0
MAMA ZIJN Uncategorized

Buy nothing new: een uitdaging voor mijzelf

IMG_0697
‘Wie heeft zin om mee te doen aan de ‘Buy Nothing New-Maand?’ Die vraag kreeg ik op het werk en ik voelde mij meteen geroepen om mee te doen, al moet ik meteen toegeven dat ik de derde dag van de maand al gefaald heb. Maar officieel ben ik dus afgelopen maandag begonnen met deze leuke uitdaging: koop niets nieuws (op eten & drinken, medicijnen en cosmetica na) deze maand, dat is alles! Tweedehands kopen, weggeven, ruilen, delen, lenen, huren, zelf maken, repareren, opleuken & herontdekken. Vergeten kledingstukken opnieuw gaan dragen, blij worden van teruggevonden spullen, geld besparen en leuke  ervaringen opdoen, dat mag allemaal wel!
Schermafbeelding 2015-10-08 om 18.34.32
Koopziek ben ik niet echt, maar zoals elke vrouw of mama koop ik wel eens graag een mooi stuk voor mijzelf of voor de kindjes in een leuke (web)winkel. Sinds mijn minimale garderobe is het veel gemakkelijker geworden, want ik koop sowieso alleen maar stukken die ik echt nodig heb!
Ik ga zeker zo graag naar Kringwinkels of ik maak cadeautjes graag zelf. Het zal mij uitdagen om creatief te zijn of om af en toe stop te zeggen en bewuster om te gaan met mijn centjes.
Maar in de plaats krijg ik wel een extra budget aan het einde van de maand om over te schrijven naar onze spaarrekening.

Ik heb er alvast zin in! Een verslagje krijgen jullie aan het einde van de maand!
Doen jullie ook mee? Inschrijven voor deze leuke uitdaging kan hier!
IMG_0696

 

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Lore
  oktober 8, 2015 at 5:16 pm

  Ik deelde gisteren mijn bevindingen na 1week 🙂

  • Reply
   Johanneke
   oktober 8, 2015 at 7:02 pm

   Ik deelde gisteren ook mijn bevindingen na week 1. Een leuke uitdaging ondanks mijn liefde voor second hand!

 • Reply
  Liese
  oktober 8, 2015 at 6:37 pm

  Oei, ik ben al gefaald…

 • Reply
  Joke Lamaire
  oktober 8, 2015 at 6:43 pm

  Oei, ik kocht ook al een nieuwe trui voor Berre en daarnet nog stofjes…
  En de maand is al een week bezig. En cadeaus mogen wellicht ook niet? 😉
  Zou wel eens een uitdaging zijn voor mezelf hoor! 🙂

 • Reply
  Barbara
  oktober 8, 2015 at 7:08 pm

  Dat zou pas een uitdaging zijn… Ik denk erover na, kan het ook nog in november of moet dat echt deze maand zijn? Ik zoek wel eens op de link 🙂 ik ben in elk geval superbenieuwd naar jullie ervaringen!

 • Reply
  SaSiBeau
  oktober 8, 2015 at 8:03 pm

  mmmm ik heb nu al 2 maand niets nieuw gekocht. Ik ga eigenlijk altijd in de solden kopen en voor de rest van het jaar 1 of 2 keer de stoffenwinkel of veritas in om naaispullen te kopen die op geraken. Maar echt he voorlopig nog niet veel gekocht 😉

 • Reply
  Saar
  oktober 8, 2015 at 8:24 pm

  Ik wil dat kunnen maar ben ik te laat?

  • Reply
   Joke Lamaire
   oktober 8, 2015 at 8:26 pm

   Nee jong Saar, ik doe het ook, vanaf morgen! 🙂

 • Reply
  Ellen Naait
  oktober 8, 2015 at 8:31 pm

  Dat klinkt ontzettend moeilijk!!
  Succes!

 • Reply
  Marlies
  oktober 9, 2015 at 7:16 am

  Is dat alleen voor jezelf, of voor het hele huishouden? Voor mezelf is dat écht niet moeilijk (ik kom nauwelijks toe aan iets kopen voor mezelf), maar voor de kinderen… Met drie jonge kindjes is er altijd eentje dat iets nodig heeft…

 • Reply
  Marie
  oktober 9, 2015 at 12:15 pm

  Wat een leuk initiatief! Het lijkt me erg moeilijk… en het zal zeker tot nadenken aanzetten. Ik doe mee!

 • Reply
  ElsS
  oktober 9, 2015 at 6:17 pm

  Ik hou het zo sober mogelijk zonder daar veel nadruk op te leggen want ik ken mezelf: als ik echt zou meedoen dan lukt het gegarandeerd niet terwijl ik het nu vrij aardig kan. Deze maand zal er wel wat gezondigd worden aangezien dochterlief jarig is maar voor mezelf hou ik het sober en de wederhelft heeft daar absoluut geen problemen mee 🙂

 • Reply
  Heidi
  oktober 12, 2015 at 3:54 pm

  Paar jaar geleden deed ik mee aan Stoppen met Shoppen. Heb toen een heel jaar (en eigenlijk ook wat langer) niets gekocht van kledij. Hielp natuurlijk wel dat ik volop in de verbouwingen zat 🙂
  Succes ermee 🙂

 • Reply
  Kim (Groene Pumps)
  oktober 14, 2015 at 10:41 am

  leuk initiatief, maar aangezien ik binnenkort uit mijn kleren ga scheuren, ga ik toch passen (ook al doe ik mijn best om 2e hands zwangerschapskleding in mijn maat te vinden)

  Succes!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.