0
Uncategorized

De perfecte kinderfoto’s

Perfectie bestaat niet. Maar het zou toch fantastisch zijn om bijna perfecte foto’s van je kinderen te hebben 🙂

Foto: Silke Sarens

Ik trek honderden foto’s per maand, met mijn iPhone weliswaar. Spijtig genoeg zitten daar weinig perfecte foto’s van mijn kinderen bij. Voor ik zwanger was, volgde ik eens een cursus fotografie om mooie foto’s met mijn spiegelreflexcamera te leren trekken, maar door verbouwingen en bevallingen, heb ik dat projectje met spijt in mijn hart stop gezet. Toch heb ik nog ietske geleerd in die cursus en geef ik jullie graag enkele tips om de perfecte foto te trekken:

– Kies een goeie camera, een compact camera waar je foto’s in hoge resolutie mee kan trekken of nog beter is een spiegelreflexcamera.
– Kies de juiste setting. De zetel thuis ziet er misschien gezellig uit, maar heb je daar al niet genoeg foto’s getrokken? Ga naar buiten, daar is het licht ook veel beter!
– Maak veel foto’s, geef niet op na één foto. Wedden dat er een goede bij zit?
– Wees creatief en laat je kinderen zelf mee denken over de setting (als ze daar groot genoeg voor zijn tenminste)
– Bewerk je foto’s in een bewerkingsprogramma zoals Photoshop (of een gratis alternatief)
– Pak het professioneel aan en laat foto’s trekken door een echte fotograaf. Op mijn to-do-lijstje staat dus dat we dit jaar een fotoshoot met de kinderen moeten plannen. Bij haar leerde ik De Klikmobiel kennen en ik was meteen grote fan :-). Mieke heeft een retro fotostudio op wieltjes. ‘Echt iets voor jou,’ hoor ik jullie denken! En dat is het ook. De doelgroep van De Klikmobiel zijn jonge ouders, het concept is retro getint, zowel het decor als de attributen. Tijdens de fotoshoot mag je zelfs gebruik maken van originele vintage kleertjes uit de jaren ’70. Ik weet wat ons te doen staat!

En ik heb nog meer goed nieuws, want wie nu een individuele fotoshoot plant bij De Klikmobiel in de maand juni, juli of augustus en dit voor 15 maart, maakt kans op deze geweldige koekjesdoos voor koekiemonsters!
Boek je fotoshoot en laat hieronder een reactie achter als je kans wilt maken op de koekjesdoos bij je fotoshoot. Laat mij weten waarom jij het verdient. En deel het ondertussen met al je vriendjes en vriendinnetjes!
Na 15 maart bekijk ik samen met Mieke wie een fotoshoot geboekt heeft en de koekjesdoos wint!
Succes!
x
Lobke

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Mademoiselle Adinda
  maart 5, 2014 at 4:24 pm

  Jij maakt inderdaad altijd zo’n super leuke foto’s op Instagram en op je blog! 🙂 En handige tips! Xx

 • Reply
  Miss Milla at Home
  maart 5, 2014 at 5:59 pm

  Goede tips! Jammer genoeg willen mijn 2 oudste nooit meer op de foto en mijn jongste doet steeds een bruuske beweging op het moment dat ik klik.

 • Reply
  liessse
  maart 5, 2014 at 7:35 pm

  Omdat mijn zoon een heerlijke flinke en zoete kerel is die hopelijk ook superflink zal zijn tijdens de fotoshoot op 10 mei. En hij eet graag koekjes, ideaal dus om ook een mooie koekjesdoos te ontvangen met een foto van Lars.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  maart 7, 2014 at 8:10 am

  Mijn oudste zoon wil niet meer op de foto, en staat overal op met de handen voor zijn gezicht… : (

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.