0
Uncategorized

Online mama #2 apps

I’m an addict! Dat wisten jullie al, zeker aan mijn iPhone ben ik verknocht. Nooit gedacht dat ik zo gehecht zou raken aan dat ding. Niet zo zeer om te bellen, maar vooral voor de onmisbare apps.
In mijn boekje geef ik jullie enkele leuk app-lijstjes mee zoals apps voor zwangere mama’s, apps om babyprobleempjes op te lossen, apps voor peuters en kleuters, praktische mama apps en gewoon leuke apps. 
Vandaag betrapte ik mijzelf erop dat er toch enkele apps zijn die ik echt NOOIT meer zou willen missen: Instagram (!), Evernote = mijn tweede geheugen, Clear = lijstjes, lijstjes, lijstjes, niet meer op papier maar keihandig op je iPhone, oh ja en tegenwoordig Facetimen mijn Lief en ik soms, zelfs op de trein is het gelukt afgelopen week! Ook met mijn BFF die momenteel in Zwitserland woont, is Facetimen superhandig, ‘t is precies of ze zit bij mij in de living.
Denk nu niet dat ik constant met dat ding rondloop, soms kan ik er ook echt van genieten om dat ding gewoon thuis te laten en er eens niet aan te denken. Ik vind het bijvoorbeeld ook vreselijk irritant wanneer je met een vriendin op café gaat of met je familie op restaurant en dat er dan constant iemand met dat ding bezig is. Zet het soms gewoon ff af hé. 
Gisteren kocht ik de Flair nog eens en ik was aangenaam verrast want er stond een interssant artikel in over ‘Generation Overload’ en ‘de maatschappij’. Door de technologie ligt de wereld inderdaad aan onze voeten, maar de druk ligt soms vreselijk hoog, alles moet sneller en efficiënter. Denk dat daar een grote waarheid in zit en dat we op tijd op de pauzeknop moeten duwen en genieten. Ook zonder iPhone :-).
Onze Kobe weet ondertussen ook goed hoe de iPad werkt en heeft zo zijn favorietjes op zijn ding :-). 
Het YouTube-kanaal kent hij al goed en als Brandweerman Sam tussen de laatst geziene filmpjes staat, wees gerust dat hij het zelf op kan zetten. Ook de Toca Boca-apps vindt hij geweldig! En de Animal Puzzle kan hij ondertussen ook al een tijdje helemaal alleen oplossen. Ga zeker ook eens kijken naar de site Mijn Kind Online, daar vind je nog leuke apps en extra info over mediawijsheid en jonge kinderen. Toch niet onbelangrijk, al zeg ik het zelf.
Nog een site die mij afgelopen week geraakt heeft:
Voor bleitkousen zoals ik: Te schattig, Theo en Beau doen altijd samen een dutje, eerder deze week werd ik emo van dit filmpje op diezelfde site over de pasgeboren tweeling die elkaar niet wilde loslaten. **snifsnif**
Oh ja en Vlaamse blogwijven, vergeet deze Doodle niet in te vullen! Ben jij een Vlaamse blogster gebeten door de online microbe? Kom vanachter je scherm en ontmoet elkaar! Locatie en datum nog te bespreken, afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij deze bedank ik Soetmin voor het geweldige initiatief! Ben ook benieuwd om haar in ‘t echt te zien. 🙂 en jullie allemaal trouwens! 
xxx

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  lielebeesje
  november 20, 2013 at 10:16 pm

  Een iPhone heb ik voorlopig niet, maar de iPad is ook behoorlijk verslavend. Bedankt voor de tips, die apps voor de kinderen gaan we zeker eens bekijken!

 • Reply
  soetmin demedts
  november 20, 2013 at 10:28 pm

  Zwaai zwaai! Tes gere gedoan!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.