindt ze allemaal even magisch en mooi. We liepen op een zondag naar het Turkse winkeltje om de hoek voor wat feta (de voordelen van in een multiculturele buurt te wonen) tot ze plots luidkeels riep: “kijk mama, prinses!”. Een Afrikaanse vrouw, uitgedost in fel bedrukte gewaden voor de zondagmis, met een soort van Afrikaanse versie van een kroon op haar hoofd, kon er gelukkig om lachen. En wij ook.

 • Reply
  Joke
  december 30, 2014 at 10:06 pm

  onze 3-jarige zit in de vermoeiende “waarom” fase. Om wat rust te hebben tijdens de autorit naar huis zouden we het spel “om het langst zwijgen” spelen. Ik leg het spel uit en tel af. 1,2,3…. En na 5 sec horen we op de achterbank ” hoera, Emiel heeft gewonnen”

 • Reply
  Somers Els
  december 30, 2014 at 10:29 pm

  Met een dochter bijna zo oud als die van jou (07/07/2012) weet ik goed hoe nuttig die kaartjes hier zouden kunnen zijn! Uitspraak vd week kwam er bij het kopen van een sproei-flesje met middel om aangevroren autoruiten aan te pakken: “cadeautje voor mama -psst psst (doet spuitbeweging) – want mama moet poetsen he” (met de nadruk op moeten!).
  Dankjewel voor het cadeautje, mijn schattebol.
  Groetjes
  Els S.

 • Reply
  Nina
  december 30, 2014 at 10:37 pm

  Ooooh! Wij doen mee! 🙂 hier gaan we:

  Ik zat begin dit jaar met miro te spelen (toen 3,5jr) en zijn zusje loa kreeg honger (toen 4 mndn).
  Ik zei dat ik dacht dat loa honger kreeg en wat we dan moesten doen?
  ‘Dan moet zus drinken’ zei miro.
  Ik vroeg: ‘bij jou?’
  Miro: ‘neeeen! Ik heb toch niet zo’n grote borstels als jij, mama!’

  🙂

 • Reply
  Sandra
  december 30, 2014 at 10:44 pm

  Onze dochter Nina (15 maanden) is nog geen volleerde spraakwaterval, maar ze maakt de grappigste geluiden. Als we haar vragen of wat ze eet lekker is, zegt ze altijd: njam njam mhhhhmmm! Het brengt ons altijd aan het lachen, omdat het welgemeend is. Ja, (lekker) eten doet ze graag :-).

 • Reply
  Lieve
  december 30, 2014 at 10:51 pm

  Lou is nog maar 2;3jaar en toch al zoveel grappige taalmomentjes. Een leuke was vorige week het ‘gesprekje’ met Babette (11 maanden). Ik was even naar de winkel, maar gelukkig kon mijn vriend het filmen, zodat ik ook kon meegenieten.
  B: mama (brabbelend)
  L: Mama winkel, Babette.
  B: mamama
  L: mama weg!
  B: mama
  L wat geërgerd: Mama winkel Babette, mama weg!

 • Reply
  jolien
  december 30, 2014 at 11:20 pm

  Lize is net drie geworden. Haar tatertje staat geen seconde stil.
  Onlangs keek ze met papa naar de tekenfilm Robin Bood. Papa zei:”kijk Lize, die boef steelt van de armen” Waarop Lize antwoorden: “en van de benen ook he”

  Haar broer Louis is bijna vier maand. Ik kijk nu al uit naar zijn knotsgekke uitspraken!

 • Reply
  eva
  december 30, 2014 at 11:40 pm

  Ik ben hoogzwanger en kan tussen nu en 2,5 week bevallen. Ik kijk ernaar uit naar het gebrabbel, de wijze kleuter uitspraken en … En die te noteren. Een mooie attentie voor in het album 😉

 • Reply
  Lieselot
  december 30, 2014 at 11:48 pm

  Hmm… 1 gekke/leuke/überschattige uitspraak… Mijn dochter (2,5) laat ons dagelijks gieren van het lachen met haar uitspraken. Maar inderdaad, je vergeet ze zo snel! Daarom eentje van vandaag!

  Toen ik zei dat we omi gingen bezoeken vroeg ze: “en meter eveline en titine ook?” Ik antwoordde bevestigend en ze zei: “ik ga heeeeeeel blij zijn mama”. <3.

  Of toen ze boos was omdat ik zei dat ik Lieselot heet. "Neen, jij bent mama!" Ik zei dat papa toch ook een naam heeft en ook papa is. Waarop ze zei "Jouw naam is schatje".

 • Reply
  Lies
  december 31, 2014 at 7:20 am

  Uitspraak van het jaar? Nogal moeilijk met een kindje dat nog niet spreekt 😉 maar als het mag doe ik toch graag mee en dan zal het woord van het jaar papa zijn of tata of dada 🙂 Ik zou het fijn vinden die kaartjes te hebben op het moment dat ze effectief begint te spreken om de beste uitspraken voor altijd bij te houden 😉

 • Reply
  Sofie
  december 31, 2014 at 7:51 am

  Geweldige kaartjes! Jade is ook een spraakwaterval en ik zou haar uitspraken ook graag origineel willen vastleggen. Mijn favoriet: ‘de poepejij’ (lees: boerderij) ;-))

 • Reply
  Claudia Willems
  december 31, 2014 at 8:06 am

  Dé uitspraak van het jaar? Wanneer ik samen met mijn zoon (toen 4,5) ‘s naar de sterren kijk en hij zegt: “wauw mama, er zijn echt konijnig veel sterren hé!”

  we lagen allemaal plat. uiteraard bedoelde hij “oneindig veel sterren”. Die uitspraak gaat nog steeds mee, dus dat wordt een blijvertje 🙂 Maar helaas gaan er veel leuke uitspraken verloren, en die milestone cards zouden perfect zijn om het allemaal te kunnen onthouden! 🙂

 • Reply
  Rinckhout Severine
  december 31, 2014 at 9:19 am

  Kinderpraat bij het aan tafel gaan in augustus door onze oudste zoon:
  Mama, wat eten we? – Prinsessenboontjes – Pfff, wanneer eten we eens carsboontjes?

