0
MAMA ZIJN Uncategorized

En toen werd je twee jaar

Mijn lief klein schelmke,

Afgelopen woensdag werd je 2 jaar! Op zo’n dagen denk ik altijd terug aan het moment dat jij ter wereld kwam. Mijn Timehop-app deed er mij dit jaar nog eens extra aan terugdenken toen ik deze foto’s terugzag:

En wat ben ik blij voor ons allemaal dat ik de afgelopen twee jaar maandelijks (of toch bijna elke maand) een brief naar jou schreef. Anders zou ik dat allemaal vergeten zijn hoe jij de afgelopen twee jaar ontpopt bent van klein minibabymensje tot een knap tweejarig peutermeisje. De afspraak bij Kind & Gezin vorige week ben ik vergeten (schaamrood), dus ik zou begot niet weten hoeveel je weegt en hoe groot je bent op dit moment.

Als ik boekjes van Kind & Gezin lees (ja, dat doe ik wel, voorbeeldige moeder als ik ben, ha!), is kenmerkend gedrag voor jouw leeftijd dat je ondernemend bent en je bewust wordt van je mogelijkheden. Oh ja! Frauke is in da house! Iedereen zal dat geweten hebben :-). Wat heb ik genoten van dit artikel te lezen. Ik ben twee en ik zeg nee!

Ik ben twee en ik zeg nee!
Ik lees: ‘Bij veel peuters is dat een heel sterke wil, bij anderen gaat het wat rustiger.’ Ik denk: ‘Rustig? Hmmmm! Als Frauke wakker is, moeten we oppassen. Dan is de rust ver te zoeken. Driftbuien, huilen, stampen, krabben…als Frauke haar zin niet krijgt, krijgen we het allemaal.’ Voortaan ga ik wat meer opletten met hoe ik je benader, volgens mij ben je soms gewoon enorm gefrustreerd. Zelf kalm blijven is de boodschap, al is dat soms erg moeilijk, dat geef ik eerlijk toe. Negeren moeten we leren.

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel en kan jij ook echt grappig zijn. Mijn Lief en ik kijken soms naar elkaar en liggen strike van het lachen met jouw manieren van doen. Wanneer je een vodje uit de kast haalt, speekt op tafel en lustig begint te kuisen bijvoorbeeld?

Of zeg nu zelf, wie zou er niet lachen bij het zien van deze foto’s?

www.deklikmobiel.be
Foto’s: tijdens fotoshoot voor Het Leuke Vakantieboek bij De Klikmobiel
Hoe je een eigen taaltje begint te ontwikkelen en zit te brabbelen tegen je popjes. Toch raak je ook hier soms enorm gefrusteerd van als je niet verstaan wordt. Soms kijk ik uit naar een moment dat je ouder bent en beter kan babbelen, maar tegelijk besef ik dat ik NU moet genieten van wat je NU allemaal al kan. Voor we het weten, is die kleine peuterpuberteit alweer over en hunker ik terug naar de tijd dat je lekker dicht bij mij lag, de tijd dat ik nog borstvoeding kon geven, de tijd dat ik gewoon leefde op jouw schema. Hunker hunker!
Ondertussen hebben we hier thuis jouw feestje gevierd met alle lieve mensjes die je doodgraag zien.
De biscuittaart was nonchalant, maar wel keilekker! De zelfgemaakte kroon was dezelfde als vorig jaar, maar dan met een ‘twee’ op geflockt. Je zelfgemaakte verjaardagskleedje was al te klein, dus stikte ik vorige week nog snel een rokje en een flockte een t-shirt.

Frauketje! Ook al ben je soms onrustig en niet zo zoet, toch kom je op geregelde tijdstippen dicht bij mij gekropen en vragen om een aaike. En dan ben ik trots op mijn dochter en voel ik die onvoorwaardelijke liefde! Mijn kleine grote meid die voor altijd mijn kleintje zal zijn, hoe groot ze ook wordt. Geniet van je tweede verjaardag lieve schat! En alles wat nog moet komen dit levensjaar.

xxx
Je mama die je doodgraag ziet!

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Stan nel
  juli 7, 2014 at 8:01 pm

  Het was alsof ik mijn eigen verhaal las! Ons meidje wordt twee binnen enkele dagen! Ik kijk er naar uit!

  • Reply
   Leuke Wereld
   juli 8, 2014 at 7:35 pm

   Gefeliciteerd al met je meisje Linsey! Mooie tijden 🙂

 • Reply
  Sabrina
  juli 7, 2014 at 8:08 pm

  Mooi! En nog hieperdepiep voor Frauke 🙂 PS: Het Leuke Vakantieboek zat hier vandaag al in de brievenbus, dankjewel!

 • Reply
  Ik maak het zelf nu
  juli 7, 2014 at 8:37 pm

  Proficiat met je dochters verjaardag!Geniet er maar van want voor je het weet zijn ze zo als die van mij 12 en 17 jaar!

 • Reply
  CreativEls
  juli 7, 2014 at 8:39 pm

  Hartelijk gefeliciteerd Frauke ! Wat een grappige en leuke foto’s bij de kipjes. Die moet je goed bewaren voor later. Tja het heeft zijn charmes zo een twee jarige ! Ook ik vergat bij mijn beide kinderen de afspraak bij K&G rond hun tweede verjaardag. Je bent dus niet alleen.
  Het ziet er een tof madammeke uit die Frauke en er mag wat pit in zitten hé.
  Lieve groetjes,
  CreativEls
  http://koejehaakjemaakje.blogspot.com

 • Reply
  mama Linda
  juli 7, 2014 at 8:52 pm

  Zo lief, hier sinds vorige week ook een tweejarige in huis. Heerlijk, get ene moment wil ze niet naar beneden zonder hand, en het ander wil ze perse alleen.

 • Reply
  KoperRoze Dzn
  juli 7, 2014 at 9:07 pm

  Hip hip voor Frauke, het gaat allemaal zo snel! De foto’s met de kippen zijn zo grappig en ook teder. De taart is super. Genieten genieten 🙂

 • Reply
  Annick @ MinnieMie
  juli 7, 2014 at 10:16 pm

  Hoera voor Frauke!!! En voor mama!! De terrible 2, daar kennen we hier alles van… Geruststellend dus ook voor mij als ik jouw tekst leest… En hey, dit betert wel (zeg ik constant tegen mijzelf), en in de tussentijd genieten we van onze vrolijke peutertjes!

 • Reply
  128
  juli 8, 2014 at 10:53 am

  Hieperderpiep hoera! 2 = nee
  zalige foto’s!

 • Reply
  Kathleen
  juli 9, 2014 at 8:54 am

  Die foto’s met die kippen… Priceless!
  Nog een late gelukkige verjaardag, krollebol.

 • Reply
  Angellekes Design
  juli 10, 2014 at 1:14 pm

  Proficiat aan je meisje.Leuke foto’s

 • Reply
  de zussen
  juli 10, 2014 at 7:02 pm

  Ooooo zo mooi en herkenbaar!
  blijven genieten van NU 🙂
  zus 3

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.