0
Uncategorized

Waarom elke blogster naar de Blogcademy zou moeten

Afgelopen weekend ging ik naar het meest hippe weekend, maar vooral het leerrijkste weekend ooit in mijn leven. Eerder vertelde ik jullie al over de blogschool in Amsterdam aka The Blogcademy waar ik de tofste blogmadammen ooit ontmoette. Gala Darling, Kat Williams en Sauna Haider, you guys are awesome! Het leukste filmverslag vind je alvast hier!
Het was trouwens het allereerste weekend sinds de geboorte van onze kinders dat mijn Lief een heel weekend (!) alleen zorgde voor Kobe en Frauke. Dat mama voor het werk weg moet geen excuus meer zijn, mijn ventje heeft dat fantastisch goed gedaan en de kids vonden het geweldig! Meer van dat graag, want gelukkige moeders hebben gelukkige kinderen, nietwaar? Back to the Blogcademy.
De reden waarom ik naar The Blogcademy ging was dubbel.
Enerzijds omdat ik voor Femma werk aan een project (inclusief boekje) voor creatieve blogsters. Het moet DIY-ers enerzijds goesting geven om zelf een blog op te starten. Zij die er al eentje hebben zullen hier massa’s inspiratie opdoen, leren hoe ze een goede tutorial schrijven, te weten komen hoe ze goeie blogfoto’s moeten maken enzovoort. Klinkt leuk, nietwaar?
Anderzijds wil ik na twee jaar Leuke Wereld een geweldige restyling doen en eindelijk eens overschakelen naar WordPress. Wordt zeker vervolgd.

Waarom iedereen volgens mij naar de Blogcademy moet:

– Je krijgt er massa’s inspiratie! Dag 1 was ik ‘confused’ en ‘overload’, maar dag 2 had ik meer dan ooit zin om verder te bloggen. Bloggen is nog lang niet gedaan, integendeel!
– Je onderhoudt er ongelooflijk hard je Engels, seriously!
– Je leert onder andere hoe je de perfecte selfie trekt (op de volumeknop van je iPhone duwen in plaats van je Homeknop kan al helpen)
– Je leert er bloggers van over de hele wereld kennen, maar ook andere leuke Belgische bloggers zoals zij en zij waren aanwezig.
– Deelnemen kost veel geld, maar dat is het meer dan waard. Zeker omdat je leert hoe je geld kan verdienen met je blog.
– Je krijgt er persoonlijk advies voor je eigen blog waardoor je nog meer goesting krijgt om te (her)-beginnen
– Je krijgt er ongelooflijk veel informatie voor in de plaats, een gevulde goodiebag, glitteroortjes van Crown and Glory en een weekend dat je echt nooit meer vergeet!
Een leuk weekendje Amsterdam met de girls maakte het extra leuk:
– We verbleven in het hippe Brooklyn Hotel, een aanrader voor een weekendje Amsterdam. Met de veerboot ben je zo in het Centrum.
– We sliepen met 3 op een kamer en dat was gezellig, 3 vrouwen onder elkaar, jullie kunnen het jullie al voorstellen. Lies en ik maakten kennis met de Steampod van Soetmin. I’ll die for it!
Conclusie? Mama moet meer weg met leuke vriendinnen!


Gala, Kat en Shauna, because we are so thankful for the weekend, we made a video for you with some afterthoughts, don’t forget to laugh!
                   

                                      #theblogcademy afterthought 2 from Lobke on Vimeo.

xxx
Lobke

You Might Also Like...

25 Comments

 • Reply
  Twee emmerkes water
  augustus 6, 2014 at 6:28 am

  zotte dozen 🙂

 • Reply
  la merlette blanche
  augustus 6, 2014 at 6:37 am

  Overschakelen naar WordPress, serieus? 🙂 Ik ben benieuwd naar je motivatie! En verder: ik heb de foto’s op Instagram zien passeren en heb stilletjes meegenoten van jullie plezier 🙂

  • Reply
   Leuke Wereld
   augustus 6, 2014 at 6:39 am

   Absoluut overschakelen naar WordPress! Ik kan niet meer wachten :-). Het was echt waar de moeite!

 • Reply
  CreativEls
  augustus 6, 2014 at 7:19 am

  Dat jullie veel plezier zouden hebben dat is een zekerheid. Lijkt mij zeer interessant die blogacademy, maar veel geld voor een niet zelfstandige noch professionele blogger. Als femmalid kijk ik dan ook vol. verwachting uit naar dat project en boekje waaraan je werkt. Hoop daar al veel van bij te leren want ik hou van bloggen.
  Goed bezig jullie allemaal, toffe blogmadammen !

  • Reply
   Leuke Wereld
   augustus 6, 2014 at 12:22 pm

   Leuk dat je mee uitkijkt naar ons boekje voor creatieve blogsters! We zullen er ook een heus aanbod aan koppelen met workshops, gastsprekers en ….voor blogmadammen. Iets om naar uit te kijken dus!

 • Reply
  chitchatontherocks.com
  augustus 6, 2014 at 8:57 am

  Oeh lala, lijkt me heel erg leuk!

 • Reply
  Nicole orriëns
  augustus 6, 2014 at 10:28 am

  Leuk om te lezen. Ik heb eigenlijk zelfs nog nooit overwogen om naar de blog academy te gaan, maar het klinkt wel interessant.

