0
Uncategorized Zelfgemaakt

DIY: dinosaurus wordt prehistorische tandenborstelhouder

Hier wordt heel wat gespeeld met dinosaurussen de laatste tijd. Kobe is echt bezeten door dino’s! Op Pinterest maakte ik een board met leuke dino-ideetjes voor zijn verjaardagsfeestje, want onze flinke man wordt al 4 (!) deze maand! En hij mag 4 kindjes uitnodigen.
Kobe keek heel raar op toen ik één van zijn dino’s plots een roze kleur gaf. Waarom mama? Ja, we zitten in die fase ondertussen. Daarom schatteke.

Wat nodig?
Middelgrote of grote plastic dinosaurussen (check www.2dehands.be of Action!)
Spuitbus witte grondverf
Spuitbus lak in felle kleur
Mesje
Plastic spuitjes of reageerbuisje
Zo ga je te werk
1. Wie een prehistorische tandenborstelhouder wilt maken, boort of maakt met een mes twee gaten in het midden van de dino. Stop er een plastic spuitje of een reageerbuisje in.
2. Vind je de dino’s te mooi om te verven? Dan kan je ze natuurlijk zo gebruiken. Toch liever een opvallend kleurtje? Ontvet de dino goed en spuit een witte grondlaag. Laat goed drogen.
3. Spuit de dino in je favoriete kleur en laat opnieuw goed drogen. Tandenpoetsen zal nooit meer saai zijn!
De vakantie is ondertussen halfweg! Kobe telt al af om opnieuw naar school te gaan. Maar ons wacht nog een weekje vakantie in het Hof Van Saksen te Nederland eind deze maand.
Wie zich toch nog thuis verveelt, vindt zeker nog inspiratie en bezigheidstherapie in Het Leuke Vakantieboek dat ik recent uit bracht.
Have a nice one!
x
Lobke
Cover: Mieke Dalle
Foto dino: Els Bauwelinck

You Might Also Like...

5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.