0
Uncategorized

Over driftbuien & zo

Vandaag ging ik naar de tweedehandsbeurs van De Gezinsbond, trouwens een aanrader voor jonge mama’s die nog een nieuwe wintergarderobe of nieuw speelgoed nodig hebben of voor zwangere mama’s die nog een hele babyuitzet bij elkaar moeten sprokkelen. 

Ik vond er naast wat winterkleertjes en boekjes voor Kobe en Frauke, weer schatten zoals ondere andere dit:
Een originele kassa – Fisher Price – retromodel 
Een poppenbuggy en en ros popje

Ok, ik had naar aanleiding van deze campagne en de krantenartikelen over speelgoed, de stereotypes misschien moeten doorbreken. Maar wedden dat onze Kobe ook met dit ‘blauwe’ buggytje zal spelen en ons Frauke lustig mee blijft verder spelen met de auto’s en de blokken? Missie volbracht dacht ik toen ik thuiskwam met twee blije kinderen :-).
Wat aan dit leuke speelgoed vooraf gegaan is, hebben alleen de mensen die ook op de tweedehandsbeurs waren gezien :-). Met twee kinderen onder 3 jaar naar zo’n beurzen gaan is net als op zaterdag naar de supermarkt gaan, af te raden. 
Ik ben boos!
Maar goed, het ging nu eenmaal niet anders want mijn Lief was aan het werk. Terwijl Frauke braafjes in haar buggy zat, had Kobe natuurlijk al lang het grote speelgoed in het oog. En terwijl ik rustig naar kleertjes aan het kijken was, zat hij al lang op zo’n plastieken tractor waar hij daarna dus met geen stokken meer af te krijgen was. Gevolg: driftbui nummer 127 van de week. Ik denk dat alle aanwezigen op de beurs moeten gedacht hebben dat ik zo’n moeder ben die haar kind niet aan kan. Er was er zelfs eentje die vriendelijk tegen mij kwam zeggen: “Trek het u niet aan Mevrouw, ik heb ook zo’n driejarige driftige kleuter thuis. Ik weet wat je meemaakt.” Gelukkig heb ik aan het einde van de beurs een compromis met mijn driftkleuter kunnen sluiten en zijn we allemaal happy naar huis gereden.
Ondertussen liggen mijn twee monstertjes weer uitgeteld in bed na de drukke week en ik zou er zelfs kunnen bij kruipen. Zoals ik eerder al zei: “Watching my kids sleep is like a sleeping pill for me.”
Morgen begin ik aan de maandelijkse nieuwsbrief want afgelopen week werd ons meisje 15 maanden met een maand waarin ze mijlpalen heeft bereikt. Alweer.
Slaapwel
x

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Sandra Stoft
  oktober 5, 2013 at 9:04 pm

  Zo herkenbaar die driftbuien, spijtig genoeg.
  Ik heb morgen een 2dehandsbeurs van de gezinsbond op de planning staan en heb de papa al duidelijk gemaakt dat de kinderen meenemen geen optie is 🙂

 • Reply
  Camomille
  oktober 6, 2013 at 5:23 pm

  Er was hier vandaag ook een 2e handsbeurs in de buurt, maar helaas, papa was aan het werk dus ik ben er niet naartoe kunnen gaan – driftbuien van mijn 2-jarige in de bakker en beenhouwer deze morgen waren al genoeg voor vandaag… 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.