0
KINDERKOST Uncategorized

Wat zit er in je diepvries?

inventaris diepvries
Vlak voor mijn grote vakantie aten we onze diepvries leeg om hem te ontdooien zodat ik hem tijdens de vakantie opnieuw kan vullen. Ook tijdens een thuisvakantie kan eten in de diepvries handig zijn, denk maar aan je leuke lange daguistapjes waarna je geen zin meer hebt om te beginnen koken en een potje klaargemaakte spaghettigsaus een hemels geschenk is!

Deze keer wil ik het anders aanpakken! Ik wil niet meer moeten nadenken over wat er allemaal in mijn diepvries zit, want ik herinner mij meestal alleen het laatste dat ik erin gestopt heb en ben die lekkere tomatensoep van een paar weken geleden al lang vergeten! Herkenbaar?

Speciaal voor mijzelf én voor jullie maakte ik een handige inventaris voor de diepvries. Ik probeerde het vroeger al eens om een diepvrieslijstje bij te houden in Evernote, maar daar hebben de andere leden van mijn gezin natuurlijk niets aan. Print deze inventaris uit, kleef hem met washitape op je diepvries en leg een balpen in de buurt. Elke keer je iets in je diepvries stopt, schrijf je het op, maar ook elke keer als je iets uit je diepvries haalt, schrijf je het op. Nooit meer stress en nooit meer eten weg moeten gooien!

Inventaris_diepvries
Nog enkele tips:
* Eten in de diepvries is lang houdbaar, maar niet eeuwig! Gesneden groenten zijn 3 maanden houdbaar, rauwe kip 9 maanden, kant-en klare maaltijden 3 maanden…hier vond ik een handig lijstje!
* Op de verpakking plak ik ook altijd een etiketje en schrijf ik erop wat er in zit en welke dag ik het bereid heb
* Organiseer je diepvries: soep bij soep, kant-en klaar bij kant-en klaar, brood bij brood. Zo vind je altijd alles terug!

Hoe zit het bij jullie? Hebben jullie nog ultieme diepvriestips?
En wij, wij koken deze week lustig verder om onze vriezer terug vol te krijgen :-).

Prettige feestdag!

De printable voor het leuk weekmenu dat ik eerder dit jaar maakte, kan je hier downloaden.

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Inge Moreels
  juli 21, 2015 at 7:24 am

  Super, dit had ik net nodig! Vorige week heel de diepvries leeggemaakt en uitgekuist, bedankt!!

 • Reply
  Annelies
  juli 21, 2015 at 8:54 am

  Ik ben ook net begonnen met een actie “eet de diepvries leeg”. Want er kwam altijd maar bij en ging nooit iets uit. En zo doe je nog eens ontdekkingen. Vandaag bijvoorbeeld eten we een totaal vergeten bloemkoolcurry! 🙂

 • Reply
  Judith
  juli 21, 2015 at 7:25 pm

  Oh, leuk idee! Ga ik op mijn diepvriezer kleven. En met zo’n pen aan een touwtje ernaast 🙂

 • Reply
  Liselot (Made by Lot)
  juli 21, 2015 at 10:39 pm

  Dankjewel! 🙂 dit komt goed van pas bij ons.

 • Reply
  Liese
  juli 22, 2015 at 7:59 pm

  Mijn diepvries zit tjokvol. We kozen indertijd voor een model met schuiven maar hij is gewoonweg veel te klein!

 • Reply
  Ann Coemans
  juli 23, 2015 at 7:26 pm

  Hier hetzelfde probleem als bij Annelies. Ik stop er vanalles in, maar hamster dan teveel. Er komt te weinig terug uit. 🙂 Dus we beginnen ook hier de ‘ik eet de diepvries leeg’-actie. Dan vul ik hem terug met jouw handige lijstje!

 • Reply
  Chateligne Dupantalon
  augustus 6, 2015 at 7:23 am

  Onze diepvries heeft recent zèlf besloten om schoon schip te maken: tijdens een paar daagjes weg, bleek ie de geest te hebben gegeven. Wel een kostelijke manier om je diepvries leeg te maken natuurlijk…
  Met de gloednieuwe, lege diepvries ben ik goed begonnen om alles zijn eigen vak te geven èn goed te noteren op de doos of zak wat en wanneer, maar intussen zit ie alweer zodanig vol dat ik het overzicht toch weer kwijt ben natuurlijk. Dus dit komt goed van pas, thanx a lot!

 • Reply
  Barbara
  juni 1, 2016 at 2:55 am

  leuk!! en handig!! als we binnenkort in ons huisje gaan zitten, ga ik dit proberen te doen!! dankjewel ook voor de printable!!

 • Reply
  peggy
  april 20, 2018 at 7:32 pm

  zojuist uitgeprint
  morgen vriezer 1 ontdooien en eten wat noodzaak is, vriezer 2 die week erop en dan alles inventariseren
  hier was ik zonder te weten naat op zoek

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.