0
Uncategorized

Paasvakantie om te koesteren

Lieve paasvakantie,

Nog twee dagen en je bent weer voorbij. Ook al kon ik geen twee weken bij onze lieve kinders zijn, de eerste week was het 100% quality time met onze twee koters. We planden een weekje Landal Vennenbos en daar hebben wij als gezin echt van genoten! Das trouwens een echte aanrader, voor de derde keer op rij planden wij een vakantie naar één van de parken en we zijn altijd tevreden teruggekeerd. Veel goedkoper dan Center Parks, alle faciliteiten aanwezig en de omgeving is meestal ook prachtig!

Wij doen dat goed zo, ons klein familietje met z’n vieren, dat besef ik meer dan ooit tevoren.

Het tijdperk van twee kinders die zich amuseren terwijl ma en pa op het terras genieten van een natje en een droogje, is aangebroken. Heerlijk!
Twee kinderen die bijna altijd en overal samen zijn en meestal nog goed overeenkomen ook! Ik leg de nadruk op meestal, want ruziemaken daar kunnen ze ook iets van :-). Toch was het een weekje feest voor hen!
Mijn persoonlijke toptips voor een weekje Landal Vennenbos?
– Ga één of meerdere keren zwemmen in het subtropisch zwembad, 
helemaal aangepast aan kleine kindjes
– Breng een bezoekje aan de Kinderboerderij op het park of één van de vele kinderboerderijen in de buurt
– Neem zoveel mogelijk boodschappen mee van thuis zoals basisproducten of doe je boodschappen online en laat ze klaarzetten in je bungalow bij aankomst
– Kook op voorhand al klaargemaakte potjes zoals spaghetti, balletjes in tomatensaus enzovoort en neem het mee (er is een klein diepvriezertje aanwezig in de bungalow)
– Plan een daguitstap naar de Efteling, wij hebben dat ook gedaan en uren plezier verzekerd!
– Neem geen WIFI in de bungalow, de verbinding is slecht en je betaalt er te veel voor. Bovendien krijg je de kans om eens een week offline te zijn en dan ben je pas helemaal ontspannen. 
Next time I’ll do that!
Zo ontspannen de eerste week was, zo druk was de tweede week. 
Vorig weekend kwamen Tom en Britt van Woonblog langs om de kamertjes van Kobe en Frauke te fotograferen voor hun #miniwoonboek. Het resultaat kunnen jullie in september zien!
In de namiddag plande ik zelf de eerste fotoshoot voor #hetleukevakantieboek bij mijn immer sympathieke fotografe Els. En jullie zijn waarschijnlijk razend benieuwd naar het resultaat! Nog eventjes geduld :-).
Afgelopen week ging ik werken en ik ben mijn moeder en onthaalmoeder eeuwig dankbaar voor de oppashulp! Vraag me af hoe jullie de schoolvakanties overbruggen? Ik werk met hart en ziel, maar op zo’n momenten vind ik de combinatie werken en familie echt zwaar! Zeker als er midden in de week een operatie met Kobe doorgaat. Wanneer er één ding anders loopt, dan wordt heel ons evenwicht onderuit gehaald. Dan is ons gezinnetje van 4 plots heel erg kwetsbaar. En dan voel ik me moe en schuldig dat ik helemaal geen tijd over heb om er te zijn voor mijn beste vriendin die het momenteel erg moeilijk heeft. Hartjes!
Al bij al was het een paasvakantie 2014 om nooit te vergeten!
En plots besef ik ook dat onze Kobe al een jaar naar school gaat, mannekes wat vliegt den tijd. Veel te snel!
xxx
Lobke
PS: Over de combinatie tussen arbeid/gezin lezen jullie volgende maand alles in ons glossy Femma magazine.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  128
  april 19, 2014 at 9:01 pm

  Zalige foto’s! Wij trekken deze zomer ook naar een familiepark. kijk er naar uit!

 • Reply
  de zussen
  april 19, 2014 at 9:48 pm

  Landal is inderdaad super. Wij zijn de eerste week naar Port Greve in Zeeland getrokken (was de derde keer). Ook “Sluftervallei” in Texel is top, in de grote vakantie trekken we terug daarheen. Alles is op kindermaat, het is betaalbaar, en ik vind het er ook steeds zo rustig! Mijn jongens vinden het de max!
  Puur genieten!
  Zus 1

 • Reply
  Liesellove
  april 20, 2014 at 8:30 am

  die foto’s… heerlijk… en morgen maken we er een superafscheid van, van die paasvakantie 😉

 • Reply
  Annick @ MinnieMie
  april 20, 2014 at 7:55 pm

  Oh god, dat zijn toch schattige pateekes zenne, die van jou…

  • Reply
   Leuke Wereld
   april 21, 2014 at 9:21 am

   Die van u is ook een schatteke ze Annick!

 • Reply
  Seija Metime
  april 20, 2014 at 9:43 pm

  De paasvakantie loopt op zijn einde maar voor we het weten is de zomervakantie daar al.
  Als ik je verhaal zo lees dan weet ik weer waarom ik overgestapt ben naar een job in het onderwijs.

 • Reply
  Evi
  april 26, 2014 at 10:39 pm

  Leuke foto’s! Een vakantie’tje in een Landal-park staat nog op mijn verlanglijstje. Die combinatie werk-gezin ga ik binnenkort pas voor het eerst ervaren, maar ik voel nu al dat ik er samen met het moederschap ook een portie angsten en schuldgevoelens heb bijgekregen als ik eens geen aandacht geef aan Emil. Gelukkig dat mama zijn zo leuk is hé, anders hield niemand dat vol… 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.