 • Reply
  Birgit Van Keymeulen
  december 31, 2014 at 9:30 am

  Madelief:4 jaar

  Mama, kijk, ik heb een gaatje in mijn onderbroek, nu kan ik daar mijn piemel door steken om pipi te doen.

  -Jij hebt geen piemel Madelief…

  Hoe? Waarom niet?

 • Reply
  Birgit Van Keymeulen
  december 31, 2014 at 9:35 am

  Of ook nog bij het invullen van een vriendenboekje;

  wat vind ik niet leuk….

  ‘…..euhm….dode vlinders…!’

  sja, dat is ook echt zielig he, zo’n dode vlinder…

 • Reply
  abel holvoet
  december 31, 2014 at 12:14 pm

  Vake waagt ook graag een kansje! Mijn kleinzoontje beperkt zich voorlopig nog tot papa en mama, maar daar zal vlug verandering in komen. Als hij een even grote flapuit zal zijn als zijn neefjes dan gaan we nog het één en het ander meemaken. Deze zomer tijdens het familieweekend kreeg neefje plotseling grote honger. Dan maar gestopt bij de bakker voor een brood. So far so good, maar daar hoort natuurlijk ook “vleesje” bij. Naar aloude vlaamse traditie kreeg neefje D. een “schelleke hesp”. Het vervolg kan je misschien raden: een luidkeelse “Ik moet dat niet hebben, ik lust dat niet”. Geprobeerd hem uit te leggen dat hij gewoon beleefd “dank u mevrouw, dank u meneer” mag zeggen en als hij het echt niet lust dat hij het aan de kipjes van de kinderboerderij mag geven. De volgende dag terug naar de slager. Deze keer kreeg hij de keuze “een schelleke hesp of een schelleke salami”. Antwoord van neefje: “Dank u mevrouw, het maakt niet uit, ik eet dat toch niet, het is toch maar om aan de kippen te geven”. Wij zonken allemaal door de grond van schaamte :-). Benieuwd of we zo’n dingen binnenkort met kleinzoontje ook gaan meemaken 🙂

 • Reply
  abel
  december 31, 2014 at 12:53 pm

  Familieweekend dit jaar. Neefje D. kreeg plots honger. Gestopt bij de bakker om een brood, maar daar hoort natuurlijk ook “vleesje” bij. Bij de slager kreeg hij naar aloude vlaamse traditie een “schelleke”. Een luidkeelse DAT LUST IK NIET, IK MOET DAT NIET HEBBEN! Uitgelegd dat het beter is om te aanvaarden en beleefd “dank u mevrouw” te zeggen en als hij het echt niet lust dat het vleesje aan de kipjes van de kinderboerderij mag gegeven worden. De volgende dag gingen we terug om boodschappen bij diezelfde slager. Neefje mocht deze keer kiezen tussen een schelleke hesp of salami. “Wat zou jij willen hebben jongen?”. Antwoord van neefje: “oh dank u mevrouw, maar dat maakt niet uit, het is toch maar om weg te gooien aan de kippen”. Wij zonken door de grond van schaamte ;-). Mijn kleinzoontje beperkt zich voorlopig tot papa en mama, maar wacht maar binnen een paar maanden. Als de familietraditie zich verder zet zullen we genoeg stof hebben om de kaartjes te vullen 😉

  • Reply
   abel
   december 31, 2014 at 12:54 pm

   Oei, ik zie nu dat ik al deelgenomen had, sorry sorry… Vake is geloof ik een beetje verstrooid 😉

 • Reply
  abel holvoet
  december 31, 2014 at 2:51 pm

  Gek, mijn reactie verdwijnt altijd, nog maar eens proberen dan. Grappigste en meest genante uitspraak tegelijk dit jaar was op familieweekend. Neefje had plots honger, dus wij naar de bakker om een brood. Maar daar hoort natuurlijk ook “vleesje” bij. Naar aloude vlaamse traditie kreeg hij “een schelleke” gratis. Luidkeelse reactie: ik moet dat niet hebben, ik lust dat nieeeeeeeeeeeet!! Wij hem uitgelegd dat het beter is om “dank u mevrouw” te zeggen en als hij het echt niet lust dat het aan de kippetjes van de kinderboerderij mocht gegeven worden. De volgende dag terug boodschappen gaan doen bij diezelfde slager. Deze keer was er de keuze tussen een schelleke hesp of salami. “Wat zou jij willen jongen”? “Oh dank u mevrouw, maar het maakt niet uit, het is toch maar om weg te gooien aan de kippen”. Wij door de grond van schaamte natuurlijk!

 • Reply
  Angélique
  december 31, 2014 at 8:00 pm

  Deze wil ik wel winnen ! Maar leuke peuter of kleuterpraat kan ik hier nog niet neerpennen … waarom? Omdat ons kleintje zijn taalgebruik momenteel nog ‘mamamamama’ en ‘papapapa’ en ‘tatatatata’ is.

  We merken al dat het een tettergat is en als ie dat blijft doen, kunnen we wel zo’n set van Milestonekaartjes gebruiken :-). Tijdens de zwangerschap vonden we het al fijn om een dagboek bij te houden en sinds zijn geboorte ook met daarin enkele milestones 🙂 deze set is origineel om dit met zijn eerste peuterkleuterpraat bij te houden! Leuke hebbedingetjes

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.