0
Zelfgemaakt

Famileplanner

img_5811De eerste week van het nieuwe schooljaar zit er al weer op en daar lagen de eerste hobbyvraagstukken al op onze gezinstafel: welke hobby of hobby’s gaan Kobe en Frauke dit jaar doen? Als er één les is die ik onthouden heb van vorig schooljaar, is dat we vooral veel magjes willen en niet te veel moetjes.

‘Mag ik dit jaar naar de chiro? Mijn vrienden gaan er ook naartoe!’ ‘Natuurlijk jongen, ik was zelf jaaaaaaaren een echte chirochick dus dit kan ik alleen maar aanmoedigen. Op één voorwaarde, we gaan vandaag naar de startdag en als je het niet leuk vindt, moet je niet meer gaan!’ Judo wil hij ook graag blijven doen. Hoewel er 3 keer training op de planning staat, hebben we wijselijk besloten dat hij hier maar één keer in de week naartoe gaat op zaterdag. Ook hier weer niet te veel moetjes en vooral veel magjes graag! Oh ja en de muziekschool, dat zou toch ook fijn zijn als we hem dat kunnen meegeven hé? Spelenderwijs zit hij op mijn piano te tokkelen en zou hij oooooh zoooo graag piano leren. Vanaf dit jaar kan hij in de academie van Londerzeel naar Praten & Kwaken, leuke initiatielessen rond woord en muziek, één uurtje per week. Let’s give it a try!

‘Mamaaaaaa, ik wil keigraag gaan dansen!’ Dat ze talent heeft om te dansen, hebben we al vaak horen zeggen. En als ze aanleg hebben voor iets, zullen ze dat ook wel graag doen, dus waarom zouden we dit niet eens proberen? Frauke stopt dus met judo en gaat dit jaar danslesjes volgen.

Eén sport voor Frauke, één sport voor Kobe. Chiro en muziekschool nemen we er graag bij, maar als het aan hem lag zou hij ook nog breakdance willen doen en atletiek. Om te voorkomen dat wij taximama en taxipapa worden en straks een oververmoeid kind in huis hebben dat pas in het eerste leerjaar zit en toch heel wat te verwerken heeft, hebben we wijselijk besloten om het hierbij te houden. Thuis is er dan nog tijd genoeg om veel te spelen en andere leuke dingen te doen!

Tip: afspreken met andere mama’s van vriendjes om te rijden, helpt ook om te voorkomen dat je heel de week aan het rondrijden bent!

En om het voor ons allemaal wat overzichtelijk en georganiseerd te houden, maakten we dit weekend een heuse hobbyplanner!
img_5808

Plan in stijl
Wat heb je nodig?
1 potje schoolbordverf en een verfrolletje en verfborstel
Washitape
Krijt
Foto’s van je kinderen

Aan de slag
Zorg er dan voor dat je de verf op een droge en vetvrije ondergrond aanbrengt. Belangrijk is dat je de deur dus goed schoonmaakt en dat ze vetvrij is. Dit doe je met wat water en een scheutje ammoniak. Breng met een roller de schoolbordverf aan en laat een paar uur drogen. Niet helemaal tevreden? Breng dan nog een tweede laag aan.
Om de planner te maken, druk je eerst foto’s af van je kind(eren). Maak een kader van washingtape en maak leuke kolommen om de dagen van de week van elkaar te scheiden. Met krijt schrijf je de dagen van de week erop en de hobby’s van je kind(eren), maak er eventueel een leuk tekeningetje van als ze nog niet kunnen lezen of schrijven.

Op de onderkant van de deur kunnen ze zelf naar hartenlust krijtbordtekeningen maken of hun eerste lettertjes oefenen. Twee leuke vliegen in één klap!

Fijn weekend img_5814
img_5816

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje.com
  september 11, 2016 at 9:26 am

  Leuk idee. Wij hebben zo’n magneetkrijtmuur in onze living. Handig om alle knutselwerkjes aan te hangen.

 • Reply
  Evi
  september 11, 2016 at 11:37 am

  Leuke tip! Het beperken van hobby’s lijkt me wel een goed idee te zijn. Als kind moest ik ook ooit de keuze maken want en dans en muziekschool en woord en jeugdbeweging was net iets te veel van het goeie, zeker toen mijn ouders het moesten combineren met de hobby’s van mijn broers.

 • Reply
  Anneke Desnyder
  september 13, 2016 at 10:50 am

  Tof gevonden, zeg!
  Bij ons is het ondertussen al een heuse ‘family command center’ geworden. 3 kinderen met elk hun hobby’s en dan zijn we nog vrij streng in de hoeveelheid hobby’s. Maar al die verenigingen zijn zo verdomde veeleisend geworden! 3 keer voetballen voor de jongste, 3 keer muziekschool voor de middelste, … Waar is de tijd dat 1 à max. 2 x week genoeg was per hobby? 😀

 • Reply
  D'abord Roze
  september 13, 2016 at 12:31 pm

  Hehe tof dat ze zo veel mogen. Hier ook gestart met dansles.

 • Reply
  Kirsten
  september 14, 2016 at 7:41 am

  Het moeten inderdaad magjes zijn & geen moetjes! Dat heb je goed verwoord. Te veel hobby’s lijkt me geen goed idee, ook voor mama & papa niet want die moeten de hele avond / woensdagnamiddag / zaterdag niets anders doen dan heen en weer rijden. Om den duur schiet er geen tijd meer meer over om met het hele gezin iets samen te doen.

 • Reply
  Wendy
  september 20, 2016 at 9:39 am

  Dit blogberichtje, komt als geroepen! Ook onze dochter wordt bij de start van het nieuwe schooljaar, bedolven onder briefjes die allerlei leuke sporten en andere buitenschoolse activiteiten aanraden! Ik dacht eventjes dat ik de enige was die ‘streng’ toeziet op een beperkte keuze en nog geen taxi van een vijfjarige wil worden.
  We gaan het hier ook eens samen bespreken! Bedankt!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.