DIY : Legoblokjesbroek

Met het lange weekend voor de deur is er misschien wat extra tijd om iets leuks te knutselen. Kobe en Frauke zijn echte Legofanaten dus deze broek viel hier erg in de smaak! Met deze leuke DIY-tip word je zelf modedesigner en ontwerp je unieke stof met je eigen print. Met textielverf kan je alle kanten uit, maar deze leuke Legoblokjesbroek springt er toch uit! Start to textielverf!

stempel lego

Dit heb je nodig:
joggingbroek (goedkope exemplaren in Zeeman, Hema…)
* textielverf (De Banier, AVA…)
* legoblokje(s)
* afwassponsje

Zo ga je te werk:

1. Leg de joggingbroek open op een vlakke ondergrond. Voorkom ongelukjes en bescherm de tafel met plastic, krantenpapier of een oud tafellaken. Doe wat textielverf op een bordje en doop er een (stukje) afwasspons in. Dit is je stempelkussen.

2. Druk twee of meer LEGO-blokjes op elkaar, zo krijg je een stempel die gemakkelijk vast te houden is.

3. Druk het legoblokje op het sponsje en bestempel de voorkant van de joggingbroek. Laat drogen. Draai de broek daarna om en bestempel ook de achterkant. Laat opnieuw drogen. Keer de broek binnenstebuiten en strijk ongeveer 4 minuten op 150° C. Een eenvoudige manier om de perfecte speelkleren te ontwerpen!

Happy weekend!

Tip: In Het Leuke Vakantieboek dat ik vorig jaar schreef, staan nog meer van deze leuke DIY-tips! Binnenkort kan je het hier opnieuw bestellen!

7 thoughts on “DIY : Legoblokjesbroek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.