Buy nothing new: een uitdaging voor mijzelf

IMG_0697
‘Wie heeft zin om mee te doen aan de ‘Buy Nothing New-Maand?’ Die vraag kreeg ik op het werk en ik voelde mij meteen geroepen om mee te doen, al moet ik meteen toegeven dat ik de derde dag van de maand al gefaald heb. Maar officieel ben ik dus afgelopen maandag begonnen met deze leuke uitdaging: koop niets nieuws (op eten & drinken, medicijnen en cosmetica na) deze maand, dat is alles! Tweedehands kopen, weggeven, ruilen, delen, lenen, huren, zelf maken, repareren, opleuken & herontdekken. Vergeten kledingstukken opnieuw gaan dragen, blij worden van teruggevonden spullen, geld besparen en leuke  ervaringen opdoen, dat mag allemaal wel!
Schermafbeelding 2015-10-08 om 18.34.32
Koopziek ben ik niet echt, maar zoals elke vrouw of mama koop ik wel eens graag een mooi stuk voor mijzelf of voor de kindjes in een leuke (web)winkel. Sinds mijn minimale garderobe is het veel gemakkelijker geworden, want ik koop sowieso alleen maar stukken die ik echt nodig heb!
Ik ga zeker zo graag naar Kringwinkels of ik maak cadeautjes graag zelf. Het zal mij uitdagen om creatief te zijn of om af en toe stop te zeggen en bewuster om te gaan met mijn centjes.
Maar in de plaats krijg ik wel een extra budget aan het einde van de maand om over te schrijven naar onze spaarrekening.

Ik heb er alvast zin in! Een verslagje krijgen jullie aan het einde van de maand!
Doen jullie ook mee? Inschrijven voor deze leuke uitdaging kan hier!
IMG_0696

 

15 thoughts on “Buy nothing new: een uitdaging voor mijzelf

 1. Oei, ik kocht ook al een nieuwe trui voor Berre en daarnet nog stofjes…
  En de maand is al een week bezig. En cadeaus mogen wellicht ook niet? 😉
  Zou wel eens een uitdaging zijn voor mezelf hoor! 🙂

 2. Dat zou pas een uitdaging zijn… Ik denk erover na, kan het ook nog in november of moet dat echt deze maand zijn? Ik zoek wel eens op de link 🙂 ik ben in elk geval superbenieuwd naar jullie ervaringen!

 3. mmmm ik heb nu al 2 maand niets nieuw gekocht. Ik ga eigenlijk altijd in de solden kopen en voor de rest van het jaar 1 of 2 keer de stoffenwinkel of veritas in om naaispullen te kopen die op geraken. Maar echt he voorlopig nog niet veel gekocht 😉

 4. Is dat alleen voor jezelf, of voor het hele huishouden? Voor mezelf is dat écht niet moeilijk (ik kom nauwelijks toe aan iets kopen voor mezelf), maar voor de kinderen… Met drie jonge kindjes is er altijd eentje dat iets nodig heeft…

 5. Ik hou het zo sober mogelijk zonder daar veel nadruk op te leggen want ik ken mezelf: als ik echt zou meedoen dan lukt het gegarandeerd niet terwijl ik het nu vrij aardig kan. Deze maand zal er wel wat gezondigd worden aangezien dochterlief jarig is maar voor mezelf hou ik het sober en de wederhelft heeft daar absoluut geen problemen mee 🙂

 6. Paar jaar geleden deed ik mee aan Stoppen met Shoppen. Heb toen een heel jaar (en eigenlijk ook wat langer) niets gekocht van kledij. Hielp natuurlijk wel dat ik volop in de verbouwingen zat 🙂
  Succes ermee 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.