0
EROPUIT

5 x leuke kerstvakantietips

Het is kerstvakantie! Eindelijk! Wat heb ik hier naar uitgekeken! Mijn afwezigheidsassistent is ingeschakeld en mijn hoofd zit al bij alle leuke dingen die wij deze vakantie gepland (en niet gepland) hebben.

Met deze 5 tips beleef je de leukste kerstvakantie ooit:

PDP_winter_vereenvoudigd
1. Winter Plopsaland gecombineerd met de Samson en Gert Kerstshow

Dit weekend zit ik met de kindjes aan zee, dat alleen al is een geweldige kerstvakantietip, want wat is er leuker dan in de winter lekker uit te waaien op het strand? Als afsluiter mogen we maandag naar de première van de Samson en Gerst Kerstshow, how cool is that? Het is omdat ik als kind zelf nog op de schoot van Gertje heb gezeten en zelf naar hun kerstshows ben geweest, dat ik het zooooo geweldig vind dat ik dit nu zelf met mijn kindjes kan doen. Met duizenden lichtjes, dennenbomen en tal van extra winterattracties, wordt het een uitstapje om nooit meer te vergeten! Ik zal jullie volgende week weten zeggen of het de moeite was ;-).

newsfeed_1columns
2. Dagje Antwerpen gecombineerd met een bezoekje aan de Zoo en de Expo Mammoeten, dinosaurussen en andere giganten
M
et de trein gaan we een dagje naar Antwerpen, dat op zich is al een evenement voor Kobe en Frauke. We houden halt bij de spectaculaire expo over de oertijd, als Kobe dinosaurussen kan zien, wordt hij gek! In de Zoo zijn we benieuwd naar het China Light Festival. Chinese kunstenaars toveren de Antwerpse ZOO om in een sprookjesachtig paradijs met een lichtspektakel!

2948_niet-drummen_promobeeld_cropped
3. Muziektheatervoorstelling NIET DRUMMEN
Echt iets voor mijn twee muzikale talentjes Kobe en Frauke! Knikkers, bollen, ballen, drumvellen, trommels, water… Een magische tocht in een merkwaardig decor. Een schaduwbeeldkunstenaar, een fluitist-saxofonist en een percussionist nemen heel jonge kinderen en hun (groot)ouders mee op een ontdekkingstocht van klanken, geluidjes, muziek en ritmes. Jong en oud, klein en groot genieten van een beeldend concert. Rock ‘n’ Roll en poëzie.

King Julien Netflix

4. Een dagje cocoonen in de zetel met Netflix
Sinds we Apple Tv hebben deze week, trouwens een echte aanrader, kunnen we gezellig met z’n allen Netflixen. We kijken hard uit naar All Hail King Julien en de bijhorende dansjes. En er zijn te veel leuke films die we kunnen bekijken deze kerstvakantie, nog nooit zoveel leuke kerstfilms gezien onder de kerstboom. Nostalgie ten top!
Schermafbeelding 2014-12-20 om 07.56.31

5. Zelf een tipi maken en er uren in (mee)spelen
Op de blog van Deborah vond ik een werkbeschrijving om zelf een tipi te maken en bij IKEA vond ik stof om ermee aan de slag te gaan. Kobe en Frauke krijgen dit jaar een zelfgemaakte tipi als kerstcadeau, wedden dat ze er dol op zullen zijn?

DIY tipi
En nu ga ik mij mij klaarmaken om naar zee te vertrekken!
Laten jullie mij nog weten wat jullie gaan doen deze vakantie? Alle tips welkom!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Miss Fabuleus
    december 20, 2014 at 9:14 am

    Ik vul graag aan met mijn lijstje ideeën dat sinds gisteren op mijn blog staat. Inspiratie genoeg om de hele kerstvakantie door te komen met of zonder kinderen!
    http://bit.ly/1DRcale

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.