0
Uncategorized

Leuke mama’s

Foert! Mijn huis en keuken staat op zijn kop na een superdruk weekend, maar soms moet een mens al eens foert zeggen en de dingen doen die ze graag doet. Bloggen :-).

Afgelopen weekend zat ik hier, enerzijds om mijn boek te signeren. Anderzijds om mijn ventje te helpen met zijn nieuwste collectie cementtegels voor te stellen. Van een fantastisch duo gesproken :-).

Het deed me een beetje denken aan het artikel ‘Bed en bureau delen’ in De Standaard Magazine afgelopen weekend. Is inderdaad enerzijds leuk, omdat je het werk kan verdelen en elkaar beter begrijpt. Maar anderzijds soms ook minder leuk, omdat we soms alleen maar over ‘het werk’ praten. Het doet mij ook nadenken over andere manieren van werken en dromen waarmaken waar ik het zelf al over had in mijn boek, maar daarover later meer.
Gelukkig was er naast dat werken ook nog tijd voor Quality Time met ons tweetjes, want we maakten er een weekendje Brugge van en overnachtten in een leuk én goedkoop hotelleke.
Maar goed, De Vitrine was echt top! Als nieuwkomer kan ik alleen maar zeggen dat het een fantastische ervaring was! De sfeer, de standhouders, de organisatoren Lies en Dieter hebben dat geweldig goed gedaan, dikke duim zoals ik tegen mijn kindjes zou zeggen!

Mijn boekenkindje deed het geweldig goed! Ik heb zoveel lachjes op leuke mama’s hun gezicht gezien, leuke babbels gedaan met zwangere en pas bevallen mama’s en ook enkele toffe ontmoetingen gehad met leuke mensen achter webshops of blogs zoals zij, zij, zij, zij, zij & zij!

En dan kom je thuis en krijg je slecht nieuws te horen. Een mama uit onze kennissenkring die dit weekend haar 3-jarig zoontje moest afgeven, hun kindje is even oud als onze Kobe. Ongelooflijk oneerlijk! En als de dood in je leven komt, besef je soms maar pas wat je hebt zeggen ze wel eens. Ik heb mijn kinders bijna platgeknuffeld toen ik hen weer zag! Mannekes, hoe komt ge zoiets ooit te boven??? Zeg me dat eens hoe! Stop dus maar met klagen en zagen en geniet van je kindjes. Het leven is veeeeeeeeeeeel te schoon om te klagen. Ik word er weer stil van.

“Enjoy little things in life, because one day
you will look back and realize they were the big things”

xxx

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  MaMaatje
  november 18, 2013 at 8:27 pm

  Ja, daar ben je even niet goed van! Zet je met beide voetjes weer netjes op de grond. Gisteren viel ons prutske van drie van de trap. Helemaal van boven naar helemaal beneden. Hoofd vooruit… Tkind staat bont en blauw, builen en gekneusde neus, maar mijn mamahart stond toch ook enkele tellen stil! Het had heel anders kunnen aflopen. Net als deze zomer, toen ze ei zo na verdronk in het zwembad… Iemand hierboven waakt over haar. Men mag er niet aan denken! Geniet van elke seconde met je kindjes! Je mag er niet aan denken om ze kwijt te zijn… Ik heb het kind al platgeknuffeld… Veel sterkte voor je kennis!

  • Reply
   Leuke Wereld
   november 18, 2013 at 8:55 pm

   Kobe heeft vorig jaar ook zo’n tuimeling van boven aan de trap naar beneden gemaakt. Wij direct naar spoed en hij was er met een hersenschudding vanaf. Maar dan staat je mamahart inderdaad even stil. Je hebt een goeie engelbewaarder voor je kindjes. Enjoy every moment in your life! x

  • Reply
   MaMaatje
   november 18, 2013 at 9:32 pm

   Ja oef.. Doet je even stilstaan… Ik prijs me elke dag opnieuw gelukkig dat ik van mijn drie schatten mag en kan genieten…
   Btw, je boek staat al op mijn wishlist 🙂 proficiat ermee!

 • Reply
  Stan nel
  november 18, 2013 at 10:25 pm

  Fffft, sinds ik mama geworden ben, ben ik extra gevoelig geworden aan sterftes en vooral aan kindersterfte. Innige deelneming aan de ouders en familieleden. Een blogberichtje is in de maak 😉

  • Reply
   Leuke Wereld
   november 19, 2013 at 6:20 pm

   Dankjewel voor het mooie blogberichtje!

 • Reply
  Liesellove
  november 19, 2013 at 8:14 am

  Niets erger dan dat, zegt mijn mamahart. Mag je niet aan denken… Hoe ga je verder als je uw klein hummeltje moet afgeven? Om stil van te worden…

  • Reply
   soetmin demedts
   november 19, 2013 at 8:53 am

   Ik ken ook zo iemand.
   En ze doet het…verdergaan.
   Het is ongelooflijk dat dat kan, en het moet ook gewoon.
   7 maand was haar zoontje, toen een hersenvliesontsteking een einde maakte aan alles. Wreed.

  • Reply
   Leuke Wereld
   november 19, 2013 at 6:19 pm

   Echt wreed. Ik zou echt niet weten hoe ik mijzelf moet rechthouden in zo’n situatie. Chapeau!

 • Reply
  ernø
  november 19, 2013 at 8:15 pm

  very good !! I had your blog on my blogroll 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.