  Huisvlijt

 • Reply
  Ik maak het zelf nu
  augustus 6, 2014 at 11:47 am

  Waarom wil je overschakelen naar WordPress?Kan je als niet lid van Femma ook dat boek kopen als dat klaar is ivm dat bloggen?

  • Reply
   Leuke Wereld
   augustus 6, 2014 at 12:21 pm

   Veel meer mogelijkheden met WordPress. Tuurlijk kan je als niet lid van Femma dat boekje aankopen en je bent ook uiteraard welkom op alle workshops en weekends die we zullen organiseren voor blogmadammen.

 • Reply
  Juffertje in het Groen
  augustus 6, 2014 at 12:14 pm

  Man, man (eu… vrouw, vrouw), wat heb ik al gelachen met jullie foto’s op IG! Het filmpje valt ook wel onder de categorie ‘hilarisch’. Heel leuk, zo’n leerrijk weekend met toffe madammen. Ik kijk al uit naar jouw blogproject en bijhorend boekje.

  • Reply
   Leuke Wereld
   augustus 6, 2014 at 12:23 pm

   Fijn dat je er zo een beetje bij was :-). Het was dan ook echt de moeite!

  • Reply
   Juffertje in het Groen
   augustus 6, 2014 at 3:40 pm

   Je bericht i.v.m. WordPress bleef hangen en ik ben beginnen snuffelen op het www. Goh, wat je daar allemaal ontdekt! Onlangs heb ik nog liggen sleutelen aan mijn blog en voelde me wat beperkt qua mogelijkheden binnen Blogger. Dat Google gewoon eigenaar is van al wat ik op mijn blog zwier, vind ik ook niet echt fijn natuurlijk. Ik denk er dus ernstig over na om ook de overstap te wagen. Straks even overleggen met mijn persoonlijke IT’er.

  • Reply
   Leuke Wereld
   augustus 6, 2014 at 5:01 pm

   Ik zou niet twijfelen :-), ik ben ook al volop aan het zoeken naar een nieuw design. Je kan trouwens heel je archief van Blogger meenemen naar WordPress hé ;-), dus dat mag je niet tegenhouden.

 • Reply
  Ornella Sacré
  augustus 6, 2014 at 5:21 pm

  Haha love the movie!

  http://www.thesacredcloset.be

 • Reply
  Elke
  augustus 6, 2014 at 5:29 pm

  Geweldig filmpke van 3 zotte madammen, ‘t was fijn om jullie te ontmoeten!

  • Reply
   Leuke Wereld
   augustus 7, 2014 at 7:13 am

   Insgelijks Elke! Veel succes met je blog!

 • Reply
  SaSi Beau
  augustus 6, 2014 at 8:29 pm

  ik kan niet wachten om dat boekje te kopen samen met een paar vriendinnen zodat we allemaal kunnen bloggen maar ik blijf voorlopig bij blogovin hoor

  • Reply
   Leuke Wereld
   augustus 7, 2014 at 7:14 am

   Laat maar weten als we jullie kunnen helpen!

 • Reply
  Jennifer Schleber
  augustus 6, 2014 at 9:34 pm

  Great movie ladies! En Soetmin haar zangtalent :). Lobke: laat maar weten als je wat tips & tricks rond WordPress kan gebruiken hé.

  http://www.emptythefridge.be

  • Reply
   Leuke Wereld
   augustus 7, 2014 at 7:14 am

   Zeker Jennifer! Bedankt voor je aanbod, ik laat het eerst allemaal nog wat bezinken 😉

 • Reply
  Absolutely Mrs. K
  augustus 7, 2014 at 7:47 am

  met alle respect, maar hoeveel van de bloggers die deze cursus gevolgd hebben, zijn ook effectief professioneel beginnen bloggen. Ik vind $700 exuberant veel en is zelfs evenveel dan dat je hier aan de universiteit betaalt voor een academiejaar. Ik kan aannemen dat je inderdaad geïnspireerd wordt, maar een succesvolle blog (en daar draait het jammer genoeg om in deze wereld, stats, volgers, bezoekers, numbers, … ) hangt van veel meer factoren af. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de succesvolle fashion bloggers dan kan je een gemeenschappelijke deler ontwaren, ze zijn allemaal drop dead gorgeous en ongelooflijk fotogeniek. Mijn excuses dat ik niet laaiend enthousiast ben over the blog academy! ik kan mij voorstellen dat het inderdaad een zeer inspirerend weekend is, maar het gigantisch hoge bedrag doet toch mijn wenkbrauwen fronsen.

  • Reply
   Leuke Wereld
   augustus 7, 2014 at 1:08 pm

   Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 • Reply
  Steentje T
  augustus 7, 2014 at 2:24 pm

  Wij, drie femma-leden kijken er naar uit. Laat het maar snel oktober zijn zodat de workshops bekend gemaakt worden.

  http://www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

 • Reply
  Kathleen
  augustus 8, 2014 at 2:32 pm

  Ik heb jullie dat weekend vol bewondering gevolgd op Instagram. Eigenlijk zou ik ook graag een keertje zo’n cursus volgen, maar het inschrijvingsgeld kon de mijne helaas niet trekken. Jammergenoeg. 🙁
  En ik kan switchen naar WordPress alleen maar aanraden, maar dat wist je al. 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.