0
MAMA ZIJN

De laatste keer

Lieve Frauke,

Kleine meisjes worden groot…vandaag ging jij voor de laatste keer naar ‘jouw’ moeke. Ik wist dat het er zat aan te komen. Hoe dichter de dag van vandaag kwam, hoe moeilijker ik het kreeg. Een hoofdstuk van 4 geweldige jaren (twee jaar Kobe en twee jaar Frauke) dat afgesloten wordt in ons leven. En terwijl ik dit hier zit te schrijven, begin ik alweer te snotteren.

Het einde van een tijdperk van ‘s morgens twee stops te moeten houden om kinderen te droppen, maar tegelijk ook een tijdperk van leuke babbeltjes met moeke. Want die, die ga ik eerlijk gezegd het hardst van al missen!

dag-2Bvan-2Bde-2Bonthaalouder2

Dankbaar ben ik voor 4 ongelooflijke jaren vol goede zorgen. Nooit zal ik vergeten wat zij allemaal voor jou en Kobe deed! Voor ik jullie kreeg, had ik zelfs nooit durven dromen van een plek te vinden waar ik mijn twee grootste schatten zonder problemen kon achterlaten. Jullie maakten er dikke vriendjes, jullie leerden er samen spelen en samen delen en zoveel meer! Wij zijn dikke gelukzakken met zo’n onthaalmoeke Kobe en Frauke! Mijn grootste wens is dat we elkaar gaan blijven zien en dat jullie moeke blijven kennen tot jullie groot zijn, zodat jullie weten wie er een groot deel uit heeft gemaakt van jullie opvoeding van baby tot kleuter! Want het was een plaats waar jullie bijna zo thuis waren als bij jullie eigen thuis.
Hoe kan ik jou ooit bedanken moeke voor alles wat je deed voor onze twee pateekes?

10001_10151826498859918_936222283_n

Gelukkig hebben we nu nog twee volle weken om af te tellen tot je voor de eerste keer naar school gaat! Maar als we ons ‘wenmomentje’ van afgelopen week mogen geloven, dan ga jij zonder problemen door de grote schoolpoort stappen terwijl mama met een klein hartje achterblijft. Het leven van een moeder kan toch hard zijn…

Hoe was dat bij jullie? De laatste dag bij de onthaalmoeder en de overstap naar de grote school? Ben benieuwd!

peuterklas

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  inspinration
  december 19, 2014 at 10:09 pm

  Nieuwe fase, spannend en verdrietig. Wat heerlijk dat jullie zo’n fijne onthaalmoeder hadden. Geniet van de kerst en daarna veel plezier met de schoolperiode!

 • Reply
  Sofie Waem
  december 20, 2014 at 6:37 am

  Ik zal het je weten zeggen…3 februari is het bij ons zo ver! Ik mag gelukkig nog een vervolgje breien aan de crèchetijd, na een kleine break mag ukkepuk 2 in oktober de grote zus achterna en word ik herenigd met de überleuke crèchemadammen. Maar zal het binnenkort ook even lastig hebben :-s Hoofdstuk afgesloten, nieuw te gaan! Maar Jade is er klaar voor en Frauke duidelijk ook!! Veel succes meiden 😉

 • Reply
  Wendy (petite couture)
  december 20, 2014 at 7:36 am

  Moh zeg… ik zit hier al bijna mee te snotteren. Hier gaat de kleinste in september naar school. Enerzijds kijk ik daar naar uit, maar wat ga ik onze warme onthaalmoeder ook missen! Duim dat Frauke vlot de overstap maakt!

 • Reply
  Maaike VdP
  december 20, 2014 at 11:12 am

  Dat moment is bij mij nog een drietal jaar ver ver weg… Zo ook het moment dat ik buikbabytje de eerste keer naar onze “Tante Nancy” zal moeten brengen… Maar na het lezen van jouw überlieve blogpost en het terugdeken aan de eerste ontmoeting met onze “Tante Nancy”, weet ik/hoop ik dat dat allemaal wel slim komt!

  succes met het nieuwe avontuur!

 • Reply
  Davina
  december 20, 2014 at 12:01 pm

  Hier ging dat zonder problemen! Sam keek al lang uit om eindelijk naar school te mogen gaan (is in september gestart) en ze amuseert zich daar echt wel kostelijk. En nu is het zalig om te zien hoe ze al juffrouwtje speelt 🙂

 • Reply
  Sheena
  december 20, 2014 at 1:24 pm

  Bij ons is het dinsdag de laatste dag bij de onthaalmoeder, na de kerstvakantie gaat onze oudste ook naar school! Ik ben dit weekend al wat afscheidscadeautjes gaan kopen voor zijn fantastische onthaalmoeder en ik zou kunnen blijven kopen omdat niets genoeg lijkt om te tonen hoe dankbaar ik ben voor haar goede zorgen. Ik ben heel blij dat onze jongste zoon nog bij haar zit zodat het afscheid voor mijzelf iets minder definitief is want het is toch een stukje familie dat je moet loslaten … zowel voor ons als voor de kinderen.
  Alvast veel succes voor de eerste schooldag! 🙂

 • Reply
  Sofinesse
  december 20, 2014 at 2:37 pm

  Ik denk dat ik het voorlopig nog een klein beetje aankan, omdat ik weet dat ik er over een paar maanden opnieuw ga staan met een vers kleintje. Maar toch. Je komt daar elke dag, de verzorgsters zijn fantastisch, ik vind het eigenlijk echt verschrikkelijk. En hij is zo klaar voor school, maar toch…Een grote stap! Succes Frauke!

 • Reply
  Lies
  december 21, 2014 at 8:24 am

  Ik kan me voorstellen dat het hard was en dat het nog slikken wordt die eerste schooldag maar zoals met alles ga je dat als geweldige moeder doen en komt het dus helemaal goed 🙂

 • Reply
  Karolien
  december 22, 2014 at 10:20 am

  Vrijdag was het hier ook Jaspers laatste dag in de creche (http://karootje.blogspot.be/2014/12/jasper-skate-school-tegemoet.html)
  Voor ons was het gelukkig geen definitief afscheid. Twee maanden slechts naar 1 locatie voordat we met ons nummerke drie terug naar de creche kunnen.

 • Reply
  Mavrick
  november 16, 2016 at 2:20 pm

  Now we know who the selnsbie one is here. Great post!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.