0
Uncategorized

5 tips om je leven te versimpelen

Soms heb ik het gevoel dat ik te veel wil doen. Ik ben moeder en ik probeer zoals elke moeder vooral ook een goede en leuke moeder te zijn. Ik heb een goed Lief dat af en toe aandacht nodig heeft. Samen proberen we een huishouden draaiende te houden en af en toe nog tijd voor elkaar te maken. Daarnaast heb ik een leuke job, een leuk bijberoep, meer dan één leuke hobby, altijd veel te veel leuke projecties in mijn hoofd en daar moet dan ook nog een sociaal, familiaal (en digitaal :-)) leven in passen. Soms vraag ik mij af hoe ik het allemaal blijf volhouden?

Ik zou zelf dringend rekening moeten houden met volgende tips:

1) Geniet van het leven dat je nu hebt
Soms betrap ik mezelf erop dat ik altijd maar meer en meer wil, terwijl ik eigenlijk alles heb wat ik wilde hebben: twee kindjes, een goed Lief, een huisje en lieve mensen om mij heen. Vandaag was weer zo’n dag waarop ik besefte dat er best wel fijne dingen gebeuren in mijn leven en dat ik daar bewuster van moet genieten. Voel je je vastgeroest in je job? Verander als je kan en ga weer met plezier werken. Ik heb het ook gedaan en sinds die dag voel ik me beter dan ooit tevoren!

Geniet van de kleine fijne moederdingen.
Kobe die vandaag in ons mini-moestuintje aan het werken is, genieten!

Of een fietstochtje in de buurt met een leuke stop onderweg.

2) Plan de dingen beter
Natuurlijk kan en mag ik niet alles plannen. Maar als alles goed gaat, heb ik het gevoel dat ik veel te veel dingen tegelijk wil doen: duizend projecties naaien voor mezelf en voor de kindjes, thuis grote schoonmaak houden en kamers herinrichten, denken aan de verbouwing van onze keuken en badkamer en ondertussen hoort daar ook nog een job én en sociaal leven bij. Niet te veel willen en beter plannen is dus een goed idee. Ik heb daar trouwens een geweldige app voor: Evernote is mijn beste vriend!

3) Pak kleine dingen anders aan
Het zijn vaak kleine stomme dingen die je leven vergemakkelijken. Facebook en mail afzetten terwijl je werk bijvoorbeeld. Laatst hing ik een poster van Flow op in ons toilet en daar stonden echt enkele handige tips op, zoals bijvoorbeeld: Win tijd door de klok 5 minuten eerder te zetten. Doe een droge handdoek bij je natte was in de droogkast en het scheelt in droogtijd. Kauw kauwgum terwijl je uien aan het schoonmaken bent om het huilen te voorkomen. Pincodes onthouden doe je door ze als fictieve personen op te slaan in je gsm.

4) Geld maakt niet gelukkig maar het is wel fijn als je genoeg hebt
Aan het einde van ons geld hebben wij altijd een stuk maand over. Niet altijd, maar toch vaak. Ik zou een boek kunnen schrijven over beter budgetteren! We hebben een tijdje geleden besloten om ons geld doelgerichter uit te geven en proberen om alleen nog maar spullen te kopen die we echt nodig hebben. Geen geld uit te geven aan rommel, maar wel aan dingen die ons echt gelukkig maken.

5) Doe meer wat je gelukkig maakt
Vorig weekend bijvoorbeeld, had ik een geweldig weekend met haar en haar. Zo’n weekendjes maken mij enorm gelukkig en daar geniet ik meestal nog lange tijd van na. Omring je dus met fijne mensen, zoek een leuke hobby, doe toffe dingen samen met je gezin, partner, vrienden of familie…kortom do more of what makes you happy!

Hebben jullie nog tips om het leven te vergemakkelijken? Ik hoor ze graag in een reactie 😉

Nog een fijne tip om je leven te versimpelen, hou simpele receptjes bij en win tijd! Zo maakte ik vandaag samen met de kindjes mijn supersimpele chocolade- en vanille cupcakes versierd met vers fruit. Ze waren in een half uurtje klaar!

SUPERSIMPELE CHOCOLADECUPCAKES

Wat nodig voor 12 cupcakes
125 gr kristalsuiker
125 gr melkerijboter
125 gr zelfrijzende bloem
2 eetlepels melk
2 eieren
3 eetlepels cacaopoeder

Zo ga je te werk:
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Doe de boter en de suiker in je keukenrobot en meng ze tot een homogeen mengsel. Voeg de eieren en de bloem toe en meng het deeg.
Verwarm je oven voor op 170°. Doe je deeg in een spuitzak en vul 12 cupcakevormpjes met het deeg.
Zet ze 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en eet ze samen met de mensen die je graag ziet op :-). Dat hebben wij ook gedaan vandaag!

xx
Lobke

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Miss Milla at Home
  augustus 10, 2014 at 4:50 am

  Dat zijn stuk voor stuk geweldige tips, waar ik me ook aan probeer te houden.

 • Reply
  Kathleen
  augustus 10, 2014 at 8:00 am

  Voor dat budgetteren kan ik zeker YNAB aanraden: http://verbeelding.org/2014/04/04/ynab-vier-maanden-later/

  • Reply
   Leuke Wereld
   augustus 10, 2014 at 1:49 pm

   thx voor de tip, ga ik zeker eens lezen!

 • Reply
  Ik maak het zelf nu
  augustus 10, 2014 at 8:21 am

  Hier staan leuke tips tussen!Ik probeer ook meer te genieten en betrap mezelf er ook regelmatig op dat ik (te)veel wil.

 • Reply
  Mammalien
  augustus 10, 2014 at 9:42 am

  O, die handdoek, die kende ik niet! Ga ik proberen!

  En verder is dé tip, die ik wel ken maar nog niet altijd toepas, gewoon genieten van het moment. Hoe lastig dat soms ook is, het is wel de beste.

 • Reply
  Kim Perdaens
  augustus 10, 2014 at 7:49 pm

  Ik herken mezelf helemaal in je beginstukje!
  Zoveel naaiprojecten, zoveel dingen die moeten gebeuren in ons huisje, twee kleine kindjes en soms één groot kind/man ;), ons huishouden, grote kuis houden, … nu heb ik nog vakantie, maar daar nog eens werk bij en lopen en … pppfff soms wordt het toch te veel !

  De tips zijn goede tips, maar opvolgen is toch moeilijk voor mij! Maar ik probeer!

  http://creaties-jadeden.blogspot.be

 • Reply
  Saartje Geudens
  augustus 10, 2014 at 9:14 pm

  Ook ik had heel wat chaos in mijn leven,agenda en hoofd. Op mijn blog verzamel ik nu heel wat leuke tips en tricks om je leven te organiseren, tijd te winnen en geld te besparen. Check dus zeker ook even missfabuleus.blogspot.com voor meer inspiratie!

 • Reply
  Kim B
  augustus 11, 2014 at 10:54 am

  Leuke tips 🙂

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

 • Reply
  Evi
  augustus 13, 2014 at 6:56 am

  Een budgettering hebben we hier ook ingevoerd zodat we even wat kunnen sparen en dat brengt idd rust! Verder probeer ik niet teveel te kijken naar anderen en blij te zijn met wat ik zelf heb, leven in het nu idd, en vooral veel LOSLATEN!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.