0
Uncategorized

En toen werd je 15 maanden

Lieve Frauke,

En plots ben je 15 maanden en besef ik dat de babytijd bij ons echt voorbij is en dat er een peutertijdperk aanbreekt. Echte babyspullen zijn ondertussen op de zolder gevlogen en maken plaats voor ander speelgoed, nieuwe kleertjes, schoentjes…….Stop de klok nu graag! Niet dat ik er kwaad om ben dat je geen baby meer bent, want ik vind dit echt een keileuke periode, maar ik koester graag de dingen, typisch iets voor moeders zeker?

Volgens babykalenders die je overal online tegenkomt, maakte jij alweer serieuze sprongen afgelopen maand. Ik lees en citeer:
Je peuter is erg nieuwsgierig naar de wereld om hem heen. Er is zo veel voor hem om te zien, te horen, aan te raken, te proeven, te bouwen, omver te gooien, te beklimmen en te manipuleren. Je stille baby is nu omgetoverd tot een peuter die vol zit met energie en hij verlangt ook van je dat je het tempo opvoert. Hij is waarschijnlijk de hele tijd in beweging – kruipend, lopend, rennend en vliegend.

Lieve dochter van me, ik herken jou hier helemaal in. Sinds 1,5 week kan jij alleen stappen! En wat een gelukkig meisje heb ik sindsdien in huis. Je volgt ons overal en hebt energie genoeg om alles aan te raken en uit te laden. Vooral dat laatste is je favoriete bezigheid. En geen speelgoed, maar keukenkasten en wasmanden. Dit allemaal is best vermoeiend, maar ook dat is weer een periode waar we door moeten zeker?

Je begint je ook echt verstaanbaar te maken, ook al kan je nog niet praten. Maar je weet heel goed wat je wilt. Als het je niet aan staat, gil je het uit. Als je iets nodig hebt, zal je het aanwijzen of het zodanig laten zien dat wij ondertussen wel weten wat je wilt. Je begint je mensen goed te kennen, kan een kusje gooien, kan ‘dada’ zeggen en als we vragen: “Waar is Frauke?” wijs jij jezelf aan. Ik vind dat ongelooflijk. Dat zo’n klein minimensje als jij al zo’n groot verstand heeft.
En wij denken dat je later danseres zal worden, want als er muziek op staat dan begin jij spontaan mee te wiegen en je waagt jezelf zelfs al aan enkele danspasjes. You’re my dancing queen!

Lieve schat, jij bent megaschattig en brengt iedereen aan het lachen. Iedereen is dol op jou en je mama en je papa nog het meest van allemaal!

xxx
Mama

PS: Voor de liefhebbers nog enkele prachtplaatjes van afgelopen maand 🙂

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Jenneke van Maurik
  oktober 9, 2013 at 5:38 am

  ha ha leuke foto’s en feliesss met 15 maanden

  liefs jenneke

 • Reply
  Jess
  oktober 9, 2013 at 8:37 am

  Zo herkenbaar dit al is mijn kleine monster inmiddels 13.5 maanden. Het gaat zo snel, ik vraag me echt af waar die kleine baby is gebleven.

 • Reply
  Marjolein
  oktober 9, 2013 at 12:06 pm

  Dus.. kleertjes gewoon op zolder, voor eventueel een volgende?
  Leuke foto’s!

 • Reply
  De wereld van Sofie
  oktober 9, 2013 at 2:12 pm

  hieperdepiep Frauke!

 • Reply
  CĂ©line
  november 14, 2013 at 7:38 pm

  Super leuk idee, die brieven aan je kindjes! Je blog leest als een trein, ik voeg je toe aan mijn reader. Groetjes van een kersverse blogster.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.