0
Uncategorized

En toen werd je 17 maanden

Liefste Frauke,

Vandaag ben je precies 17 maanden, olé! Het was trouwens ook op een maandag dat je als een sneltrein ter wereld bent gekomen en ik heb het gevoel dat die sneltrein echt veel te rap rijdt! Kunnen we soms stoppen please? Meiske meiske, wat word jij grooooooooooooot!
Kruippakje Maxomorra van Retrokleertjes
Wat hebben we zoal geleerd deze maand?

– Ha! Slordig zijn als het eigenlijk al proper kan! Alle kasten in huis moeten eraan geloven. Niet dat ik zo’n propere mie ben in mijn kasten, maar ik was vergeten van toen je Grote Broer dezelfde leeftijd had, in wat voor een ambetante uitlaadfase jij nu zit! Help!
– Andere kindjes expres pijn doen. Niet alleen thuis bij je Grote Broer maar ook bij je onthaalmoeke ben je de beste in andere kindjes pijn te doen. Hoog tijd om grenzen te stellen dus en al af en toe eens in de hoek te staan. Al begrijp je nog niet helemaal wat dat is. 
– Begrijpen wat wij zeggen maar zelf nog niet veel zeggen. Een paar woordjes misschien zoals ‘papa’ en ‘mama’ en ‘kaka’ en ‘Koke (aka Kobe). Maar je verstaanbaar maken dat kan je als de beste! Huilend, schreeuwend of gillend, we zullen het geweten hebben :-). Frauke is zeeeeeeeer aanwezig in ons gezin.
– Onvoorzichtig zijn :-), je kent je weg goed in ons huisje maar je loopt soms zo hard dat je overal tegenaan loopt met veel gehuil tot gevolg.
– Bang zijn van vreemde mannen, zeker als het mannen zijn met lange witte valse baarden. 
– Kleine taakjes uitvoeren. Wat niet wil zeggen dat ik jou al de afwas kan laten doen (al zou je dat wel graag willen), maar als ik zeg ‘Geef ook een koekje aan Kobe’, dan ga jij dat met plezier geven aan je Grote Broer.
– Geluiden imiteren. In boekjes met diertjes kan jij al flink een paardje, hondje of konijntje na-apen. Boekjes lezen is trouwens één van je favoriete bezigheden.
– Knuffelen en kusjes geven. Echt schatteke, je papa of je mama zijn zelf grote knuffelaars dus wij vinden het geweldig dat jij zo graag knuffelt en kusjes geeft. Ook je Grote Broer, een nog grotere knuffelaar, vindt het geweldig om zijn zusje kusjes te geven.
Afgelopen weekend waren wij zonder jou op weekend naar Genève om my BFF Leen en je Grote Zus Mercke te gaan bezoeken en daar viel het op wat voor een vrolijke hyperactieve aanwezigheid jij eigenlijk altijd bent, ik heb je daar gemist schatteke! Maar ik heb je bijna doodgeknuffeld toen ik je vanmorgen terug in mijn armen had. Het zijn de kleine dingen die het doen, nietwaar?
Liefs,
je mamatje
x

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Josie
  december 2, 2013 at 8:28 pm

  Mooi! Met veel plezier gelezen. X

  • Reply
   Leuke Wereld
   december 2, 2013 at 8:30 pm

   Tof! Mercietjes!

  • Reply
   Josie
   december 3, 2013 at 7:31 am

   Is ook leuk om achteraf, als ze al een grote meid is, eens te herlezen hé.

  • Reply
   Leuke Wereld
   december 3, 2013 at 10:07 am

   ik droom ervan om mijn kindjes op hun 18de verjaardag een boekje cadeau te doen met alle brieven die ik hen heb geschreven, een geweldig cadeau 🙂

 • Reply
  Isabelle Catrysse
  december 2, 2013 at 8:46 pm

  Zo liefjes.
  Mijn dochter is 14 maand en ik voel me zowat hetzelfde als jij. Veeeeel te vlug gaat de tijd. Het is zo cliché maar zo waar!! Geniet van je dochter. Liefs.

  • Reply
   Leuke Wereld
   december 3, 2013 at 10:07 am

   Dankjewel Isabelle! Geniet ook van je dochtertje, het zijn zo’n schatjes

 • Reply
  Jenneke van Maurik
  december 3, 2013 at 6:11 am

  gnif wat een dame eentje met temperament ♥

  liefs jenneke

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.