0
Zelfgemaakt

DIY: Ingrediënten voor een babycadeau

Wat geef je cadeau aan je broer die veearts is en papa werd van zijn tweede zoontje Thijs?
babycadeau zelf maken

Zondag stond er een kraambezoekje gepland, dus zaterdag kroop ik tot laat in de nacht achter mijn naaimachine. Inspiratiebron van dienst was het gloednieuwe boek van Riet en Lies, Zo Geknipt 2! Om gerust op mijn twee oren te slapen koos ik als voorgerecht het eerste recept ‘Slaap gesloopt’, een poepsimpel projectje maar wel leuk om de afmetingen voor een standaardhoofdkussen te weten te komen.

IMG_1829
Milestone Mini Cards
Als tweede recept koos ik een stoffen mandje uit het ‘kokerfestival’. Dankzij de technieken die supergoed uitgelegd staan in het boek, lukte het mij wonderwel om een mooi stoffen mandje klaar te krijgen op een avondje. Ik vulde het op met luiers en voegde er nog een leuk extraatje aan toe: de allernieuwste Milestone Mini Cards, leuk om alle leuke dingen die je kindjes zeggen of doen op te schrijven en te onthouden! Zelf gebruik ik ze ook al een tijdje om kinderklap van Kobe en Frauke op te schrijven.

vlaggenlijn
Als dessertje, maakte ik nog een snelle gepersonaliseerde vlaggenlijn met enkele restjes.

IMG_0011
babycadeautje
fiere tante

Welkom op de wereld lief schattig neefje van me! En weet je wat lieve kleine man? Tanteke is nu al smoorverliefd op jou, wij gaan samen nog keiveel leuke dingen beleven! Oh wat is het leuk om tante te worden, emotioneel zelfs. Toen ik jou voor het eerst zag, pinkte ik zelfs een traantje weg. En wat ben jij een gelukzak met zo’n lieve mama en papa!

Ook gek op de Milestone Mini Cards?
Hou deze week dan zeker deze blog in de gaten, want ik mag 3 x Milestone Mini Cards weggeven!

Stof koeien: Rijs textiles

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  CreativEls
  december 15, 2014 at 8:57 pm

  Leuke, passende D.I.Y cadeautjes. Wat een schattie die Thijs ! Proficiat tanteke. Leuk ook die milestonecards. Ik hou het in het oog….

 • Reply
  Riet
  december 15, 2014 at 9:27 pm

  Aaah, nieuw leven! ‘t Is donker buiten en dan schijnt op het scherm toch meteen de zon. Welkom kleine man!

 • Reply
  Davina
  december 16, 2014 at 8:46 am

  Oh, super leuk die milestone mini cards! Ik heb nu de pregnancy cards in gebruik en de andere reeks staat op onze geboortelijst, maar van deze had ik nog nooit gehoord. Inderdaad zalig om de uitspraken van de peuters/kleuters op te noteren!
  Ik geef je er alvast eentje van mijn dochter mee (2.5jaar). Bij de bakker: “mama, ik wil een olifantenbrood!” Het duurde lang voor ik doorhad waar ze naartoe wou, maar leg een peuter maar eens uit dat een tijgerbrood wel bestaat, maar een olifantenbrood niet he! 😀

 • Reply
  Tialda
  augustus 31, 2015 at 6:13 pm

  Hallo Lobke,
  Voor de Zo Geknipt Sew Along maakte ik gebruik van jou foto van Project 1 uit Zo Geknipt!2 Slaap gesloopt, natuurlijk met een verwijzing naar jou Blog. Hoop dat je dit oke vind.

 • Reply
  Pampers
  oktober 5, 2018 at 1:32 am

  Voor mijn broer die graag op de centjes let heb ik hippe wasbare luiers kado gedaan en daarnaast een pakje pampers waarop mijn zwageres dol is en vertrouwd mee is. Natuurlijk heb ik deze mooi verpakt en kado gedaan in de vorm van een diaper cake. Moet kunnen toch? De onmisbare ingredienten.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.