0
Uncategorized

Mijn blog essentials

blog essentials
Bloggen, sinds drie jaar is dit de leukste bezigheid in mijn leven! Ik heb er mijn job bij Femma aan te danken en heb er superveel leuke mensen door leren kennen waar ik in het echte leven geregeld een koffie mee ga drinken. Hoe ik het volhoud en het mezelf makkelijker maak? Deze vijf essentials deelde ik vorige week op de Femmablog en zijn onmisbaar in het leven van elke blogster:

1. Mijn notitieboekjes met balpennen
Hoe meer hoe liever! Hoe kleurrijker hoe origineler en hoe beter! Ik heb notitieboekjes en balpennen in alle kleuren en maten en ze zijn niet weg te denken van mijn bureau of ik heb er altijd wel één of meer op zak! Ik moest maar eens op een blogidee komen en mijn notitieboekje niet bij hebben! Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik niet al mijn notitieboekjes vol krabbel, maar ze meestal gewoon wil ‘hebben’ omdat ze zo mooi zijn!

2. Mijn gloednieuwe smartphone met mijn favoriete apps
Eerlijk? Sinds ik mijn gloednieuwe smartphone (een iPhone 6!) heb, gebruik ik mijn spiegelreflexcamera bijna nooit meer. Alleen als ik op reis ga of een echt leuk uitstapje plan, zal ik hem nog meenemen. De camera van de iPhone 6 is zo goed, dat ik er vaak tegenop zie op die grote camera mee te nemen. Bovendien is een smartphone niet meer weg te denken uit het leven van een blogster. Wat zou ik doen zonder mijn favoriete apps zoals Instagram, Evernote, Bloglovin’, de WordPress app, Afterlight, Analytics, Pinterest enzovoort…! Onmisbaar!

3. Mijn MacBook
Enkele maanden geleden investeerde ik in een MacBook en ik bespaar er echt massa’s tijd mee! Bloggen zonder computer zou wel gaan, want tegenwoordig kan je ook via je smartphone of tablet bloggen, maar mijn Macbook en ik zijn toch de beste vriendjes!

4. Mijn magazines als inspiratiebron
Magazines! Nog zo’n verslaving en waarschijnlijk één die elke gemiddelde blogger heeft! Overal waar ik kom, koop ik magazines! Om mij te laten inspireren voor mijn volgende blogpost, een nieuwe rubriek te bedenken, naar mooie plaatjes te kijken…! Enig minpuntje? Ik kan ze niet weggooien, waardoor mijn huis binnenkort uitpuilt van de magazines.

5. Mijn agenda
Tegenwoordig plan ik mijn blogposts, iets wat ik vroeger nooit deed! Vandaag probeer ik minstens drie keer per week te bloggen en als het kan op vaste dagen (al lukt dat niet altijd). Maar ook een afspraak met een webshop of PR-bureau, een blogmeeting of een interview, alles noteer ik in mijn agenda! Eerlijk? Zonder mijn agenda zou ik het misschien niet volhouden.

11029532_693073377470495_8233731387127015325_n

Tip: Ik begeleid samen met mijn supercollega Katrien Femma’s blogschool, waar je de samen met een aantal andere grote bloggers leert bloggen of je blog naar een hoger niveau kan tillen. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij dus snel zijn is de boodschap! Kan je hier niet bij zijn? In Make it Blog it! Share it! leer je de kneepjes van het blogvak!

Wat zijn jullie blog essentials? Ik hoor ze graag in de comments hieronder!

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Saskia Vandenbroeck
  april 27, 2015 at 10:10 am

  hey lobke, die femma’s blogschool klinkt heel inspirerend!! Alleen komt dit weekend te vroeg voor mij met een kleintje van dan 6 weken dat om de 3u wil eten. Plannen jullie nog zo’n weekend later op het jaar of volgend jaar?

  • Reply
   Lobke Gielkens
   april 27, 2015 at 11:00 am

   Dag Saskia, daar wordt over nagedacht, ik hou je zeker op de hoogte!

 • Reply
  Carla
  april 29, 2015 at 7:48 pm

  Ik hoop dat er nog een blogschoolweekend komt want dat weekend dat jullie nu houden kan ik niet.Zit in Amsterdam wat natuurlijk ook leuk is 😉

 • Reply
  Rhanie
  mei 6, 2015 at 11:29 am

  Ook in ben voorstander van een tweede editie. Schoolfeest van mijn zoon dit weekend. Het boek heb ik sinds vorige week, zo probeer ik me een weg te banen in het bloglandschap.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.