0
EROPUIT Uncategorized

Tijd voor mijn lief

Afgelopen zondag was het poeperkesdag! Thuis komt het er misschien niet altijd van, maar wanneer mijn Lief en ik onder ons tweetjes weggaan, komt er meestal een moment waarop je net als vroeger hunkert naar elkaar en echt tijd maakt voor elkaar. Mijn Lief fluistert soms in mijn oren: “Ik mis je schatteke!”, vaak terwijl onze twee kleine monsters alle aandacht altijd en overal opslorpen. Herkenbaar? Daarom vinden wij het belangrijk om op geregelde tijdstippen echt tijd voor elkaar te maken, want anders kijken we maar al te vaak nostalgisch terug op ons kinderloze tijdperk. En zo hebben wij dus de poeperkesdag ingevoerd: om de één à twee maanden maken we echt tijd voor elkaar en gaan we ergens iets leuks samen doen. Een cinemaatje, een etentje, een citytripje… Maar afgelopen zondag deden we echt iets leuks: we gingen privé-wellnessen in wat wij voortaan onze tweede kleine hemel op aarde noemen: Le Goz’eau in Hoeselt. Even naar Limburg rijden vinden wij niet erg, want ik heb Limburgse roots dus dat voelt sowieso altijd aan als een beetje thuiskomen daar.

Deze prachtig gerenoveerde vierkantshoeve is de ideale uitvalsbasis voor een avondje uit met twee. Wanneer we hier aanbellen, worden we hartelijk ontvangen door gastvrouw Elisabeth. We voelen ons hier inderdaad meteen een beetje thuiskomen, zo fijn! De sympathieke vrouw des huizes geeft ons een rondleiding en vertelt ondertussen wat ons de komende 3 uur te wachten staat:
– een unieke Bio sauna met zoutbron (heeeeeeeeerlijk!), gevolgd door een behandeling met afkoelingsijs
– een infraroodcabine
– een Turks stoombad (hamman)
– een zalige ontspanningsruimte met een lekker warme haard en één van mijn favoriete magazines
Buiten is er nog een zwembad en jacuzzi met extra zacht water, je moet het zelf eens ervaren om het te geloven.
We worden nog meer verwend, want Elisabeth maakte voor ons een lekker Toscaans arrangement klaar met Italiaanse delicatessen van panchetta, chorizo, olijfjes, mozzarella tot verse snoeptomaatjes enzovoort. Dat gecombineerd met een heerlijk glaasje wijn is inderdaad puur genieten!
Fijn om te weten, Le Goz’eau is tevens een concept store dus je kan stukken uit de zaak kopen zoals onder andere de Pure lijn van Pascale Naessens waar Elisabeth zelf dol op is!
Mijn Lief en ik genieten echt drie uur van de wellness en van elkaar. De tijd staat letterlijk even stil en we moeten toegeven dat ons dit echt goed heeft gedaan. We hebben bewust tijd voor elkaar gemaakt, gepraat over andere dingen dan de kinderen en het werk, maar ook gewoon stil geweest en genoten van het moment. Heerlijk! Dit is echt een aanrader voor elk koppel met kleine kinderen die eens echt tijd voor elkaar willen maken.
Na onze sessie maakten we nog een gezellig praatje Kurt en Elisabeth, de immer sympathieke eigenaars van Le Goz’eau. Zo kwamen we te weten dat Kurt een verhalenwandeling samengesteld en uitgeschreven heeft voor de gasten van Le Goz’eau. Kurt is al jaren gefascineerd door de Hoeseltse natuur en oude verhalen daaromtrent en daarom besloot hij dit opmerkelijk stukje natuur in een verhalenwandeling te gieten. Volgens hem een boeiende toch vol verhalen waar hij je als gids zal begeleiden (je kan het ook zonder gids doen) en waarbij je wandelt door holle wegen, velden, steegjes, bossen en geniet van -in het seizoen- de schitterende Limburgse bloesempracht! Wij hebben ons alvast laten overtuigen en gaan zeker nog terug met ons mama en onze kindjes om de verhalenwandeling eens te beleven. En als we daar dan toch zijn eens wellnessen met de kindjes, want ook kinderen zijn er van harte welkom!
Le Gozeau – Hooilingenstraat 46 – 3730 Hoeselt – www.legozeau.be
Ik ben blij en helemaal terug opgeladen!
En jullie,  hebben jullie ook van die kleine hemeltjes op aarde? Alle tips zijn welkom!
Wie naar De Leuke Mamamarkt komt op 30 november, krijgt een kortingsbon van 20 euro op een sessie van 3 uur privé wellness voor 2 personen in Le Goz’eau.

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.