0
Daguitstappen EROPUIT Kinderactiviteiten

Expeditie Familie : een onvergetelijk weekend

Wil jij ook eens…

  • op weekend met je familie ver weg van de drukke maatschappij, maar dicht bij elkaar?
  • de drukte bye bye zwaaien en de rust dag zeggen?
  • écht in contact gaan met andere ouders en kinderen?
  • genieten (met natuurlijk marshmallows bij het vuur)?
  • werken aan een sterkere familieband en helemaal zen naar huis?

Dan is dit gezinsweekend vast iets voor jullie…

Toen Steven en ik enkele maanden geleden ons weekendje weg aankondigden, waren we overdonderd door de enthousiaste reacties. Een fijne samenwerking met Geert van de Outdoorschool zorgde ervoor dat ons weekendje op een kik en een mik was uitverkocht en het was dus alleen nog aftellen om te vertrekken.

Backpackerscamp
Afgelopen weekend trokken we met pak en zak een een grote portie goesting richting backpackerscamp – onze place to be voor de komende twee dagen. Niet alleen mijn lief en ik hadden er ongelooflijk veel zin in, ook wolvenkinderen Kobe en Frauke hadden keiveel zin in een weekendje avontuur en buitenspelen.

En het moet nog eens gezegd worden: een weekendje ontkoppelen in de natuur samen met gelijkgestemde zielen is intens maar doet ongelooflijk veel deugd. Gewoon zijn, samen zorgen voor het eten, buiten zijn en leven op het ritme van de natuur (ja ook in de regen!), avonturen beleven zonder filter, batterijduur of WIFI. Heeeeerlijk!

Van vuur maken, wandelen in de natuur tot wildfullness

Ons weekend stond volledig in het teken van ZIJN. Van magie vinden in de bomen, kamperen, de vlammen én de bossen. Vrijdagavond maakten we kennis met elkaar bij een gezellig kampvuur, heerlijk hoe dit mensen op zo’n korte tijd zo dicht bij elkaar kan brengen. Zaterdagochtend vroeg uit de veren om samen het ontbijt voor te bereiden, af te wassen (jaja, iedereen zorgde voor elkaar) en ons klaar te stomen voor de vuurworkshop. Want niets is zo fascinerend als vuur maken, toch? Geert maakte zowel de kinderen als de ouders wegwijs in het zelf maken van vuur. Met enige voorzichtigheid, maar met een vuurschaal, een magnesium vuurstick en materiaal als watten, kokostouw, takjes en berkenhout kan iedereen met een beetje durf snel vuur leren maken. WoW!

Al snel kregen we een hongerke dus de overheerlijke verse soep met brood ging er bij iedereen goed in.
In de namiddag stond er een leuke wandeling op ons programma. Geert is een gediplomeerde bergwandelgids en hij houdt er vooral van om mensen kennis te laten maken met de magie van de bergen. Maar dit weekend nam hij ons mee naar de mooie bossen van Mouzaïve. En ook hier moeten we het beamen: samen wandelen doet wat met ons. Zowel de kleinste stappertjes als de grote mensen genoten met volle teugen van deze wandeling. Onderweg kregen we extra uitleg over de magie van sommige planten en als kers op de taart werden we beloond met een prachtig zicht over onze Belgische Ardennen vanop de uitkijktoren.

Zelf fakkels maken
Altijd al willen weten hoe je zelf fakkels maakt? Tijdens ons weekendje werden we verrast door NellNaturel.
Zij geeft regelmatig natuurworkshops en verraste onze kinderen met een workshop zelf fakkels maken. Een stok, enkele oude lakens, ijzerdraad en parafine. Meer heb je niet nodig om zelf een fakkel te knutselen en daarna te genieten van een fakkeltocht. Geluk zit toch in de kleine dingen, dat is dit weekend meermaals bewezen.

Onze zaterdag werd onvergetelijk door een boottochtje, een overheerlijke BBQ, marshmellows aan het kampvuur en een gezellige avond onder ouders waarbij we het allemaal wat warmer kregen vanbinnen.

Om nooit meer te vergeten
Zondagochtend weer vroeg uit te veren en beseffen dat ons weekendje al bijna achter de rug was. Het is gek hoe snel de tijd ook weer vliegt, zelfs als je vertraagt.
Na weer een lekker ontbijtje, was het tijd voor twee workshops. Ouders en kinderen konden samen een workshop wildfulness volgen. Wildfulness is een woord dat zichzelf omvat. Het is een manier die beleving van mindfullness en natuur verbindt. Katrien ging aan de slag met een workshop meditatie en leuke oefeningen om ouders en kinderen met elkaar te verbinden en nog meer te leven in het NU.

Tip: je kan Katrien ook boeken voor een workshop of een kampje Fluisterwoud bij haar volgen, aanrader van jewelste.

Koekebakkevlaaien

Taartenmadam Mieke van Koekebakkevlaaien liet ons kennismaken met de eenvoud van eten en hoe gemakkelijk je zelf gezonde snoepjes kan maken. Dadelballetjes, chocolade met studentenhaver en zeewierchipskes, de mama’s en de papa’s maakten dit allemaal zelf, proefden en genoten met volle teugen. Wie likt er bij jou thuis de pot uit?

En dan was het einde van ons weekendje al weer bijna voorbij…
Iedereen, ja echt iedereen, genoot met volle teugen! En bij sommigen vloeiden er zelfs traantjes bij het afscheid.

Ook ik besef weer dat leven in de natuur, kamperen, vuur maken, samenzijn met mijn gezin en back to basics gaan van mij de gelukkigste vrouw op aarde maakt. Terugplooien naar de essentie en even alles uitschakelen, het is iets wat elk gezin af en toe eens zou moeten doen.

Wie daarom op de hoogte wilt blijven van wat wij van plan zijn, schrijf je alvast in op onze mailinglist en wie weet komt er nog wel een Expeditie Familie?

Kan je niet wachten?
Schrijf je dan in op één van de bushcraft weekends of gezinsbivaks van de Outdoorschool, aanradertjes van jewelste, één voor één!

Tip: via Instagram kan je nog even meedoen met onze superleuke give-away en kans maken op onze superleuke goodiebag gevuld met leuke kampeerspullen van Decathlon.

Dit bericht bekijken op Instagram

Net terug van een heerlijk weekendje loskoppelen midden in de natuur. Om nog eventjes in de sfeer te blijven doen we een leuk wedstrijdje! // Win 3x een geweldig gevulde totebag met leuks voor het hele gezin. ? • Hoe winnen? • ✅ Geef een hartje ❤ op de foto ✅ Volg @stevengielis_ ✅ Extra kans: tag iemand in de comments? • Wat zit er in de totebag? • Mijn boek ‘Happy Kids’ : meer dan 100 gratis of betaalbare uittips voor een flinke dosis inspiratie + leuke, duurzame en goedkope DIY-tips for kids.? • Het boek ‘Opvoeden tot zelfvertrouwen’ van @stevengielis_: de tools in handen om samen met je kind te bouwen aan meer zelfvertrouwen. ? • Een coole drinkbus, een kamper-lantaarn, een hiking regenponcho en een hoedje van @decathlonbe! ? • There’s no WIFI in the forest ?… But you will find a better connection! Preregistreer je nu al voor onze volgende #expeditiefamilie via expeditiefamilie.be! ••• ••• #ouderschap #opvoeding #kamperen #outdoorschool #zitdazo #survival #expeditiefamilie #decathlon #giveaway

Een bericht gedeeld door Lobke ? Leuke Wereld ? (@mamalobke) op

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.