0
Uncategorized Zelfgemaakt

DIY: een rimpelrokje voor mijn herfstmeisje

Het is herfst en mijn meisje wordt groot, bijna 2,5 jaar en bijnaaaaaa klaar om naar school te gaan. En zo groot dat al haar kleertjes in haar kleerkast te klein aan het worden zijn, hoog tijd aan mama om ze aan te vullen. Ik heb mij voorgenomen om zoveel mogelijk kleertjes zelf te maken en die te combineren met kleurrijke basics. Zo’n rimpelrokje is ideaal  om mee te beginnen.
Een tijdje geleden kocht ik dit prachtige couponnetje stof bij Bellelien, een stoffenwebshop naar mijn hart. Ik zag er meteen iets ‘herfstigs’ in en ik had blijkbaar net genoeg stof om er een rimpelrokje van te maken.
Hoe ik dit deed? Een samenraapsel van de handleiding van Mina Dotter en Mum en de miekes. Frauke past nog in een 92 dus ik knipte een rechthoek van 26cm x 110cm. De elastiek kocht ik bij Guy’s naaicentrum. Ik hou van simpele projectjes die snel klaar zijn (omdat ik niet veel tijd heb en omdat ik helemaal nog niet zo goed kan naaien), op nog geen uurtje was dit schattige rimpelrokje klaar. Ikke blij! Frauke blij!
Botjes: Anna Pops
Ijdel als ze is, vindt Frauke het altijd heeeeeerlijk om te poseren in haar nieuwe kleertjes. “Mama maakt, Frauke moooooooi!”
De goudkleurige gilet van Le Big (heerlijk merkje!) vond ik bij één van mijn favoriete webshops Mr Monkey & Mrs Butterfly. Le Big heeft heel wat leuke basics verkrijgbaar in verschillende kleurtjes en daar ben ik dus dol op! Leve de basics, leve Mr Monkey & Mrs Butterfly!
En jullie, waar kopen jullie leuke stofjes en leuke basics? Laat tips gerust achter in de comments.

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Liesellove
  oktober 19, 2014 at 6:16 pm

  Waar ik leuke stofjes koop? eeeuuuuh 😉 basics: overal: hema, bel & bo, zeeman, wibra, fred & ginger, petit filou, h&m, zara, … dus echt overal 🙂 en tweedehands: zo zie ik al een koopje in die gilet 😉 maar genoeg over mezelf 😉 frauke ziet er super uit 🙂

  • Reply
   Leuke Wereld
   oktober 19, 2014 at 6:18 pm

   Jij hebt natuurlijk ook mooie stofjes Lies, dat weet je wel aan de hoeveelheid stof die ik bij jou koop hé ;-).

 • Reply
  Ik maak het zelf nu
  oktober 19, 2014 at 6:17 pm

  Leuk rokje voor je dochter.Ik heb mijn 1ste bestelling stof van Bellelien vorige week ontvangen!

 • Reply
  CreativEls
  oktober 19, 2014 at 6:28 pm

  Frauke staat er prachtig mee. Mijn kinderen zijn al wat groter, lees tieners. Wij kopen ook basics bij o.a. de winkels die Lies aanhaalt.

 • Reply
  bobbyminouch
  oktober 19, 2014 at 6:46 pm

  Strak plan heb jij! Ik doe mee! En wat een schattig rokje…

 • Reply
  Nys Elke
  oktober 19, 2014 at 6:58 pm

  zo’n leuk stofje… inderdaad een echt herfstrokje!
  basics worden hier ook gekocht bij wibra, zeeman, hema, h&m, jbc, … eigenlijk overal waar ik soms passeer en ik iets zie, rits ik het mee, ongeacht winkel of merk (meestal geen merk 😉 )

 • Reply
  Nat
  oktober 19, 2014 at 7:36 pm

  Superschattig! Leve de snel-klaar-projectjes 🙂

 • Reply
  Onlie Mie
  oktober 19, 2014 at 8:58 pm

  Wat een ongelooflijk prachtig stofke koos je! Frauke ziet er uit om op te eten!

 • Reply
  Mama Deborah
  oktober 19, 2014 at 11:51 pm

  Erg mooi die kleuren bij jouw dochter! Een paar blog berichten terug heb ik ook zulke rimpelrokjes gemaakt. Rimpelen kan nog vlugger met framilon in de locker. Hoe dat werkt zie je daar.

 • Reply
  an
  oktober 20, 2014 at 8:08 am

  perfect met dat gouden vestje erbij! jammer genoeg geen meisjes hier, ‘k zou anders nogal rokjes maken denk ik 🙂

 • Reply
  Mama Maai
  oktober 20, 2014 at 5:52 pm

  Ik vind dat rokje echt geweldig. Wilde na je ig foto al vragen waar je het vandaan had, maar zelf gemaakt dus. Heel erg leuk!

 • Reply
  Nicole orriëns
  oktober 21, 2014 at 9:38 am

  Superschattig! Ook met die laarsjes. Zelfs haar haar is herfstkleurig!

  http://www.huisvlijt.com

 • Reply
  Anneleen
  oktober 23, 2014 at 7:07 am

  Schattig! Prachtige kleuren in dat rokje. 🙂

 • Reply
  Lammy
  juni 15, 2019 at 7:46 pm

  Hoeveel cm elastiek ben je nodig voor maat 92/98 ik ben een oma die graag naait maar haar modelletje ( kleindochter) niet bij de hand heeft om te meten

 • Reply
  Shirley Cieremans
  december 9, 2020 at 11:13 am

  Goedemiddag
  Mag ik de tutorial?
  Of het patroon?
  Ik wil maat 110 maken

  Groet oma shirley

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.