0
Uncategorized

Mama koppijn

“Mama koppijn,” een veel gezegd zinnetje door onze Kobe. Ocharme, het Kind weet nog niet wat het betekent en is zo lief wanneer mama voor de duizendste keer op de zetel ligt met een zware migraineaanval.

pinterest
Soms lijkt het wel of ik heb een ongeneeslijke ziekte. Zo leuk is het dus niet altijd in mijn leuke wereld. Vaak krijg ik een migraineaanval op een moment dat ik iets moet doen. Een belangrijk interview. Een familiefeest. Op vakantie zelfs. Zo erg dus, dat ik er niet alleen onder lijd, maar ook mijn gezin en mijn nabije omgeving. Het lijkt soms ook of mijn lichaam zegt: STOP! Nu is het genoeg! Nu moet je rusten, maar door de hevige pijnscheuten en de misselijkheid is het op die momenten bijna onmogelijk om goed uit te rusten.
Gelukkig heb ik een geweldig lieve huisdokter die mij op tijd en stond helpt met een pijnstillende spuit, redelijk goeie medicatie (Sumatriptan Mylan, die sinds een tijdje ook terugbetaald wordt). En een Lief die mij in tijden van migraine goed helpt met onze Kinders. Want een mama met migraine zet het hele huis op zijn kop, letterlijk en figuurlijk.
Deze magneet mag bij ons op de koelkast komen: www.lolalifelines.be
Tips voor migrainelijders van een migrainelijder:
– Als het kan, ga slapen in een donkere kamer liefst! GO TO BED! Neem een blok ijs mee of zo’n blauw coldpack en leg het op je hoofd, je weet niet wat je ervaart!
– Wat bij mij ook soms helpt, zijn etherische oli├źn zoals muntolie of lavendel. Maar niet altijd hoor. Het maakt je gewoon rustiger soms.
– Als je moet overgeven, en ja dat gebeurt meestal als je migraine hebt, gewoon doen :-). Maar probeer daarna, als het beter gaat uiteraard, gewoon een verse soepje te eten. Verse soep is iets dat wonderbaarlijk goed werkt bij mij na een migraineaanval.
– En misschien moet ik zelf de tips eens opvolgen die ik gekregen heb, door bijvoorbeeld eens acupunctuur te proberen. Ik hou jullie op de hoogte.
Hier kan je nog een test doen om te zien of je migraine hebt en wat je er eventueel aan kan doen. Niet veel hoor. Ik kan het weten. Veel sterkte!

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Lorecreatief
  februari 26, 2013 at 2:45 pm

  Goh wat erg! Sinds ik mijn job vaarwel heb gezegd ben ik gelukkig verlost van mijn migraine-aanvallen. Het werd bij mij ook steeds erger en erger en ik wist dat het kwam door de stress die mijn job mij gaf. Ik hoop dat jij ook snel de oorzaak vindt en er iets aan kan doen! Want migraine is echt vreselijk! Sterkte…

 • Reply
  Leuke Wereld
  februari 27, 2013 at 6:09 am

  Bedankt voor je meelevendheid Lore! Migraine is echt iets verschrikkelijk? Het beheerst je leven en dat van je kinderen. Wat geweldig dat jij er van verlost bent! Hoop dat het bij mij ook ooit over gaat? Merci…

 • Reply
  mo-nu-ments
  mei 6, 2013 at 2:52 pm

  Sinds ik in november voor het eerst langs ben geweest bij de osteopaat heb ik nog maar één nieuwe migraine-aanval gehad! Vroeger durfde dit makkelijk wekelijks te zijn!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.